Και να που ξαφνικά όλα τα καμπανάκια και φωτάκια των αρμοδίων χτύπησαν και άναψαν μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων στην περιοχή μας. Μια αύξηση ραγδαία αλλά όχι και αόρατη. Ραγδαία με την άποψη ότι από το τέλος Ιουλίου που αριθμούσε 244 κρούσματα και ήδη τα κρούσματα Ιουλίου π.ε. Καβάλας ήταν 2,5 φορές πάνω από τον Ιούνιο που αριθμούσε μόνο 99 κρουσμάτων. Τον Αύγουστο εκτοξεύθηκαν στα 1200.
Αποτέλεσμα της αύξησης κρουσμάτων έφερε και και αύξηση κρουσμάτων που χρειάζονται και νοσηλεία και κάποιοι  χρειάζονται να νοσηλευθούν και σε μονάδες Μ.Ε.Θ.
Στο Γ.Ν. Καβάλας, το τέλος τον Ιούλιο δεν υπήρχαν νοσηλευμένα κρούσματα και όλες οι άλλες κλινικές σχεδόν επαναλειτουργούσαν. Και βέβαια ούτε στην μονάδα ΜΕΘ δεν υπήρχε κρούσμα covid.
Σήμερα περίπου μετά από 20 μέρες νοσηλεύονται 40 άτομα στις 3 κορονο-κλινικές που ήδη άνοιξαν, με αποτέλεσμα να αρχίσουν να κλείνουν άλλες κλινικές π.χ. πνευμονολογική κλινική και όπως δήλωσε νωρίτερα (24/8) ο διευθυντής του Γ.Ν.Κ. ο κ. Κλειτσιώτης που δήλωσε: θα ανοίξουμε και άλλες κορωνοκλινικές , θα αναγκαστούμε να κόψουμε κάποια χειρουργεία προγραμματισμένα και αυτό δεν είναι καθόλου καλό. Ο κόσμος πέρα απ τον κορωνοιό έχει να αντιμετωπίσει δεκάδες άλλες ασθένειες. Αν όμως ανοίξουμε και άλλες κλινικές θα σταματήσουμε τα χειρουργεία. Αυτό είναι επιτακτική ανάγκη».
Η εικόνα στις Μ.Ε.Θ στο νοσοκομείο Καβάλας είναι εξίσου ανήσυχη αφού πριν λίγες δεν υπήρχε κρούσμα κορονοϊου στην Μ.Ε.Θ. αυτή την στιγμή οι 4 μονάδες που διαθέτει συνολικά το Γ.Ν. Καβάλας είναι κατειλημμένες από 4 γυναίκες κρούσματα και ήδη στέλνουν ασθενείς σε ΜΕΘ σε άλλα νοσοκομεία.

Την έξοδο σε όσους εργαζόμενους του Νοσοκομείου δεν εμβολιαστούν

Πριν ακόμα ανακοινωθεί από την κυβέρνηση η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού στους υγειονομικούς, ο κ. Κλειτσιώτης είχε δηλώσει: Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα αντικατασταθούν από νοσηλευτές που είναι εν αναμονή να διοριστούν.

Παράλληλα ανακοίνωσε την συνεργασία με ιδιώτες και εργολάβους αφού δήλωσε:

θα κάνουμε συμβάσεις με μικροβιολογικά εργαστήρια εξωτερικά ή με τεχνικά εργαστήρια σε κάθε ειδικότητα με εργολάβους. Θα κάνουμε ότι χρειαστεί για να λειτουργήσει απόλυτα καλά το νοσοκομείο Καβάλας. Τα πράγματα δεν είναι καθόλου ευχάριστα γενικότερα», υπογράμμισε ο κ. Κλειτσιώτης.

3
3
X
+
error: Content is protected !!