Οι άνθρωποι από ότι φαίνεται δεν αλλάζουν. Μπορεί να αλλάζουν το περιτύλιγμα τους σαν τον χαμαιλέοντα, αλλά παραμένουν το ίδιο. 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης από τότε που εμφανίστηκε  στην Καβάλα με την συμπεριφορά του και με την αχόρταγη τάση να οικειοποιηθεί επιτυχίες άλλων λόγω έλλειψης τοπικού υπόβαθρου & έργου , έχει πολλάκις δημιουργήσει προβλήματα αλλά και την αγανάκτηση σε φίλους, σε συναδέλφους του, σε συνπολιτευόμενους βουλευτές, σε ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, φορέων και ιδρυμάτων. Ακόμα και στη ΝΟΔΕ  Καβάλας και βέβαια σε βουλευτές των άλλων κομμάτων. 

Επικές είναι οι επιθέσεις του προς τον συνάδελφο του βουλευτή της Ν.Δ. Γιάννη Πασχαλίδη ο οποίος απολαμβάνει για χρόνια την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων της Ν.Δ αφού συνεχίζει μεθοδικά να εργάζεται και να τρέχει. Ο Γ. Πασχαλίδης σχεδόν με καθημερινά δελτία τύπου ενημερώνει εκ των προτέρων για τις κινήσεις του, τις επαφές του, τις επισκέψεις του και τους λόγους της επίσκεψης, τους στόχους του και βέβαια και τα αποτελέσματα των προσπαθειών του. Σε αντίθεση με τον Μ. Λαζαρίδη ο οποίος κατόπιν εορτής και μετά από τετελεσμένα γεγονότα με αναρτήσεις του στις προσωπικές του σελίδες τα παρουσιάζει σαν επιτυχίες του. Πλέον γραφικός που έγινε viral με τα ΑΤΜ και με το περιβόητο  “κατόπιν ενεργειών μου” του facebook που εύκολα και τζάμπα έγινε” το ζήτησα & και το αίτημα μου έγινε δεκτό” του twiter. 

Πριν λίγες μέρες η συνάδελφος του Βουλευτής Καβάλας Τάνια Ελευθεριάδου όταν ο Λαζαρίδης χτύπησε και πάλι, αναφερόμενη στα μεγάλα έργα της Καβάλας που έχουν αποφασισθεί και δρομολογηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση, έγραψε:
Ο πανταχού παρών και τα πάντα πληρών, αλλά μονίμως απών, βουλευτής της ΝΔ Μακάριος Λαζαρίδης,  ερχόμενος για ολιγοήμερες διακοπές στην Καβάλα, άρχισε να ανακοινώνει ως μεγάλες προσωπικές του επιτυχίες: ό,τι κινείται, ό,τι σχεδιάζεται, ακόμη και ό,τι υπάρχει ως σκέψη στους φορείς του δημοσίου και των οργανισμών.
διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ 

Ο Μακάριος Λαζαρίδης για μια φορά ξαναχτύπησε προχτές 15 Σεπτεμβρίου με ευχολόγια για τον εαυτό του, σχετικά με την διενέργεια τεστ για covid 19 από το ΕΣΥ Ελευθερούπολης που άρχισε από χτες 16 Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα ο “σωτήρ” έγραψε:


 
Η ανάρτηση αυταρέσκειας του Λαζαρίδη για μια φορά ακόμα ενόχλησε διάφορους κύκλους και πολλούς ανθρώπους όχι μόνο της πολιτικής και της διοίκησης, αλλά και στον Ιατρικό κόσμο αφού δεκάδες γιατροί και νοσηλευτές εκπαιδεύονταν εδώ και καιρό για αυτό το σκοπό. Αλλά η δυσαρέσκεια φάνηκε ακόμα και κεντρικά, αφού για μια φορά ακόμα ο Λαζαρίδης διεκδικεί την πατρότητα ενός έργου που πολλοί άλλοι έτρεξαν και μόχθησαν και υλοποίησαν. Και μάλιστα το έκανε μόλις λίγες ώρες πριν ακόμα ανακοινωθεί επίσημα. Το έκανε με επίγνωση ότι δεν θα υπάρξουν αντιδράσεις και κανένας δεν θα δείξει την δυσαρέσκεια του, σε μια εποχή όπου η μια γκάφα διαδέχεται την άλλη στο κόμμα της Ν.Δ. που θέλει να δείξει τουλάχιστον δημόσια ενότητα.

Και άλλη φορά ο Λαζαρίδης προσπάθησε να οικειοποιηθεί καταστάσεις και επιτυχίες στην υγεία αλλά τότε είχε βρει τους μάστορες του ΕΔΩ.

Τώρα εν ονόματι της ενότητας και για να μην υπάρξει έστω και ένας παφλασμός στον “αγγελικά” πλασμένο γαλάζιο παράδεισο του Ν. Καβάλας, κανένας δεν αντιδρά στις αναρτήσεις Λαζαρίδη, ούτε ένας Κλειτσιώτης, ούτε ένας Αναστασιάδης, ούτε κανένας από το ΕΣΥ ή την 4 ΥΠΕ ή κάποιος από τους υπεύθυνους του κεντρικού σχεδιασμού που προβλέπει τεστ covid 19 σε όλα τα κέντρα υγείας του ΕΣΥ στην Ελλάδα.

Όπως είπε κάποιος που φαίνεται ότι και αυτός τελικά θα σιωπήσει: Είναι εξωφρενικά θλιβερά αστείο ότι ένας τριτοκλασάτος βουλευτής από καραμπόλα, να πείθει ανθρώπους ότι χρειάζεται μόνο ένα προσωπικό του αίτημα για να χαράξει κεντρική πολιτική για την υγεία…………

Διαβάστε λοιπόν τι στην πραγματικότητα συμβαίνει και ισχύει για όλα τα ΕΣΥ και κέντρα σε όλη την Ελλάδα. Και το τι συμβαίνει στην Ελευθερούπολη δεν έχει σχέση με φαντασιώσεις κάποιων. Αλήθεια βρε Μακάριε πως σου ξέφυγε η Θάσος;

Δέκα κέντρα υγείας COVID που θα πραγματοποιούν δειγματοληψίες σε ύποπτα κρούσματα άνοιξαν από χτες τις πύλες τους στη Μακεδονία και στη Θράκη.

Στόχος των κέντρων, που θα λειτουργήσουν σε υφιστάμενες δομές υγείας, οι οποίες υπάγονται στην 3η και στην 4η Υγειονομικές Περιφέρειες, είναι η αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, που έχουν σηκώσει το μεγαλύτερο βάρος του διαγνωστικού ελέγχου των ύποπτων κρουσμάτων.

Από τα δέκα κέντρα που άνοιξαν χτες στη Βόρεια Ελλάδα, τα έξι βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη και τα υπόλοιπα σε επιλεγμένα σημεία της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

Συγκεκριμένα, στα όρια ευθύνης της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας  λειτουργούν στα εξής σημεία:

  • Κέντρο Υγείας Θεσσαλονίκης (στην οδό Αγγελάκη)
  • Κέντρο Υγείας Πύλης Αξιού
  • Κέντρο Υγείας Ευόσμου
  • Τοπικό Ιατρείο Αμπελοκήπων

Αντίστοιχα, στα όρια της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας  λειτουργούν μονάδες στα παρακάτω Κέντρα Υγείας:

  • Τούμπας
  • Νέας Μηχανιώνας
  • Ελευθερούπολης Καβάλας
  • Πρίνου στη Θάσο
  • Εχίνου Ξάνθης
  • Σαμοθράκης

Σε λίγο θα λειτουργήσουν με αντίστοιχα κέντρα στον Λαγκαδά, στα Κουφάλια, στην Αλεξάνδρεια και σε όλα τα Κέντρα Υγείας στη Δυτική Μακεδονία και Βόρεια Ελλάδα.

Τα κέντρα έχουν ενισχυθεί με εξειδικευμένο προσωπικό είναι εφοδιασμένα με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ έχει γίνει και η απαραίτητη διαμόρφωση χώρων για την εξέταση. Στους οικίσκους που έχουν διαμορφωθεί για την υποδοχή θα γίνεται η διαλογή των περιστατικών που χρήζουν ελέγχου, τα οποία θα οδηγούνται σε απομονωμένο δωμάτιο, προκειμένου να διενεργηθεί το τεστ. Στόχος είναι όλα τα κέντρα να σταδιακά να γίνουν 24ωρης λειτουργίας.

Το επόμενο διάστημα θα εντάξουμε και τα υπόλοιπα Κέντρα Υγείας, αφού πρώτα δούμε πως θα λειτουργήσει, ώστε να αποφασίσουμε πως θα το οργανώσουμε», δήλωσε η υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ, Ειρήνη Χατζοπούλου, και συμπλήρωσε η δυνατότητα που παρέχεται στα συγκεκριμένα κέντρα δε σημαίνει ότι μπορεί ο κάθε πολίτης να υποβληθεί σε τεστ. «Απευθυνόμαστε στους πολίτες που με βάση τα κλινικά ή τα επιδημιολογικά κριτήρια θεωρούνται ύποπτα περιστατικά. Αυτά είναι είτε ασθενείς, δηλαδή άτομα που έχουν ήπια συμπτώματα, βήχα, πυρετό, αγευσία, μεταλλική γεύση και δεν χρήζουν νοσηλείας, είτε πολίτες που πληρούν τα επιδημιολογικά κριτήρια, είναι δηλαδή σε στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα. Δεν είμαστε ακόμα στη φάση που ο κάθε πολίτης έχει τη δυνατότητα είτε από περιέργεια, είτε από άλλο λόγο να κάνει το τεστ», ανέφερε η κ. Χατζοπούλου.

 

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!