Τα νέα από το μέτωπο του κορονοϊού δεν αφήνουν πλέον περιθώρια χαλαρότητας, τα συνεχόμενα κρούσματα στο Νομό Καβάλας, στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως έχουν ξεφύγει.
Λίγο πιο πριν ανακοινώθηκε ένα ακόμα κρούσμα από το νοσοκομείο της Καβάλας πρόκειται για ένα 30 χρόνο από την πόλη της Καβάλας. Το τεστ έγινε σε ιδιωτικό εργαστήριο. Επίσημα είναι το 5 κρούσμα στο Ν. Καβάλας μέσα σε λίγες μέρες. Αλλά στα δημοσιογραφικά έδρανα και σε πολλές σελίδες γίνεται λόγος για περισσότερα κρούσματα που θα ανακοινωθούν εντός της ημέρας. Πολλοί το συνδυάζουν με το ότι πολύς κόσμος στρέφεται πλέον στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα για τεστ covid 19. Κάποιες πληροφορίες που μας φτάνουν είναι τόσο έντονες αφού ακόμα και όνομα και επάγγελμα μας έχει έρθει για το επόμενο κρούσμα που θα ανακοινωθεί.
Για αυτό είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει πλέον υπεύθυνη και ειλικρινή ενημέρωση. Για παράδειγμα δεν είναι δυνατόν στο Δήμο Παγγαίου να κάνουμε λόγο έτσι αόριστα για ένα κρούσμα από χωριό του Δήμου Παγγαίου. Ο Δήμος Παγγαίου αποτελείτε από δεκάδες χωριά και οι κάτοικοι του συγκεκριμένου χωριού πρέπει να γνωρίζουν ώστε να αυξήσουν τα μέτρα αυτοπροστασίας αλλά και τα μέτρα μη διάδοσης εντός και εκτός του χωριού τους. ‘Οταν θέσαμε το θέμα σε στέλεχος επικαλέστηκε τάχα προσωπικά δεδομένα και λόγους πανικού. Λοιπόν η γαργάρα αυτή πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα, όλοι είμαστε υπεύθυνοι άνθρωποι και πρέπει να γνωρίζουμε την αλήθεια ώστε να παίρνουμε εμείς και οι οικογένειες μας μέτρα αυτοπροστασίας και μέτρα μη περαιτέρω διάδοσης. Θέμα προσωπικών δεδομένων με τον τόπο δεν τίθεται (άλλες πληροφορίες εμπίπτουν στα Π.Δ.) παραδείγματα η ανακοίνωση του 52 χρόνου που ξεκίνησε ως κάτοικός Φιλίππων και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα ανακοινώθηκε ότι είναι από το Κρυονέρι Δ.Ε Φιλίππων ώστε να σταματήσει η παραφιλολογία. Αναφορικά με αυτό το κρούσμα να πούμε ότι ο 52 χρόνος είναι σε κρίσιμη κατάσταση και διασωληνωμένος στο Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης. Στην Αθήνα άμεσα γίνεται γνωστή και η περιοχή από που προέρχονται τα κρούσματα(ΕΔΩ).
Όσο για την 83η από τον Δήμο Παγγαίου καλούμε τις αρχές να διευκρινίσουν από που είναι, η πρώτη ανακοίνωση κάνει λόγο “από χωριό του Δήμου Παγγαίου”. Η ανακοίνωση από το Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης κάνει λόγο για γυναίκα από την Ελευθερούπολη. Οι δε φήμες κάνουν λόγο για χωριό πλησίον Ελευθερούπολης. Αλήθεια όλη αυτή σύγχυση ωφελεί σε τίποτα ή κάνει κακό;

0
0
X
+
error: Content is protected !!