Σαν κάπως να ζεσταίνετε η προεκλογική περίοδος στον Δήμο Παγγαίου αφού εδώ και λίγες μέρες βλέπουμε ότι ο λιγοστός κόσμος των προηγούμενων ημερών στις πρώτες συναθροίσεις σιγά σιγά να αυξάνει. Τις περασμένες μέρες είδαμε συγκεντρώσεις που χαρακτηριστικό είχαν την αδιαφορία των δημοτών, είδαμε συγκεντρώσεις που  αν αφαιρούσες το μπουλούκι των υποψηφίων που ακολουθούν τον  ηγέτη θα έμεναν τρεις και ο κούκος, που άσε σε κάποιες περιπτώσεις ο κούκος πέταγε μακρυά νωρίς νωρίς.
Είδαμε συγκέντρωση στο Παλαιοχώρι που τα πιτσιρίκια με τα ποδήλατα που περνούσαν πάνω κάτω μπρος από το αναλόγιο του υποψηφίου κατά την διάρκεια της ομιλίας του ήταν πολλαπλάσια των ακροατών.
Βλέπουμε αναρτήσεις στα soscial media με βιντεάκια που στρίβουν μόνο λίγο αριστερά και λίγο δεξιά για να μην αποτυπώσουν το καινό στη μέση.
Βλέπουμε το αστείο μέχρι δακρύων ότι την ώρα της ομιλίας φαινομενικά πλήθος κόσμου να παρακολουθεί, αλλά όταν ο αρχηγός παρουσιάζει έναν τους υποψηφίους και πηγαίνουν από πίσω του, όταν πλέον ο τελευταίος ανέβει συνειδητοποιείς ότι από κάτω έχουν μείνει καμιά δεκαριά  ακροατές και μερικοί δημοσιογράφοι και φωτογράφοι.
Η παροιμία λέει “ο άδειος τενεκές κάνει θόρυβο” και για αυτό βλέπουμε υποψήφιους να στήνουν την μεγαφωνική και το τραπεζάκι από την άλλη μεριά του δρόμου ή του πεζόδρομου και με τσίτα τα μεγάφωνα να απευθύνεται συνήθως σε 10-20 παππούδες που βρίσκονται στο καφενείο στο απέναντι πεζοδρόμιο, μπας και κάποιος ακούσει φασαρία και μπει. 

Αν αφαιρέσεις την μεγάλη συγκέντρωση παρουσίασης των υποψηφίων του, από τον Φιλ. Αναστασιάδη ΕΔΩ και μια –  δυο ακόμα δικές του και κάποιες των αρχικών εκδηλώσεων παρουσίασης των υποψηφίων άλλων παρατάξεων, σε όλες τις άλλες συγκεντρώσεις κανείς θα μπορούσε να πει ότι χρειαζόταν από ένα smart άντε ως ένα mini van ώστε οι ακροατές να φτάσουν εκεί.

Τα πράγματα σίγουρα δεν είναι τα ίδια για όλους τους υποψηφίους και τις τελευταίες μέρες,  κανείς θα έλεγε  ότι ο κύριος Αναστασιάδης ή διαθέτει καλλίτερο μηχανισμό οργάνωσης ή ότι έχει πιο ενδιαφέροντα πράγματα να πει και ο κόσμος θέλει να ακούσει, χτες στην Μουσθένη τα πράγματα ήταν πολύ καλά για το Δήμαρχο όπου ο κόσμος ήταν αρκετός, ο οποίος Φιλ. Αναστασιάδης σήμερα μιλά στις 8 το βράδυ στη Νικήσιανη. 

Παράλληλα σήμερα έχουμε και την πρώτη στην Ελευθερούπολη όπου ο κ Ξουλόγης δίνει την κεντρική του ομιλία και όπως κάποιοι λένε θα είναι η πρώτη ένδειξη (τεστ) αν θα έχουμε δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή όπως αισιοδοξεί και μάλιστα με μεγάλη βεβαιότητα η παράταξη Αναστασιάδη. 

Αύριο θα έχουμε το δεύτερο τηλεοπτικό debate μεταξύ των 5 υποψηφίων. Πληροφορίες για κεντρικές ομιλίες άλλων αρχηγών δεν έχουν γίνει γνωστές

Και την Παρασκευή θα έχουμε την κεντρική ομιλία του Δημάρχου Φιλ. Αναστασιάδη στην Ελευθερούπολη  

0
0
X
+
error: Content is protected !!