Ο Καθηγητής και ο “Πολιτικός”

Ίδια ιστορία δυο διαφορετικές αντιδράσεις! Ο ένας καθηγητής Πανεπιστημίου ο άλλος……. δηλώνει “πολιτικός”.  Και οι δύο στην ίδια βάρκα αλλά…….

Μιλάμε για τους δύο υποψηφίους δημάρχους Παγγαίου τον κύριο Αθ. Βαζακίδη καθηγητή Πανεπιστημιου και τον κ. Ξουλόγη “πολιτικό”. Και οι δύο βρέθηκαν στην άβολη θέση όταν η αστυνομία Ελευθερούπολης εφαρμόζοντας πολύ σωστά τον νόμο δεν τους παραχωρήσε άδεια λειτουργείας των εκλογικών τους κέντρων. Η αιτία η απόσταση και των δύο από το τρίτο εκλογικό κέντρο αυτό του κ Φιλ. Αναστασιάδη.

Ο νόμος είναι σαφείς και ορίζει ότι η απόσταση μεταξύ των εκλογικών κέντρων πρέπει να είναι τουλάχιστον 50 μέτρα, επίσης ο νόμος ορίζει ότι η σειρά προτεραιότητας των αιτήσεων για ίδρυση εκλογικών κέντρων καθορίζεται με βάση το χρόνο κατάθεσης της σχετικής αίτησης και είναι γνωστό ότι πρώτος με διαφορά αίτηση έκανε και έλαβε άδεια ήταν ο κ. Αναστασιάδης της παράταξης “ΝΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”.  Τέλος ο νόμος ΣΑΦΕΣΤΑ ορίζει:  Ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος, που δέχεται τα δικαιολογητικά, διατάσσει την ενέργεια αυτοψίας του χώρου από αξιωματικό, ο οποίος στη σχετική έκθεση του διατυπώνει και τις απόψεις του.

Και έτσι ακριβώς έγινε, ο αξιωματικός ο οποίος διενέργησε την αυτοψία επειδή ήταν φανερό ότι οι αποστάσεις ήταν κοντινές διενήργησε μέτρηση και στις 2 περιπτώσεις οι αποστάσεις βρέθηκαν μικρότερες των 50 μέτρων και εφαρμόζοντας τον νόμο ο διοικητής της Ελευθερούπολης προχώρησε στη μη παραχώρηση άδειας.

Στην περίπτωση του κύριου Βαζακίδη (Όραμα και Ανάπτυξη) η απόσταση βρέθηκε 48 μέτρα!!!  

Εμείς επικοινωνήσαμε με τον κ Βαζακίδη καθηγητή Πανεπιστημίου ο οποίος μας δήλωσε:

Ο Νόμος είναι νόμος έστω και για δυο μέτρα και θα συμμορφωθούμε, δεν φταίει σε τίποτα ο κατά τα άλλα ευγενέστατος Διοικητής, η ευθύνη είναι δική μας που δεν μετρήσαμε πρώτοι.

Στην περίπτωση του κ. Ξουλόγη η μέτρηση έδειξε ότι η απόσταση είναι στα 41 μέτρα.

Ο κ. Ξουλόγης στις 9 Μάϊου ενημερώνεται από την αρμόδια αρχή ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει το εκλογικό του κέντρο λόγω της απόστασής και δεν μπορεί να πάρει άδεια. Αντί συμμόρφωσης ο κ Ξουλόγης τις επόμενες μέρες όχι μόνο λειτουργούσε το κέντρο αλλά μέσα σε αυτά οργάνωνε συγκεντρώσεις γράφοντας στα…… παλαιά του υποδήματα την απόφαση της αρμόδιας αρχής. Με αποτέλεσμα ΑΥΤΟΝΟΜΑ και ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΑ να παρέμβει η αστυνομία και ο Ξουλόγης να οδηγηθεί στο αστυνομικό τμήμα και αφού σχηματίστηκε δικογραφία αύριο θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Όλοι γίναμε μάρτυρες ενός κακοστημένου και κακόγουστου SHOW κοινώς το θέατρο του παραλόγου που στήθηκε έξω από το αστυνομικό τμήμα Ελευθερούπολης και στα social media με αποκορύφωμα το “Η εφαρμογή του νόμου είναι πλήγμα για την Δημοκρατία” αλλά εμένα προσωπικά μου άρεσε το άλλο ” Μπες και ξαναβγές” ακούς “Μπες και ξαναβγές” .

Τέλος να πούμε ότι το εκλογικό κέντρο του Γ. Γερομάρκου πήρε και λειτουργεί με νόμιμη άδεια.

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
5,814 προβολές
X
+