Εν μέσω του μεγαλύτερου κύματός του κορονοϊού , ο Δήμος Παγγαίου έχει μείνει  τελείως απροστάτευτος της επέλασης της πανδημίας. Ο ΕΟΔΥ εδώ και δύο βδομάδες έχει εξαφανιστεί παντελώς από προσώπου γης σε όλη την έκταση του Δήμου Παγγαίου και δεν πραγματοποιεί κανένα τεστ ανίχνευσης Κορονοϊού. Σε κάθε χωριό του δήμου μας εδώ και μέρες εν μέσω εορτών γίνεται το αδιαχώρητο στα φαρμακεία για τα rapid test και όταν χρειαστεί οι άνθρωποι να κάνουν και PCR (μοριακό) ή πρέπει να μεταβούν στο Κέντρο υγείας που γίνεται το αδιαχώρητο ή στο Γ.Ν. Καβάλας με τις πλέον γνωστές ουρές. Ή σε ένα δήμο που οι πλειονότητα είναι ηλικιωμένοι και συνταξιούχοι καλούνται να πληρώσουν και τα self test και τα rapid test και τα 50-60€ και μετακίνηση τους στα λιγοστά ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια που επί των πλείστων  βρίσκονται στην Ελευθερούπολη και Καβάλα. 

Και το ερώτημα είναι τι κάνει η διοίκηση του Δήμου Παγγαίου για αυτό το χάλι εκτός αναρτήσεων και φωτογραφιών στα social media. Ευθύνη βέβαια έχουμε και εμείς σαν δημότες αφού όπως είχαμε γράψει σχετικά για το θέμα (ΕΔΩ) απλά έχουμε γίνει likeϊστες και χειροκροτητές και δεν δυσφορούμε (καλά εδώ ο Αναστασιάδης στη ζούλα προεκλογικά έκανε αύξηση 60% και οι χειροκροτητές του έδωσαν 60% πλειοψηφία) για τα στραβά σε αυτό τον Δήμο και δεν διεκδικούμε τίποτα πλέον…………. και έχουμε μείνει στην τύχη μιας “κυβερνητικής” διοίκησης που δεν  θα τσουγκρίσει αυγά ποτέ με το υπάρχον σύστημα, και σε ότι αφορά τον κορονοϊό ο Δήμος πάντα ήταν ΑΠΩΝ (πλην την προμήθεια 5.000 self test τον Δεκέμβρη του 2020 προς 7,5 € το ένα). Το είχαμε επισημάνει και στο παρελθόν όταν γινόταν χαμός με κρούσματα στη Νικήσιανη και απαιτούσαμε επειγόντως διενέργεια τεστ στους κατοίκους αυτό αλλά η θέση της διοίκησης ήταν ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΑΣ ! Και  ευτυχώς που τότε φρόντισε και ενήργησε ο Βουλευτής Γιαν. Πασχαλίδης και μόνο τότε ήρθε συνεργείο του ΕΟΔΥ για πρώτη φορά στο Δήμο Παγγαίου και Νικήσιανη ΕΔΩ.

Σήμερα όλοι διαβάσαμε την προμήθεια 2.000 τest από τον δήμο Συκεών και μάλιστα σε τιμή που ξεφτιλίζει την κυβέρνηση και το πλαφόν των 49€ που επέβαλε.

Επίσης σήμερα  διαβάσαμε την δήλωση του Δημοτικού συμβούλου Καβάλας Σωτήρη Παπαδόπουλου ότι: Καμία δράση δεν έκανε για την πανδημία ο Δήμος Καβάλας. ΕΔΩ 

Παρόλο αυτά το  Σωματείο Υπαλλήλων Δήμου Παγγαίου “Δημοτική Ανασυγκρότηση”  με ανακοίνωση του αναδεικνύει το πρόβλημα και ζητά από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό συμβούλιο να ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ να εμφανιστούν κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ.

                                   
36
2
X
+
error: Content is protected !!