Ο επικίνδυνα αμετανόητος

Ο επικίνδυνα αμετανόητος

Όλοι στη ζωή μας ή στην καριέρα μας έχουμε κάνει λάθη λόγω μίας ή χιλιάδων αιτιών.
Στο κλάδο μας (δημοσιογραφία) μπορεί να κάνουμε λάθη με πρώτο και καλύτερο το ανθρώπινο λάθος, αλλά είτε από άγνοια ή από ανεξέλεγκτο ζήλο, την υπερβολή ή από παραπληροφόρηση ή από δίψα για λίγα κλίκς ή για μερικά φύλλα παραπάνω αλλά ακόμα και από πρόθεση.
Λάθη μερικές  φορές ανούσια άλλες φορές λάθη με ανυπολόγιστες συνέπειες.
Η δημοσιογραφία πλην του ρόλου της ενημέρωσης, έχει και άλλους ρόλους και ένας από αυτούς είναι αυτό που λέμε “διαμόρφωση” της κοινής γνώμης και εκεί πολλές φορές ελέγχετε και η πρόθεση και το λάθος.

Χτες λοιπόν ήρθε ένα δημοσίευμα και μάλιστα Πρωτοσέλιδο με παχύς παχύς τίτλους που πραγματικά με προβλημάτισε για πιο λόγο γράφτηκε.

small

 

Το δημοσίευμα είναι αυτό! Και το θέμα είναι το προσφυγικό και ΝΑΙ αφορά την καθημερινότητα μου και κυριολεκτώ αφού το θέμα έχει να κάνει με την μικρή γωνία του πλανήτη μας και με ένα θέμα που εγώ προσωπικά καταπιάστηκα και παρακολουθώ από τότε που ξεκίνησε από πολύ κοντά είτε λόγω επαγγέλματος είτε για άλλους λόγους που δεν είναι αναγκαίο να επεκταθώ και χτες διαβάζοντας το άρθρο κυριολεκτικά έμεινα με ανοιχτό το στόμα και εξηγώ.

Πρώτα από όλα ας εστιάσουμε στο μήνυμα της πρώτης σελίδας 

ζοομ

Διαβάζοντας το άρθρο “έμαθα” ότι στο σπίτι μου “φιλοξενώ” ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ και κυριολεκτικά κατατρόμαξα αφού πολλές φορές (και όχι μόνο εγώ) έχω πάρει τα παιδιά μου στο κλειστό και μάλιστα η κόρη μου ήταν στην αποστολή του Μουσικού σχολείου Καβάλας και μαζί με άλλα παιδιά έπαιξαν μουσική στους Φανατικούς Μουσουλμάνους.
Έμαθα ότι οι κακοί φανατικοί Μουσουλμάνοι κατέβασαν την εικόνα της Παναγίας πράγμα που από τις 25 Φεβρουαρίου (σχεδόν ένα μήνα) που πάτησαν το πόδι τους και μέχρι χτες το βράδυ δεν υπέπεσε στην αντίληψη  μου γιατί σε καθημερινή βάση την έβλεπα πάντα εκεί.
Έμαθα ότι οι καμπάνες στην Ελευθερούπολη δεν ηχούν ή πλέον δεν θα ηχούν γιατί Φανατικοί το απαγορεύουν. Αλλά εγώ συνεχίζω να τις ακούω όπως ακούω και τον ΑΞΙΟ  Πρωτοσύγκελο Πάτερα Χρυσόστομο Μπένο και την Μητρόπολη να αποκαλούν ψευδή την καταγγελία.
Έμαθα ότι οι κακοί φανατικοί Μουσολμάνοι ποδοπατούν το ψωμί (πρόσφορο το αποκαλεί) που με τόσο αγάπη οι εθελοντές τους προσφέρουν. Αλλά εγώ κάθε μέρα τους βλέπω να το τρώνε και κάθε μέρα να λένε το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ απταίστως που έχουν μάθει στα Ελληνικά. Εγώ ακούω και πάλι τον Άξιο πρωτοσύγκελο και την Μητρόπολη να διαβεβαιώνουν ότι ποτέ η Εκκλησία δεν τους πήγε πρόσφορο.


Πραγματικά διαβάζοντας το άρθρο ένοιωσα ένα τρομερό σφίξιμο στο στομάχι γιατί προς στιγμήν πίστεψα ότι τον τελευταίο μήνα ονειροβατώ και ότι ζω σε ένα παράλληλο σύμπαν γιατί ο δικός μου κόσμος τις τελευταίες εβδομάδες ήταν κάτι πρωτόγνωρο και πολλές βραδιές στα πηγαδάκια έξω από κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης ακούω φίλους, εθελοντές, κληρικούς, δημοτικούς συμβούλους όταν μιλάμε (περιλαμβάνω και τον εαυτό μου ξέροντας ότι οι ώρες μου και η συνεισφορά μου εκεί είναι ένα τίποτα μπρος στις ώρες και το έργο άλλων εθελοντών) για ιστορικές στιγμές που ζούμε και πόσο τυχεροί είμαστε για τις πρωτόγνωρες εμπειρίες που ζούμε. 
Πρωτόγνωρες εμπειρίες που ζούμε εμείς και εκείνοι μέσα από τον “αγώνα” επιβίωσης δυο και ίσως περισσοτέρων πολιτισμών με αμοιβαία κατανόηση και σεβασμό. Τον θαυμασμό μας για τους ανθρώπους που παρά τις κακουχίες και τον πόνο τους μας ανοίχτηκαν και καταφέραμε να τους γνωρίσουμε, γνωρίσαμε αξιόλογους ανθρώπους Συγγραφείς, Πολιτικούς μηχανικούς, δασκάλους αλλά πάνω από όλα γονείς που αγαπούν, πονούν και παλεύουν για τα παιδιά τους, γνωρίσαμε παιδιά με φιλοδοξίες για σπουδές ή για περαιτέρω σπουδές, παιδάκια σαν τα παιδιά μας αθώα, με χαμόγελο με κέφι για παιχνίδι, μάθηση, με πόνο αλλά και αισιοδοξία.  Ανθρώπους σαν εμάς με όνειρα και ελπίδες. Και ναι όπως πάντα σε μια μεγάλη ομάδα 209 ανθρώπων δεν έχεις την ευκαιρία να τους γνωρίσεις όλους καλά, λόγω κουλτούρας αλλά και γλώσσας. Ένα είναι βέβαιο ότι όλοι μας (και εμείς & εκείνοι) ήμασταν πρωτάρηδες σε αυτή την νέα σχέση αλλά με αμοιβαίο σεβασμό και κατανόηση σύντομα τα βρήκαμε και σε καμία περίπτωση οι Θρησκείες μας,  μας χώρισαν και με κάθε σημασία των λέξεων μου μπορώ να πω η Εκκλησία μας (Μητρόπολη Ελευθερούπολης) μας ένωσε όλους. 
Ποτέ ΕΓΩ δεν είδα ή ένοιωσα ή άκουσα από κανέναν για Φανατισμό.  

Και έρχεται ο κ Σταύρος Δεληγιάννης  με το άρθρο του που για όλους εμάς δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα και αμαυρώνει την όλη κατάσταση και λερώνει ανθρώπους.

Μετά  την αρχική διάψευση των ισχυρισμών του από  χτες το βράδυ από τον Πρωτοσύγκελο πάτερα Χρυσόστομο Μπένο και των διάφορων έντονων αντιδράσεων (περιλαμβανομένης και της δικιάς μου) και μετά την πρωινή  δεύτερη και πιο επίσημη διάψευση της Μητρόπολης περίμενα με αγωνία σήμερα να ακούσω στην εκπομπή του κάτι που να δικαιολογεί το κατάπτυστο δημοσίευμα του. Δυστυχώς ο Σταύρος Δεληγιάννης το μόνο που είπε αόριστα ήταν ότι περπάτησε στο Δήμο Παγγαίου και ότι ήταν ένα ρεπορτάζ σε βάθος από ανώνυμες πηγές δημοτών, προσπάθησε λίγο να το μαζέψει και το κατέβασμα της Παναγίας έγινε Ανεβοκατέβασμα  και  βέβαια αυτό μετά την πρωινή φωτογραφία που έδειχνε την εικόνα της Παναγίας στη θέση που πάντα υπήρχε. Μετά την θλιβερή κατ΄εμε εκπομπή του ήρθε και το αυστηρό Δελτίο τύπου του Δήμου Παγγαίου.

Πάραυτα ο κ Σταύρος Δεληγγιάννης αμετανόητος στην στήλη του “Πες τα Χρυσόστομε” ΕΔΩ  μεταξύ άλλων γράφει : 
Χ*Οι διαψεύσεις τόσο της Μητρόπολης Ελευθερούπολης όσο και του Δήμου Παγγαίου (ποιος πολιτικός τα βάζει άλλωστε με το ράσο…) δεν μας προξενούν έκπληξη μιας και το ρεπορτάζ που έγινε σε βάθος, αλλά και οι απόψεις απλών δημοτών , εθελοντών από όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες και τάξεις για τα όσα διαδραματίστηκαν στο Κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης αποτελούν στοιχεία του ρεπορτάζ που έφερε στο φως αλήθειες που κάποιοι δεν μπορούν να αντέξουν.

Καλά ρε Σταύρο (συγνώμη αναγνώστη ξαφνικά για τον ενικό και το ύφος αλλά παρακάτω εξηγείτε).

Καλά ρε Σταύρο από που και ως που ένα ρεπορτάζ είναι σε βάθος όταν δεν έχεις μιλήσει στους εμπλεκόμενους;
Όλο το πρωτοσέλιδο έχει να κάνει με Θρησκεία, Εκκλησία, Κλειστό Ελευθερούπολης, Δήμο Παγγαίου, Δημόσια ασφάλεια.
Μίλησες Γενικά με την Μητρόπολη  για Ψωμί, Καμπάνες, Εικόνισμα; ΟΧΙ
Μίλησες έστω με την Εκκλησία που πήρε εντολή από τους φανατικούς Μουσουλμάνους για τις Καμπάνες; ΟΧΙ 
Αφού έπεσαν στην αντίληψη σου Φανατικοί Μουσουλμάνοι
Μίλησες με τον Δήμο Παγγαίου; ΌΧΙ
Μίλησες με την Αστυνομία; ΌΧΙ.
Στο κλειστό πήγες; Δεν νομίζω
Και Ρε Σταύρο αφού εμένα εδώ και ένα μήνα με βγάζεις και 3 και 4 φορές την εβδομάδα στον σταθμό σου και με πλασάρεις στους ακροατές σου σαν τον άνθρωπό που κάθε μέρα ασχολείται με το προσφυγικό και καλό γνώστη, την προηγούμενη μέρα το πρωί που με είχες On air ή off air ή έστω όταν περπάτησες το Πράβι για να βγάλεις το μεγάλο άρθρο σου με ρώτησες κάτι σχετικά με αυτά; ΟΧΙ

Από πότε η ανωνυμία χωρίς κανένα πειστήριο θεωρείτε Έγκυρο και βαθύ ρεπορτάζ;
Πάμε παρακάτω ρε Σταύρο στην εφημερίδα γράφεις ότι αυτά έγιναν την περασμένη βδομάδα και  ρε Σταύρο στο ραδιόφωνο σήμερα πήγες να το μαζέψεις λέγοντας κάτι μου σου ξου του  για μεμονωμένο  περιστατικό τότε γιατί Ρε Σταύρο έρχεσαι μετά από τόσες μέρες και το κάνεις πρωτοσέλιδο με κάτι γράμματα ΝΑ για Φανατικούς Μουσουλμάνους στο Δήμο Παγγαίου και σπέρνεις φόβο και μίσος;

Ρε Σταύρο ποιες είναι οι αλήθειες που κάποιοι δεν μπορούν να αντέξουν; 

Σε τι εξυπηρετεί σε αυτές τις δύσκολες μέρες ένα τόσο εμπρηστικό δημοσίευμα;

Αυτό είναι το ερώτημα που με απασχολεί από προχτές και απάντηση “θέλω” να πιστεύω ότι δεν έχω. 

ΨέμαΤο μόνο που ξέρω σίγουρα είναι ότι χτες και σήμερα εκατοντάδες ακροδεξιά sites και χιλιάδες ανεγκέφαλοι αναπαράγουν το ανεύθυνο δημοσίευμα σου. 

Έτσι για να καταλάβεις την μεγάλη επιτυχία του ανεύθυνου, εμπρηστικού και γεμάτο ψέμματα άρθρου σου ρίξε μια ματιά στα σχόλια μίσους που τροφοδότησες και ψάξε να δεις στη σελίδα που θα πας αυτό το κουμπάκι που  δείχνει τις κοινοποιήσεις και  μέχρι την στιγμή που γράφω το κείμενο  έχει φτάσει τις 5.000 κοινοποιήσεις ψεύδους και μίσους.μακ 

Απλά κάνε κλικ ΕΔΩ 

Και αν κάνεις κλικ στο πιο κάτω σύνδεσμο θαύμασε τίτλους και άλλες 2.544 κοινοποιήσεις ψεύδους και μίσους

μητρ

κλικ ΕΔΩ

 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
4,477 προβολές
X
+