Δύο νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοίνωσε ο Ε.Ο.Δ.Υ. για την Π.Ε. Καβάλας χτες.
Σχεδόν μες στον Αύγουστο μέρα με την μέρα ακούμε για 1 ή 2 νέα κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας.
Ο λογαριασμός σχεδόν έχει χαθεί και κανένας επίσημος αριθμός κρουσμάτων στην Π.Ε. Καβάλας δε υπάρχει.
Όσο για τον Δήμο Παγγαίου παντελώς άγνωστος αριθμός και ενημέρωση μηδέν. Όλα κάτω από το χαλάκι αφού νομίζουν ότι έτσι τα προβλήματα εξαφανίζονται. Απλά στον Δήμο Παγγαίου όλα γίνονται και μαθαίνονται κατόπιν εορτής. Έτσι και με τον κορονοϊό εμείς θα μαθαίνουμε τα σίγουρα κρούσματα όταν θα αποβιώσουν. Αυτός ο εφησυχασμός, αυτή η αδιαφορία που θα οδηγήσει; Αν υπήρχε έστω και ένα 30% αλήθεια σε αυτά που δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης έλεγε για τον αριθμό Ξένων και Ελλήνων τουριστών, παραθεριστών τότε η περιοχή του Δ. Παγγαίου θα έπρεπε στατιστικά να παρουσιάζει μια ανάλογη αύξηση κρουσμάτων όπως άλλες περιοχές. Δεν είναι δυνατόν η Χαλκιδική ή άλλα μέρη που “κλαιγόντουσαν” για πολλή χαμηλή προσέλευση τουρισμού να παρουσιάζουν προβληματική αύξηση κρουσμάτων, και ο Δήμος Παγγαίου που δια στόματος Αναστασιάδη είχε μια πτώση μόνο 10% από πέρσι να μην έχει καμία επίπτωση στον αριθμό κρουσμάτων. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για τουρισμό από Βουλγαρία ή περαστικό και περιστασιακό τουρισμό από Θεσσαλονίκη που αυτές οι δύο περιοχές αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα. Και ως γνωστών και η υπόθεση της ΒΙΚΡΕ ξεκίνησε από Βουλγαρία, όπως και ο Θάνατος του Παλαιοχωρίου συσχετίζεται με Βουλγαρία.

Ανεπίσημα αλλά σίγουρα τα κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας ξεπερνούν τα 100 – 120. Αλλά ή κάποιοι γνωρίζουν και κρύβουν τα στοιχεία, ή γενικώς η μπάλα είναι χαμένη. Διαλέξτε……

Μετά από εισηγήσεις των Ξενοδόχων, του τουριστικού κλάδου και της μεγάλης πλειοψηφίας δημάρχων έγινε κεντρική απόφαση να μην ανακοινώνονται ο αριθμός κρουσμάτων με λεπτομέρειες ώστε να μην πληγεί ο τουρισμός, αυτή η απόφαση αποδείχτηκε λάθος και αλαζονική αφού συνέβαλε στην μεγάλη διασπορά του ιού ειδικά στις τουριστικές περιοχές. Και κατόπιν πράγμα που συνεχίζει να γίνεται μέχρι σήμερα στην εξάπλωση του κορονοϊού σε όλη την επικράτεια. Αφού χιλιάδες (επί των πλείστων νέοι) ανυποψίαστοι και εν αγνοία τους ταξίδεψαν σε προορισμούς μη υγειονομικά ασφαλής και μέρα με την μέρα επιστρέφουν στις περιοχές διαβίωσης του μεταφέροντας τον ιό.

Σε πολλούς δήμους το πάθημα έγινε μάθημα και άλλαξαν την τακτική και πλέον ανακοινώνουν τα τοπικά αποτελέσματα και κάποιοι προχωρούν ακόμα πιο πέρα, σε τεστ κλπ. Παράδειγμα στην Π.Ε. Αττικής λόγω της λεπτομερούς ενημέρωσης όλοι γνωρίζουν ότι οι δήμοι με το μεγαλύτερο επιδημικό φορτίο λόγω αύξησης κρουσμάτων είναι η Γλυφάδα, η Κηφισιά και η Βουλιαγμένη ΕΔΩ.
Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου 3Β. Ο Δήμος3Β διαιρείται σε 3 «δημοτικές ενότητες», Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με πληθυσμό 48.399.
Η Δημοτική Αρχή Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης βλέποντας την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, 28 κρούσματα από την έναρξη του 2ου κύματος της πανδημίας μέχρι και την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2020, άρχισε να διενεργεί διαγνωστικά τεστ για τον Covid-19 σε όλους τους υπαλλήλους του Δήμου.
Σε όσους επιστρέφουν ή έχουν επιστρέψει από άδειες, από τις 17 Αυγούστου ελέγχονται με έξοδα του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης.
«Οι αρνητικοί επιστρέφουν στην εργασία τους με υποχρέωση να φορούν μάσκα για τουλάχιστον 5 μέρες ακόμα και αν δεν έρχονται σε επαφή με πολίτες. Οι θετικοί θα μπαίνουν σε καραντίνα και θα ελέγχονται από τον ΕΟΔΔΥ για ιχνηλάτηση επαφών». Ο Δήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος τόνισε ότι σε πρώτη φάση θα διενεργηθούν 350 τεστ σε υπαλλήλους του Δήμου και στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Ξενώνα Βουλιαγμένης και του Ξενώνα Υπερηλίκων στη Βούλα. ΕΔΩ Όλα αυτά λοιπόν συμβαίνουν στον δήμο 3Β με πληθυσμό 48.339 όταν παρουσιάζει αύξηση 28 κρουσμάτων και ευτυχώς ακόμα δεν έχει καταγραφεί κανένας θάνατος από κορονοϊό στον Δήμο 3Β.

Στην Π.Ε. Καβάλας ήδη μετρούμε 2 νεκρούς και άγνωστο αριθμό κρουσμάτων, αλλά σίγουρα πάνω από 200 νέα κρούσματα από τα μέσα Ιουλίου, χωίς να ξέρουμε την κατανομή ανά δήμο. Με τους Ξενοδόχους Καβάλας, Θάσου, Νέστου και εργαζόμενους στην εστίαση και τουρισμό να μιλάνε για μια πτώση 70-80% από πέρσι.
Όσο για τον δήμο Παγγαίου με πληθυσμό 34.000 κατοίκους αγνώστου αριθμού κρουσμάτων και να μετρούμε 1 θάνατο στο Παλαιοχώρι, ο 2ος θάνατος της Π.Ε. ήταν εργαζόμενος σε Σούπερ Μάρκετ στον Δήμο Παγγαίου, Η ΒΙΚΡΕ έχει έδρα τον Δήμο Παγγαίου. Με το μεγάλο success story τουριστών (αν κάποιος λάβει στα σοβαρά τα λεγόμενα του Αναστασιάδη για τον τουρισμό) τότε η εικόνα διαφέρει και θα έπρεπε να μας προβληματίζει…. και να σχεδιάζουμε δράσεις.

Εδώ να πούμε ότι Τα χρήματα που ότι θα λάβουν μέσω του Φιλόδημος ΙΙ οι Δήμοι του Νομού Καβάλας για τις μάσκες των μαθητών έχουν ως εξής: Δήμος Παγγαίου 4.045 μαθητές, 18.000 ευρώ, Δήμος Θάσου 1.784 μαθητές, ποσό 8.000 ευρώ. Δήμος Καβάλας 9. 581 μαθητές, ποσό 43.000 ευρώ. Δήμος Νέστου 2.790 μαθητές, ποσό 13.000 ευρώ.

0
0
X
+
error: Content is protected !!