Οι διασωληνωμένοι σήμερα είναι 780. Οι θάνατοι που ανακοινώθηκαν 52? με το σύνολο θανόντων να φτάνει στους 8.885. Σε 1.718 ανέρχονται τα σημερινά κρούσματα του κορονοϊού, με σύνολο 295.480.  Ο αριθμός των pcr τεστ ΜΟΝΟ 6.868.

Ενημέρωση Ε.Ο.Δ.Υ.

Την ίδια ώρα, δεκάδες ασθενείς παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας, με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) να αναφέρει ότι, στα νοσοκομεία της Αττικής, τουλάχιστον 52 ασθενείς με κορονοϊό, βρίσκονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, σε πρόχειρες και αυτοσχέδιες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με υποτυπώδη εξοπλισμό και ελάχιστο ενεκπαίδευτο προσωπικό.

Επανέρχονται εικόνες Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη»

Κρίσιμη είναι η κατάσταση και στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, με τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, να αναφέρει χαρακτηριστικά πως «επανέρχονται εικόνες Νοεμβρίου, με επιλογές περιστατικών για ΜΕΘ».

Σύμφωνα με νοσοκομειακούς, στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» και οι 35 ΜΕΘ είναι γεμάτες, ενώ, μόνο το Σάββατο, στο συγκεκριμένο νοσοκομείο, το οποίο εφημέρευε, εισήχθησαν 55 περιστατικά κορονοϊού. Σημειώνεται ότι, το «Παπανικολάου», νοσηλεύει αυτή την στιγμή 150 περιστατικά κορονοϊού, ενώ στην κορύφωση του δεύτερου κύματος, δηλαδή τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο, νοσήλευε περίπου 200 περιστατικά με covid-19, όπως επισημαίνουν οι νοσοκομειακοί.

Για την Καβάλα ο Ε.Ο.Δ.Υ. ανακοίνωσε 24 κρούσματα και κανένα για την Θάσο.

Τα πράγματα στη Νικήσιανη άρχισαν να θυμίζουν φθινόπωρο αφού τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς. Σήμερα μας έγιναν γνωστά 5 επιβεβαιωμένα (και ονομαστικά) κρούσματα των τελευταίων ημερών που δεν μας ήταν γνωστά χτες. Μάλιστα 2 από αυτά νοσηλεύονται στην κορονοκλινική του νοσ. Καβάλας. Παράλληλα την προηγούμενη εβδομάδα νοσηλευόταν ένα ακόμα άτομα από τη Νικήσιανη και δεν γνωρίζουμε  αν πήρε εξιτήριο τελευταίες μέρες. Η γρήγορη αύξηση κρουσμάτων των δύο τελευταίων εβδομάδων (περίπου 30) στην ευρύτερη περιοχή Νικήσιανης και του πρώην Δήμου Παγγαίου ίσως πλέον θα έπρεπε να χτυπήσει μερικά καμπανάκια σε κάποιους.

Όσο για τα υπόλοιπα διαμερίσματα του Δήμου Παγγαίου “φήμες” κανένας από τον δήμο δεν απαντά πια. “Ουδέν σχόλιο” λένε……… όλα καλά, όλα ανθηρά.  

Στατιστικά Π.Ε. Καβάλας ανά εβδομάδα Απριλίου.

Ημ/νια Πεμ. Παρ. Σαβ. Κυρ. Δευτ. Τρ. Τετ. Σύνολο
1-7  Απρ. 16 35 28 13 15 45 43 195
8-14 Απρ. 15 24 33 24       96
15-21 Απρ.                
22-28 Απρ.                
29-30 Απρ.                
ΣΥΝΟΛΟ               291
0
0
X
+
error: Content is protected !!