Δελτίο Τύπου
Της 27ης Ιανουαρίου 2022
Τίτλος: «Οι προσπάθειες του Γ. Πασχαλίδη καρποφόρησαν…Ήδη προωθούνται οι αποζημιώσεις των επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας»
Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης βρίσκεται στην ιδιαιτέρως ευχάριστη θέση να ενημερώσει τους αμπελοκαλλιεργητές ότι ήδη προωθούνται οι αποζημιώσεις των επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας.
Σύμφωνα με σημερινό Δελτίο Τύπου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεδρίασε σήμερα, η ομάδα εργασίας για το συντονισμό των αγροτικών ενισχύσεων και αποζημιώσεων με τη συμμετοχή του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Γ.Γεωργαντά, του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό αρμόδιου για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, κ. Χ.Τριαντόπουλου, του Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής, κ. Θ.Πετραλιά, του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, κ. Δ.Σκάλκου, της Γ.Γ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Χριστιάνας Καλογήρου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, κ. Α. Λυκουρέντζου.
Ήδη προωθούνται μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας στο Υπουργείο Οικονομικών, οι αποζημιώσεις των καλλιεργειών επιτραπέζιων σταφυλιών ΠΕ Καβάλας, σπαραγγιών Δήμου Αλμωπίας, φασολιών-γίγαντες ΠΕ Φλώρινας και Καστοριάς και καπνού της ΠΕ Ροδόπης.
Επίσης, συνεχίζεται η αξιολόγηση και άλλων καλλιεργειών για τις οποίες, με βάση τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, τεκμηριώνεται ζημία για τους παραγωγούς.
Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από τη σημερινή εξέλιξη διότι νιώθω ότι οι συνεχείς προσπάθειες μου έχουν αντίκτυπο. Ευχαριστώ θερμά όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς και κυρίως τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης που στέκεται εμπράκτως δίπλα στον αγροτικό κόσμο. Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μου και της συνεργασίας μου με τους ιθύνοντες του ΕΛΓΑ και τον Υπουργό αποτελεί συγχρόνως και διάψευση των ισχυρισμών όσων διατείνονταν ότι δεν θα προχωρήσουν οι αποζημιώσεις των αμπελλοκαλλιεργητών. Συνεχίζουμε…»
Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

1
0
X
+
error: Content is protected !!