Ο Δήμος Παγγαίου μένει εκτός σε πρώτη φάση από την φιλοξενία νέων προσφύγων.

Ο Δήμος Παγγαίου μένει εκτός σε πρώτη φάση από την φιλοξενία νέων προσφύγων.

Μετά τις δηλώσεις της κυβέρνησης ότι οι πρόσφυγες θα είναι πολλοί και ότι θα παραμείνουν στην χώρα μας για κάποια χρόνια, ο σχεδιασμός άλλαξε και πλέον αναζητούνται μεγάλοι και μόνιμοι χώροι φιλοξενίας που σε σύντομο χρονικό διάστημα να είναι λειτουργήσιμοι, που να δέχονται μεγάλο αριθμό προσφύγων για μεγάλο χρονικό διάστημα και πλέον η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεφύγει από την νοοτροπία της έλα να δούμε πως μπορούμε να βολευτούμε για τώρα αφού  άρχισε να λαμβάνει υπόψη της και το δημόσιο αίσθημα που μεταφράζεται και σε πολιτικό κόστος.

Ασφαλείς πληροφορίες δείχνουν ότι ο Δήμος Παγγαίου  μένει εκτός σε πρώτη φάση από την φιλοξενία νέων προσφύγων.

Όπως είναι γνωστό στη επίσκεψη Φάμμελου και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Δήμαρχο Παγγαίου (ΕΔΩ) του ζητήθηκε να υποδείξει χώρους στο Δήμο ακόμα και υπαίθριους. Βέβαια σε πρώτη φάση η απάντηση του δημάρχου ήταν ότι τέτοιοι χώροι δεν υπάρχουν και σε δεύτερη φάση ήρθε η επιστολή Αναστασιάδη στον Κουρουμπλή (ΕΔΩ),  πάραυτα κυβερνητικά στελέχοι συνέχισαν την αναζήτηση που φαίνεται ότι εντέλει έμεινε άκαρπη. 

Λόγω εδαφικής μορφολογίας ο Δήμος Παγγαίου δεν έχει να προσφέρει χώρους.

Ο ορεινός όγκος του Παγγαίου δεν δύναται να δεχτεί κέντρο φιλοξενίας, ένας χώρος που διερευνήθηκε λίγο πιο πολύ στο Σύμβολο τελικά απερρίφθη. 

Στα πεδινά και συγκεκριμένα στα Τενάγη ο συνδυασμός Τύρφης και λίγο βροχής όχι μόνο το φαινόμενο Ειδομένη δημιουργεί αλλά………….

Από την άλλη πλευρά του Παγγαίου οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις από την μία και από την άλλη οι τουριστικοί προορισμοί Ηρακλείτσα, Ν. Πέραμος κλπ δεν μπορούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγές.

Οι παιδικές κατασκηνώσεις Ν. Περάμου και λόγω ιδιαιτερότητας Α.Μ.Ε.Α, φτωχά παιδιά, παιδιά αστυνομικών, αξιωματικών αλλά και λόγω ότι μπορεί να φιλοξενήσει μικρό αριθμό προσφύγων θα είχε δυσανάλογο κόστος στην τοπική κοινωνία  βλέπε αγανάκτηση γονέων και κοινωνίας, επιπτώσεις στο τουρισμό αλλά και το πολιτικό κόστος για τοπικούς βουλευτές θα ήταν μεγάλο.

Άρα οι πληροφορίες και η λογική δείχνουν ότι ο Δήμος Παγγαίου μένει εκτός τουλάχιστον για τον πρώτο γύρω από την φιλοξενία νέων προσφύγων. 

Όσο για το κλειστό Γυμναστήριο της Ελευθερούπολης πλησιάζουμε τις κόκκινες γραμμές αφού πλέον υγειονομικά δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Το Αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα 

ΑΕΡΟι πληροφορίες γίνονται όλο και πιο συγκεκρημένες  και αφορούν το Αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα. 

Οι πληροφορίες που χρεώνουν τον Νομό Καβάλας να δέχεται σε σύνολο 5 με 6.000 πρόσφυγες πιέζουν για άμεση λύση αφού δυο φορές την Εβδομάδα  το καράβι φέρνει όλο και περισσότερους. Η ανάγκη  κάνει την λύση Αμυγδαλεώνα που προσφέρει ασφάλτινο διάδρομο μήκους 1700 μέτρων και πλάτους 30 μέτρων, οικήματα διαμονής προσωπικού, χώρους φιλοξενίας μαγειριών, ιατρείων, περίφραξη μια λύση εύκολη και ιδανική αφού πηγές μας λένε ότι αν παρθεί απόφαση σε λιγότερο από δύο βδομάδες ο χώρος θα μπορούσε να είναι πανέτοιμος. Οι πρώτες αντιδράσεις Καμμένου φαίνεται ξεπεράστηκαν και ήδη το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας ζήτησε αναλυτικά στοιχεία για μια σειρά χαρακτηριστικών που αφορούν το αεροδρόμιο όπως: το εμβαδόν, την γενικότερη κατάστασή του που θεωρείται  άρτια, αν διαθέτει στο εσωτερικό του ακίνητα ηλεκτροδοτούμενα και υδροδοτούμενα, και αν τα ακίνητα αυτά διαθέτουν φύλαξη και περίφραξη και σε όλα αυτά ο Αμυγδαλεώνας πέρασε με άριστα.

Σε καμία περίπτωση βέβαια ο Αμυγδαλεώνας δεν θα μπορέσει να δεχτεί και τις 6.000 πρόσφυγες και έτσι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε ότι οι πρόσφυγες θα αναγκάζονται να κάνουν και μία δεύτερη κρουαζιέρα εντός του Νομού Καβάλας.   

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,539 προβολές
X
+