Ο αγώνας με τα αδέσποτα.

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν το αποτέλεσμα του διημέρου μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δήμο Παγγαίου.

Πέρα από κάθε προσδοκία ήταν το αποτέλεσμα του διημέρου μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων στο Δήμο Παγγαίου.

Η μεγάλη κινητοποίηση  των ανθρώπων του Δήμου αλλά και εθελοντών και δημοτών επέφεραν θεαματικά αποτελέσματα στην μεταφορά των αδέσποτων στα τρία κτηνιατρεία  που γινόντουσαν οι στειρώσεις.            Απολογισμός για το διάστημα 14 ωρών που λειτούργησαν τα τρία οργανωμένα κτηνιατρεία το Σαββατοκύριακο ήταν ότι 81 σκυλιά και 40 γάτες στειρώθηκαν από τους 20 περίπου εθελοντές της Ε.Δ.Κ.Ε και τους  κτηνιάτρους της περιοχής μας , τον Γιάννη Τσέλιο και Γιώργο Καλφάδη (Ελευθερούπολη) και  τη Σοφία Καριοφυλλίδου (Νέα Πέραμο).

Αναλυτικά στο Ιατρείο της κ Σοφίας Καριοφυλλίδου στειρώθηκαν 27 σκύλοι και 29 γάτες, στο Ιατρείο του Γ. Καλφάδη 28 σκύλοι, 7 γάτες και στο κτηνιατρείο του Ι. Τσέλιου 29 σκύλοι και 4 γάτες. 

%ce%b3%ce%b9%cf%8e%cf%81%ce%b3%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%b9%ce%bd%ce%b9%ce%ba%ce%af%ce%b4%ce%b7%cf%82Συντονιστής της δράσης ο γενικός γραμματέας του δήμου Γιώργος Καλλινικίδης που μαζί με εργαζόμενους του Δήμου, αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχία αυτής της δράσης στον δύσκολο αγώνα διαχείρισης των αδέσποτων. 

Όπως είναι γνωστό η προσπάθεια του Δήμου για τα αδέσποτα στο παρελθόν είχε αποτέλεσμα την στείρωση 110 περίπου αδέσποτων και τώρα με την συμβολή της Ε.Δ.Κ.Ε και της δράσης του Σαββατοκύριακου που οι στειρώσεις έφτασαν τις 121 το σύνολο να  φτάνει τα 231 στειρωμένα ζώα,  αριθμός πολύ υψηλός για ένα δήμο, αριθμό που όμοροι δήμοι (και όχι μόνο) θα ζήλευαν.

%ce%b4-%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b1%ce%b9%ce%bf%cf%85Ο Δήμαρχος Παγγαίου δήλωσε ότι ο αγώνας της διαχείρισης των αδέσποτων είναι προτεραιότητα για την δημοτική αρχή και ότι θα συνεχιστεί με αμείωτο ρυθμό και αφού πρώτα ευχαρίστησε τους Εθελοντές της Ε.Δ.Κ.Ε τους προσκάλεσε να επισκεφτούν και να επαναλάβουν την δράση το 2017.                                                                                    Ο  Φίλιππος Αναστασιάδης  ευχαριστεί όλους τους εθελοντές, υπαλλήλους του Δήμου, οργανώσεις και όσους γενικά συνέβαλαν στην περισυλλογή, μεταφορά των  ζώων και όλους αυτούς που φρόντισαν για την παραπέρα ανάρρωσή των στειρωμένων και την φιλοξενία τους μέχρι την ανάρρωση.

%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b1%ce%bd%ce%b4%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%bf%ce%bd%ce%ac%cf%82-%ce%b5%ce%b4%ce%ba%ce%b5Από την πλευρά της Εθελοντικής Δράσης Κτηνιάτρων Ελλάδος  ο αντιπρόεδρος κ. Αλ. Μακαρονάς αφού ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Παγγαίου για την άψογη φιλοξενία αποδέχτηκε την πρόσκληση για το 2017 και όπως χαρακτηριστικά είπε ότι αυτό το Σαββατακύριακο ήταν πολύ παραγωγικό αφού ο αριθμός των ζώων που στειρώθηκαν (στο σύνολο 121) σίγουρα είναι αν όχι ο μεγαλύτερος, ένας από τους μεγαλύτερους της δράσης μέσα σε τόσο λίγες ώρες. Δήλωσε εντυπωσιασμένος από την οργάνωση και την ροή που έφταναν τα ζώα στα ιατρεία.

 Στην αποστολή της ΕΔΚΕ μετείχαν οι: Κουπίδης Θόδωρος, Κόκκινος Παναγιώτης, Μαρούδα Χριστίνα, Σούλη Κωνσταντίνα, Χατζηαναστασίου Ζωή, Μακρή Νικολέτα, Μαργαρίτης Γιάννης, Κοσμάς Παναγιώτης, Καρακίτσου Βίκυ, Παναγοπούλου Έλσα, Θανάσης Μαυρίδης, Μακαρονάς Αλέξανδρος. Οι φοιτήτριες Παζαρακιώτη Κατερίνα, Μπουργανού Μαρία, Φασούλα Σταυρούλα. Οι Καβαλιώτες κτηνίατροι: Συμεωνίδης Στάθης, Μαντούδης Δημήτρης, Κοσμίδου Μάγδα και Γκιοκσάλ Μουσταφά.

Σχετικό Βίντεο.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,713 προβολές
X
+