Όταν όλη η Ελλάδα κρέμονταν από τα χείλη του εθνικού μας λοιμωξιολόγου και ευλαβικά ακολουθούσαμε τις οδηγίες του που μας έλεγε και μεταξύ των άλλων ότι οι μάσκες προστασίας δεν είναι χρήσιμες και μάλιστα ότι είναι επικίνδυνες για τον γενικό πληθυσμό και να τις αποφεύγουμε κάποιοι επενδυτές επιχειρηματίες φαίνεται ότι αμφισβητούσαν τα λεγόμενα του.

Οι κύριοι ο Γιάννης Τσερέπας και ο Αχιλλέας Νταβέλης δυο Λαρισαίοι επιχειρηματίες “φαίνεται” ότι είχαν θεϊκή επιφοίτηση και δεν εμπιστεύτηκαν τα λόγια του Τσιόδρα και έτσι εκείνη την περίοδο προχώρησαν σε μια μεγάλη επένδυση, επενδύοντας στις επικίνδυνες μάσκες προστασίας. Αγόρασαν μηχανήματα από την Κίνα, που μεταφέρθηκαν αεροπορικά, έβγαλαν όλες τις άδειες εν μέσω κορονοϊού με τις υπηρεσίες να υπολειτουργούν, ετοιμάστηκαν οι εγκαταστάσεις, στήθηκαν οι γραμμές παραγωγής, προσλήφθηκαν οι εργαζόμενοι και από τις αρχές Μαΐου τα μηχανήματα θ’ αρχίσουν να παράγουν 300.000 μάσκες ημερησίως δηλαδή μπορούν να παράγονται μηνιαίως εννιά εκατομμύρια μάσκες . Όλος τυχαίος την ίδια εποχή δηλαδή από τις 4 Μαρτίου οι “επικίνδυνες” μάσκες γίνονται υποχρεωτικές και μάλιστα θα επισύρει πρόστιμο 150€ στους παραβάτες.
Αν αναλογιστούμε ότι η υποχρεωτική χρήση μάσκας θα εκτοξεύσει τη ζήτησή τους και πολλοί θα αναγκάζονται να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον 3 μάσκες κάθε μέρα, φαίνεται ότι ο κ. Νταβέλης στάθηκε πολύ… τυχερός, μιας και η επένδυση αυτή θα του αποφέρει πολλά έσοδα…

ο Νταβέλης ο Μητσοτάκης και οι μάσκες 

Αλλά για να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι δύο επιχειρηματίες που έμπρακτα και ανοιχτά αμφισβήτησαν την επιστημονική ομάδα του κ. Τσιόδρα και της κυβέρνησης κατά του κοροναϊού, και μέσω της πανδημίας κατάφεραν τον μεγάλο άθλο δηλαδή το στήσιμο του εργοστασίου που δείχνει πόσο θαυμαστά αποτελέσματα μπορεί να έχει η συνεργασία ιδιωτικού τομέα και κράτους. Επίσης δείχνει πόσο αποτελεσματική είναι η συνεύρεση του ιδιωτικού επιχειρηματικού δαιμονίου και της κυβερνητικής πολιτικής βούλησης για να επιτευχθεί ένας εθνικός στόχος. Κανονικά, αυτό το εργοστάσιο θα χρειαζόταν δυο χρόνια για να στηθεί από το μηδέν. Τώρα στήθηκε μέσα σε είκοσι πέντε μέρες, όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο έμμισθος κυβερνητικός δημοσιογράφος Δημήτρης Καμπουράκης στο άρθρο του με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Έτσι γίνονται οι δουλειές, κύριοι” Δηλαδή ο Καμπουράκης μας λέει ότι η αμφισβήτηση στα λόγια των επιστημόνων και Τσιόδρα ήταν αξιοθαύμαστη κυβερνητική και πολιτική βούληση και εθνικός στόχος. Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει πως υπήρξε τηλεδιάσκεψη με τους επιχειρηματίες της εταιρείας και τους διαβεβαίωσε πως θα μεταβεί προσωπικά στη Λάρισα όπου στήνεται το εργοστάσιο, για να δει την «σωτήρια» επένδυση. Ο κ. Νταβέλης είναι καλός φίλος της οικογένειας Μητσοτάκη. Η Ντόρα Μπακογιάννη μάλιστα είχε εγκαινιάσει το Κέντρο Αποκατάστασης Animus στη Λάρισα, Ο κ. Νταβέλης, είναι και Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρηματιών της Θεσσαλίας και καλεί συχνά την κ. Μπακογιάννη σε εκδηλώσεις του Συνδέσμου και ο κ. Νταβέλης σύμφωνα με δημοσιεύματα έχει εντοπιστεί σε πολλά δείπνα με μέλη της οικογένειας αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

 

Μάλιστα ο ίδιος ο Νταβάλης τόνισε στην προσπάθειά του να στήσει αυτή τη βιομηχανική παραγωγή τόσο γρήγορα, είχε την αμέριστη στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Δημοσιεύματα προεκλογικά ήθελαν τον Αχιλλέα Νταβέλη να πολιτεύεται ως εκλεκτός του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά αυτό δεν επιτευχθεί μάλλον λόγω καταδίκης του κ Νταβέλη χωρίς ελαφρυντικά για αδικήματα πλαστογραφίας και απάτης κατ΄ εξακολούθηση ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας.

Ο Αχιλλέας Νταβέλης και Δήμος Παγγαίου.

Ο Αχιλλέας Νταβέλης είναι γνωστός στην περιοχή μας από το 2012 όταν υπογράφηκε  η πρώτη μακροχρόνια  μίσθωση με ιδιώτη επενδυτή για τα Λουτρά Ελευθερών. Ο πρώτος ιδιώτης επενδυτής δεν είναι κανένας άλλος από τον Αχιλλέα Νταβέλη που παρουσιάστηκε τότε ο σωτήρας  με  στόχο τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων και την επαναλειτουργία τους. Θυμίζουμε ότι όταν πάρθηκε η αμαρτωλή απόφαση παραχώρησης στον ιδιώτη, τα λουτρά λειτουργούσαν κανονικά αλλά με απόφαση τους τα λαμπρά μυαλά της παραχώρησης συναίνεσαν στην απόφαση του επενδυτή να σταματήσουν την λειτουργία τους.  Επί πολλά χρόνια λόγω ζητημάτων με το χρηματοδοτικό κομμάτι η επένδυση δεν προχωρούσε και επειδή ο κ Νταβέλης δεν έκανε καμία προσπάθεια διαφύλαξης της επένδυσης του και των χώρων των λουτρών που περιλαμβάνουν 31 κτίρια, ένα από τα κτίρια αυτά είναι προγενέστερο του 1830. Η αδιαφορία του είχε αποτέλεσμα η περιοχή και οι εγκαταστάσεις να ρημάξουν και ο Νταβέλης να γίνει ο μοιραίος επενδυτής συνώνυμο με την καταστροφή ίσως του μεγαλύτερου μοχλού ανάπτυξης της περιοχής. 

Την 27η Ιουνίου 2016, ο τότε αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Καβάλας, Θόδωρος Μαρκόπουλος και ο αντιπρόεδρος της «Εργοανάπτυξη Α.Ε.» και περιφερειακός σύμβουλος Α.Μ.Θ., Χρήστος Γάκης, έθεσαν ως καταληκτική ημερομηνία στον επενδυτή των Λουτρών Ελευθερών, Αχιλλέα Νταβέλη, στις 30 Μαίου του ίδιου χρόνου, ώστε αυτός να παρουσιάσει επικαιροποιημένο το αρχιτεκτονικό σχέδιο, αλλά και το επιχειρηματικό πλάνο για τα Λουτρά Ελευθερών.


Ο κ. Νταβέλης είχε βρεθεί τότε για δεύτερη φορά μέσα σε δύο μήνες στην Καβάλα και στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας, συνοδευόμενος από τεχνικό σύμβουλο, καθώς και τον δικηγόρο  γνωστό πολιτευτή και σημερινό  βουλευτή της Ν.Δ., Θάνο Πλεύρη, εξηγώντας ότι έχει επιλύσει τα ζητήματα με το χρηματοδοτικό κομμάτι της επένδυσης, ενώ η καινούργια καθυστέρηση αφορά σε προβλήματα με τους νέους συντελεστές δόμησης. Τελικά ο Νταβέλης δεν επανήλθε ποτέ με σχέδιο ανάπλασης των Λουτρών των Ελευθερών και απεχώρησε, με αποτέλεσμα από τότε ότι έχουν ήδη κινηθεί  οι νομικές διαδικασίες από μεριάς της “Εργοάναπτυξης” εναντίον του Λαρισσαίου Αχιλλέα Νταβέλη. 

Στις 14 Ιουλίου 2017 έγινε το άνοιγμα των φακέλων του νέου διαγωνισμού Και ο νέος επενδυτής είναι ο κ Χαρακίδης

Βέβαια η περιπέτεια όχι μόνον δεν έχει τελειώσει  αλλά όλα δείχνουν ότι στον ορίζοντα δεν υπάρχει ούτε μια χαραμάδα αισιοδοξίας για τα Λουτρά Ελευθερών που άθελα του πολύ εύστοχα ο Μακάριος Λαζαρίδης τα ονόμασε “το Ελληνικό της Καβάλας ”  περισσότερα ΕΔΩ 

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!