Οριστικό οι Δημοτικές εκλογές τον Σεπτέμβριο του 2019

Σήμερα κατά την τρίωρη συνάντηση με το ΔΣ της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, άφησε να εννοηθεί ότι η πρόταση της κυβέρνησης θα έχει προτεραιότητα την κυβερνησιμότητα των ΟΤΑ. Γεγονός το οποίο σημαίνει ότι δεν θα μιλάμε για απλή και άδολη αναλογική αλλά για… σύνθετη. Πάντως, ο ΥΠ.ΕΣ ξεκαθάρισε σε δημάρχους που του ζήτησαν να παραμείνει ως έχει το εκλογικό σύστημα, ότι θα αλλάξει προς το αναλογικότερο.

Νωρίτερα ο κ Σκουρλέτης σε ραδιοφωνική εκπομπή στο real fm είχε δηλώσει: Οι Αυτοδιοικητικές Εκλογές θα διεξαχθούν το Σεπτέμβριο του 2019, μαζί με τις εθνικές. Στο ερώτημα του δημοσιογράφου πιο σύστημα θα ισχύσει απήντησε: Θα σας έλεγα πολιτικά, το θέμα της απλής αναλογικής για τις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει να το ξαναδούμε, έτσι ώστε να συγκεντρώσει την απαιτούμενη πλειοψηφία και να ισχύσει από τώρα για τις επόμενες εκλογές.
Από τη στιγμή που μιλάμε για την απλή αναλογική αυτό φέρνει μεγάλες ανατροπές σε όλο το σύστημα διακυβέρνησης. Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και Περιφερειακοί θα βγαίνουν με βάση την πρότασή μας, θα βγαίνουν από την πρώτη Κυριακή και στη δεύτερη Κυριακή θα πηγαίνουν οι επικεφαλής των δύο πρώτων συνδυασμών. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να αποστερήσουμε τη δυνατότητα που έχει ο κόσμος για να ψηφίζει τον δήμαρχό του.
Ακούστε την συνέντευξη Σκουρλέτη.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,279 προβολές
X
+