Ο Ιατρικός Σύλλογος Καβάλας είναι αντίθετος με την συνταγογράφιση των ανασφάλιστων μόνο στις δημόσιες δομές υγείας. Σύμφωνα με την πρόεδρο του συλλόγου κ. Αναστασία Αντωνίου Πούγγουρα είναι αρνητικό να επιβαρύνονται οι δημόσιες δομές υγείας.

“Μέχρι χθες ιδιώτες ιατροί μπορούσαν να συνταγογραφούν σε ανασφάλιστους. Πλέον το δικαίωμα έχει αρθεί και όλοι οι ανασφάλιστοι θα πρέπει να πηγαίνουν για όλες τις συνταγές τους όπως και για παραπεμπτικά εξετάσεων στις δημόσιες δομές υγείας, Κέντρα Υγείας δηλαδή, ΤΟΜΥ και Νοσοκομεία.

Αυτό είναι πάρα πολύ δύσκολο και θα φέρει επιπλέον συμφόρηση στο ΕΣΥ. Και κάποιος που θέλει να εξετασθεί από ιδιώτη για μια λοίμωξη για παράδειγμα και θα χρειασθεί αντιβίωση θα πρέπει να πάει για συνταγογράφηση στο ΕΣΥ και δεν θα μπορεί να την πάρει από τον ιδιώτη γιατρό. Το ζήτημα είναι πρακτικό και θα ταλαιπωρήσει και τους ασθενείς αλλά και τους ιατρούς που είναι ήδη πολύ κουρασμένοι”.

ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΓΙΑΤΡΟΥΣ

Μόνον από γιατρούς νοσοκομείων λοιπόν και του λοιπού δημόσιου τομέα Υγείας, θα μπορούν να λαμβάνουν οι ανασφάλιστοι πολίτες συνταγές για φάρμακα, θεραπευτικές και διαγνωστικές πράξεις.

Στην καταργούμενη διάταξη αναφερόταν πως “οι πιστοποιημένοι στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης ιατροί έχουν το δικαίωμα να συνταγογραφούν φάρμακα, θεραπευτικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις στους ανασφάλιστους και τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Οι ως άνω θεραπευτικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις πραγματοποιούνται σε δημόσιες δομές Υγείας”.

Άρα Ανασφάλιστοι και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, όπως προσδιορίζονται στην παράγραφο 2 του παρόντος, έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις δημόσιες δομές Υγείας και δικαιούνται νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Η ΑΝΤΟΧΗ

“Νομίζω ότι δεν θα αντέξει και πολύ το ΕΣΥ να σηκώσει αυτό το φορτίο οπότε όλοι οι σύλλογοι και ο πανελλήνιος βέβαια ιατρικός σύλλογος πιέζουμε για να τελειώσει αυτή η αλλαγή. Από την αρχή άλλωστε που ακούσθηκε αυτή η πρόταση από το υπουργείο, όλοι είπαμε ότι είναι ανέφικτο όλο αυτό” συμπλήρωσε.

Η ΠΑΝΔΗΜΙΑ

Αναφορικά με την πανδημία τόνισε ότι “Δυστυχώς αυτός ο ιός μας εκπλήσσει συνεχώς. Συνεχίζει να μας απειλεί. Κατά την άποψη μας δεν έπρεπε να καταργηθεί η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους. Ήταν πολύ νωρίς. Παρόλα αυτά όλοι πρέπει να συνεχίσουμε να τηρούμε με αυστηρή πειθαρχία τα μέτρα. Πολύ περισσότερο οι ανεμβολίαστοι βέβαια των οποίων η υγεία βέβαια απειλείται περισσότερο και κινδυνεύουν και να νοσηλευτούν αλλά και να χάσουν την ζωή τους. Οι εμβολιασμένοι νοσούν και αυτοί αλλά ευτυχώς με ήπια συμπτώματα και απλά αναγκάζονται να μείνουν καραντίνα για να μην μεταδώσουν τον ιό. Λίγη προσοχή ακόμη. Εφιστούμε την προσοχή γιατί ο ιός υπάρχει. Πολύς κόσμος νοσεί και δυστυχώς οι θάνατοι δεν έχουν κατέβει ακόμη σε αριθμό. 50 και 60 άτομα καθημερινά χάνονται και αυτός δεν είναι ένας μικρός αριθμός. Είναι ένας μικρός πόλεμος”. efimeridakavala

0
0
X
+
error: Content is protected !!