Ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου στην Ι.Μ. Ελευθερουπόλεως

Στη Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως, την Παρασκευή 25 Μαρτίου, εορτάστηκε πανηγυρικώς και με τη πρέπουσα λαμπρότητα η μεγάλη Θεομητορική εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Παλιγγενεσία του 1821, με επίκεντρο την πόλη της Ελευθερούπολης, όπου έλαβαν χώρα οι επετειακές εκδηλώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, παρεκκλήσιο του Μητροπολιτικού Ναού στην Ελευθερούπολη, πλαισιούμενος από τον Ιερό Κλήρο και με τη παρουσία πλήθους πιστών με επικεφαλής τον Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππον Αναστασιάδη και τις λοιπές Δημοτικές Αρχές.

Screenshot 2016-03-25 12.23.13

Εν συνεχεία μετέβη στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Ελευθερίου όπου τελέσθηκε η Δοξολογία. Το πανηγυρικό της ημέρας απήγγειλε η εκπαιδευτικός του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ελευθερούπολης κ. Κωνσταντίνος Σαββατιανός, αναφερόμενος εύστοχα και περιεκτικά στους αγώνες των προγόνων μας και την πολύτιμη εισφορά της Εκκλησίας για την Ελευθερία. Το παρόν έδωσαν οι πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου μας και πλήθος λαού.

Screenshot 2016-03-25 12.25.02

Μετά το πέρας της Δοξολογίας κλήρος και αρχές μετέβησαν στο Ηρώον της πόλεως, όπου παρά την έντονη βροχόπτωση, τελέστηκε Τρισάγιο Υπέρ Αναπαύσεως των πεσόντων και στη συνέχεια η κατάθεση των στεφάνων. Η μαθητική και στρατιωτική παρέλαση με απόφαση των Αρχών ακυρώθηκε λόγω της έντονης βροχοπτώσεως.
Screenshot 2016-03-25 12.29.48

Από την σελίδα ΕΔΩ της Ιερά Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,938 προβολές
X
+