Ο Δήμος Παγγαίου δίπλα στους τυφλούς συνανθρώπους μας.

Ο Δήμος Παγγαίου δίπλα στους τυφλούς συνανθρώπους μας.

Ο δήμος Παγγαίου  μόλις ενημερώθηκε πριν λίγες μέρες από την Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Αν. Μακεδονίας  ότι  η προσβάσιμη διαδρομή που φτιάχτηκε πρόσφατα 13615111_1631994247111037_1209848554976542587_nστη Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας με τους οδηγούς όδευσης τυφλών και τις ράμπες είναι συνεχώς μπλοκαρισμένη από διάφορα ογκώδη αντικείμενα, όπως γλάστρες, μεγάλα βοηθητικά τραπέζια, πινακίδες σήμανσης, τραπεζοκαθίσμστα κ.λ.π. προχώρησε άμεσα σε ενέργειες.

Συγκεκριμένα ο Αντιδήμαρχος διοικητικών υπηρεσιών Χρήστος Μποσμπότης απέστειλε την πιο κάτω επιστολή στους καταστηματάρχες της Ν. Ηρακλείτσας.

13702356_1218770518147411_879722824_o

Δεν υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος.

Ο  κος Μποσμπότης μας είπε σχετικά:


Χρ ΜποσμπότηςΣτον δήμο Παγγαίου πλέον ο νόμος και το αυτονόητο είναι καθημερινή πρακτική.  Όπως  για παράδειγμα η απομάκρυνση των παράνομων ομπρελών, κατασκευών από τις παραλίες και η απόδοση αυτών στους δημότες,  έτσι γίνεται πλέον  σαφές το ότι οι καταστηματάρχες δεν μπορούν να καλύπτουν την λωρίδα για τους τυφλούς με οποιοδήποτε αντικείμενο.

Για την διοίκηση Αναστασιάδη το πολιτικό κόστος δεν λαμβάνεται υπόψιν όταν  καταπατούνται νόμοι.

Η Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Αν. Μακεδονίας πριν λίγες μέρες είχε κάνει την εξής καταγγελία ανάρτηση.

Μετά λύπης διαπιστώσαμε την περασμένη Κυριακή, ότι η προσβάσιμη διαδρομή που φτιάχτηκε πρόσφατα στη Ν. Ηρακλείτσα Καβάλας με τους οδηγούς όδευσης τυφλών και τις ράμπες είναι συνεχώς μπλοκαρισμένη από διάφορα ογκώδη αντικείμενα, όπως γλάστρες, μεγάλα βοηθητικά τραπέζια, πινακίδες σήμανσης, τραπεζοκαθίσμστα κ.λ.π., τα οποία τοποθετούν οι καταστηματάρχες, παρά το γεγονός ότι τους έχουν γίνει οι σχετικές παρατηρήσεις από το σωματείο μας. Η ανάπλαση αυτή υλοποιήθηκε με ευρωπαϊκά κονδύλια, αλλά και με τη συνεργασία και καθοδήγηση με την μεταφορά της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας της περιφερειακής ένωσης τυφλών ανατολικής Μακεδονίας. Επισημαίνουμε, ότι στην περιοχή καταστήματα τα οποία αδειοδοτήθηκαν το τελευταίο διάστημα, καθ’ υπόδειξη και εφαρμογή της νομοθεσίας, έπρεπε υποχρεωτικά να είναι προσβάσιμα και να έχουν ράμπες και τουαλέτες Α.μεΑ., στη συνέχεια οι φορητές ράμπες, ξύλινες ή μεταλλικές, εξαφανίστηκαν, παρόλο που η αδειοδότηση εξακολουθεί να ισχύει.
Την περασμένη Κυριακή πραγματοποιήθηκε μια μονοήμερη εκδρομή των μελών της Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών κεντρικής Μακεδονίας από τη Θεσσαλονίκη στη Ν. Ηρακλείτσα. Οι εκδρομείς θεωρούσαν, ότι θα ευχαριστηθούν το μπάνιο τους στα καταγάλανα νερά της θάλασσας της περιοχής και ότι θα διευκολυνθούν κατά τη βόλτα τους για φαγητό και καφέ, εφόσον η περιοχή είναι προσβάσιμη. Δυστυχώς για το ίδιο ευελπιστούσαμε κι εμείς, αλλά η σκληρή πραγματικότητα μας διέψευσε.
Τελικά αναρωτιόμαστε για ποιο λόγο γίνονται οι αναπλάσεις; Μόνο για λόγους καλαισθησίας; Για το θεαθήναι; Για την απορρόφηση κονδυλίων; Η νομοθεσία επιτάσσει να γίνονται προσβάσιμες διαδρομές. Τα δικαιώματα των Α.μεΑ. κατοχυρώνονται από την ελληνική πολιτεία με νόμους. Μάλλον όμως η κοινωνία μας δεν είναι ακόμη έτοιμη να δεχθεί τα άτομα με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Και οι καταστηματάρχες αποδεικνύεται, ότι δεν επιθυμούν να έχουν πελάτες άτομα με αναπηρία. Ίσως το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται ο καθένας είναι το προσωπικό του συμφέρον. Ειδικά όταν δεν υπάρχει κανένας έλεγχος και καμία επιβολή προστίμου, αφού όλα αυτά γίνονται υπό την ανοχή της δημοτικής αρχής. Δυστυχώς καταστρατηγούνται όλα τα δικαιώματα των Α.μεΑ., για μια ακόμη φορά, για μια ακόμη χρονιά, για μια ακόμη καλοκαιρινή περίοδο στη Ν. Ηρακλείτσα.

Μάλιστα η Ένωση τυφλών Αν. Μακεδονίας είχε αναρτήσει πλούσιο φωτογραφικό υλικό στη σελίδα της.

Ο χρήστης Περιφερειακή Ένωση Τυφλών Αν.Μακεδονίας πρόσθεσε 12 νέες φωτογραφίες στο άλμπουμ: Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΟΡΑΣΗΣ ΣΤΗ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΑ.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
3,415 προβολές
X
+