Φαίνεται ότι εκεί στον Δήμο Παγγαίου πατήσαμε κατά λάθος κάποιο κάλο ! Αλλιώς δεν εξηγείτε το τι  γίνεται, καιρό είχε το τηλέφωνο μου να χτυπήσει τόσες φορές, φίλοι δημοσιογράφοι πήραν να ρωτήσουν  τι συμβαίνει εκεί στον Δήμο Παγγαίου και ειδικότερα εκεί στη Τούζλα και σάλταραν μαζί σου ;  Έπαιρναν και ρωτούσαν “τι έγραψες πάλι ρε;” και στα χώνουν στην τηλεόραση, κυριολεκτικά δεν καταλάβαινα τίποτα μέχρι την στιγμή που μου έστειλαν νωρίτερα  το βίντεο. 

Αλλά ας πιάσουμε τα πράγματα από την αρχή:

Μέσω του Διαύγεια έγινε η δημοσιοποίηση του Α΄προγράμματος του Χριστουγεννιάτικου ονείρου 2019 που για τις εκδηλώσεις για την Ελευθερούπολη συγκεκριμένα γράφει:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13/12
Έναρξη εκδηλώσεων με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου με συμμετοχή παιδικών χορωδιών και της Φιλαρμονικής Ελευθερούπολης.
Το τρενάκι του Δήμου θα είναι διαθέσιμο για μικρούς και μεγάλους.
ΔΕΥΤΕΡΑ 16/12
-20:00 – Χορωδία από το ΣΥΛΛΟΓΟ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Φρ. Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.
ΤΕΤΑΡΤΗ 18/12
-18:00 – Πρότυπος Βρεφονηπιακός Σταθμός «ΑΣΤΕΡΑΚΙΑ». Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση με τίτλο ‘’Οι κουραμπιέδες της μάγισσας Κουτουρού» στο αμφιθέατρο «Φρ. Παπαχρηστίδης».
-19:30 – Χριστουγεννιάτικη Γιορτή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ελευθερούπολης στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Συλλόγου.
ΣΑΒΒΑΤΟ 21/12
-12:00 – «Τρυφερά Χριστουγεννιάτικα Παραμύθια». Ένα χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα με αφήγηση από την Ανθή Θάνου και Μουσική –Τραγούδι του Αλέξη Μακρή στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Ελευθερούπολης για όλους τους μικρούς μας φίλους.
-17:00 – Καραγκιόζης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Φρ. Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.
ΔΕΥΤΕΡΑ 23/12
-20:00 – Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα με την Παραδοσιακή Χορωδία του Συλλόγου Ελευθερούπολης.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/12
-10:30 – Πατινάδα με αράπηδες, τσάνια, μωμόγερους και χορευτές από Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Παγγαίου στον κεντρικό δρόμο της πόλης με ζωντανή παραδοσιακή μουσική από την «ΜΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ».
-18:00 – Για φέτος τα Χριστούγεννα, ο σύλλογος «Οι Παραμυθάδες» αφηγείται ιστορίες και μύθους για καλικάντζαρους. Στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Ελευθερούπολης.
-19:00 – «Γιορτή Παιδείας και Επιστημών». Βράβευση εισαχθέντων την Τριτοβάθμια εκπαίδευση και διακριθέντων σε Πανελλήνιους Σχολικούς Διαγωνισμούς για το σχολικό έτος 2018-2019. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Φρ. Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.
ΣΑΒΒΑΤΟ 28/12
-17:00 – Ο Μάγος Μέρλιν με ένα σπέσιαλ σόου μαγικών παρέα με τον ‘’Dobby’’ το ξωτικό, τον Ξυλοπόδαρο, τον ‘’Frosty’’ τον Χιονάνθρωπο, σε μία παράσταση κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Φρ. Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.
-18:00 –Κουκλοθέατρο.Τι γίνεται όταν οι άνθρωποι φεύγουν από την βιβλιοθήκη και κλείνουν τα φώτα;
Μήπως συμβαίνει κάτι μαγικό στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο της βιβλιοθήκης;; Ελάτε να το ανακαλύψουμε…
Στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης της Ελευθερούπολης.
ΚΥΡΙΑΚΗ 29/12
-18:00: Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση με τη συμμετοχή φωνητικών συνόλων. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν ο Μουσκοχορευτικός Σύλλογος «Το Πράβι», Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ελευθερούπολης, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Περάμου, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κάρυανης, η Αδελφότητα των Απανταχού Ηρακλειτσιανών οι οποίοι θα μας ταξιδέψουν με υπέροχεςχριστουγεννιάτικες μελωδίες. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Αμφιθέατρο «Φρ. Παπαχρηστίδης» στην Ελευθερούπολη.

Βλέποντας κανείς στην Ελευθερούπολη ότι πέρα από το άναμμα του Δέντρου στο προαύλιο του δημαρχείου και μια πατινάδα όλες οι άλλες εκδηλώσεις είναι μόνο εσωτερικού χώρου (Βιβλιοθήκη και Αμφιθέατρο) και πολύ σωστά απευθύνονται επί των πλείστων στα παιδιά, αλλά κάτι λείπει για την αγορά, αλλά και τα “μεγάλα παιδιά”και την Πέμπτη γράψαμε επί λέξη .  

Ανησυχία και απογοήτευση

Μετά και την δημοσιοποίηση από το Διαύγεια του πρακτικού της συνεδρίασης που έκανε ευρέως γνωστό το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, τα πρώτα σχόλια στην αγορά αλλά και κατοίκων δείχνουν αμηχανία, ανησυχία και απογοήτευση.
Στην Ελευθερούπολη ψάχνουν στο πρόγραμμα με μεγεθυντικό φακό για εκδηλώσεις, Ψάχνουν για την “εκδήλωση” της Ελευθερούπολης. Ψάχνουν για την φρεσκάδα, ψάχνουν την φαντασία, ψάχνουν για το happening, ψάχνουν για την παραδοσιακή μάζωξη, ρωτάνε τι έγινε ο ζεστός χώρος της υπόγειας διάβασης. Ρωτάνε τι θα φέρει τον κόσμο στη αγορά, γιατί τόσο φτώχεια τόσο μιζέρια, ρωτάνε…… ρωτάνε πολλά, όπως πολλά ρωτάνε και στις άλλες περιοχές του Δήμου που πάνω κάτω περίμεναν πιο πολλά. 
Χρόνια τώρα τα παράπονα, ειδικότερα από τους παραλιακούς δήμους που περίμεναν κάτι το παραπάνω και με απογοήτευση φέτος βλέπουν στασιμότητα και περικοπές.

Η φετινή δαπάνη για το “Χριστουγεννιάτικο όνειρο” είναι 22.998€ έναντι του περσινού 35.000€.

Αυτά γράψαμε, διαβάζεται να έχουμε γράψει κάτι σχετικό για  ή να ζητάμε μια  νέα μεγάλη συναυλία; Διαβάζετε κάποια κακοπροαίρετη κριτική; Διαβάσατε τίποτα πρικόχολο; Βρήκατε κάποια ισοπέδωση; Γράψαμε τίποτα για Τούζλα ώστε να χρειαστεί στο τέλος να πάμε να κρυφτούμε όπως χαρακτηριστικά λέει ο δημοσιογράφος στο βίντεο και συμφωνεί η καλεσμένη.
Εμείς απλά μεταφέραμε τις ερωτήσεις που δεχτήκαμε από πολλούς και γράψαμε τι ψάχνουμε στις εκδηλώσεις στην Ελευθερούπολη και έλειπε από το πρόγραμμα, ρωτήσαμε για την υπέροχη διάβαση που ο δήμoς με φαντασια, κόπο και χρήμα έφτιαξε………δεν κουνήσαμε κανένα δάχτυλό σε κανένα δεν ρίξαμε ευθύνες σε κανέναν προσωπικά.

Σε ανοικτή συνομιλία στο facebook που είχα με τον Δημοτικό σύμβουλο κ. Τσαβδαρίδη, έκανε παρέμβαση και η κα Χρυσαφούδη ακολουθούν οι διάλογοι.

Εμείς σεβαστήκαμε την επιθυμία της να μιλήσει στο τέλος του έργου της… και δεν δώσαμε συνέχεια αλλά πριν ο Αλέκτωρ λαλήσει……. η πρόεδρος της κοινωφελούς στο ΕΝΑ chanel , μαζί με έναν δημοσιογράφο μας στόλιζαν κανονικά Χριστουγεννιάτικα.

Είναι φανερό, επαναλαμβάνω ότι εμείς πουθενά δεν κουνήσαμε κανένα δάχτυλό δεν ρίξαμε ευθύνες σε κανέναν προσωπικά. Ερωτήσεις θέσαμε και αυτό γιατί γνωρίζουμε ότι στην οργάνωση και για την επιτυχία των εκδηλώσεων συμμετέχουν και συμβάλουν πολλοί και ότι είναι κάτι συλλογικό. Συμμετέχουν πολλοί π.χ Αντιδήμαρχοι πρώην και νυν, τοπικοί αντιδήμαρχοι, αντιδήμαρχοι Πολιτισμού, Εμπορικοί σύλλογοι, σύλλογοι, υπάλληλοι του Δήμου, εθελοντές, ο τοπικός και μη τύπος, τοπικές επιχειρήσεις κλπ. Είναι συλλογικό δεν είναι έργο μου.
Οι επισημάνσεις μας περιορίστηκαν σε μεράκι, φαντασία, happening, φρεσκάδα πράγματα φτηνά που ήταν γεμάτα τα τελευταία χρόνια οι εκδηλώσεις. Μιλάμε πάντα  για την Ελευθερούπολη την πρωτεύουσα, δεν μιλήσαμε για νέα μεγάλη συναυλία αλλά μιλάμε για όλα τα άλλα μικρά και μεγαλύτερα που χάθηκαν από τις εκδηλώσεις των άλλων χρόνων, μιλάμε για την διάβαση που τα τελευταία χρόνια μόνο ευχάριστες στιγμές και αναμνήσεις πρόσφερε. Που είναι νέες ή παλιές ιδέες που δούλεψαν, έστω και ένα υποτυπώδες χωριό, ίσως το καρουσέλ, μικρά μουσικά, θεατρικά καλλιτεχνικά happening, τα μαγειρέματα, κάποια ευκαιρία για μάζωξη, κανένα Πάρτυ. Που είναι όλα αυτά και όλα τα άλλα; Όταν ο κόσμος σου έχει δώσει το 60% σημαίνει να πας μπρος και όχι να πετσοκόβεις και τους ξαναγυρνάς στην μιζέρια άλλων εποχών και διοικήσεων.

 Και κλείνω κυρία Χρυσαφούδη απευθυνόμενος σε σας που βιαστήκατε για συμπεράσματα , που βιαστήκατε με τον φίλο σας δημοσιογράφο να βγάλετε νυχάκια . Όλοι έχουμε τη ιστορία μας και πολλοί έχουν προσθέσει κάποιο λιθαράκι εδώ και κει,  κάθε κριτική δεν είναι πάντα κακοπροαίρετη ή πικρόχολη ή ισοπεδωτική και πάνω από όλα δεν απευθύνεται πάντα προσωπικά προς εσάς ,  και στην προκείμενη περίπτωση που αναφέρομαι στη Ελευθερούπολη πως ξέρετε ότι οι αποδέκτες του μηνύματος δεν ήταν ίσως κάτι ΄κουρασμένα΄ παλικάρια που για διάφορους λόγους ή  εμπόδια έχασαν το ενδιαφέρον τους για τις εκδηλώσεις της Ελευθερούπολης. Εμείς θέσαμε ένα ερώτημα προς  εσάς και έμεινε αναπάντητο και αφορούσε να μάθουμε την άποψη σας για πιθανή χρέωση υπηρεσιών σε Χριστουγεννιάτικες εορτές όπως πρότεινε ο κ. Τσαβδαρίδης.  

Κάντε κάτι καλλίτερο για την Ελευθερούπολη.
Χρόνια Πολλά και καλή επιτυχία στο έργο σου.

 

Υ.Γ 1  Όσο για το θέμα με  τα 900€ που μένει ακόμα αναπάντητο .  Όταν σε ένα εξοδολόγιο  με 10 κωδικούς βλέπεις όλα να έχουν μείωση τουλάχιστον 12.000€  πλην ενός κωδικού για εξέδρα που για χρόνια είναι 300€ να πετάει ξαφνικά στα 900€ λογικό πολλοί να διερωτώνται πως στην χρονιά που δεν υπάρχει μεγάλη εκδήλωση στο πρόγραμμα που να δικαιολογεί την τόση αυξημένη δαπάνη εξέδρας μέσα σε ένα πετσοκομμένο μπάτζετ . Μέχρι τώρα για χρόνια οι Vegas, οι Imam, ο Ρόκος, η Τσαλιγοπούλου, Πορτοκάλογλου, Νταλάρας, Κότσιρας Μαχαιρίτσας κ.α βολεύτηκαν με την ίδια εξέδρα 300€ άρα εύστοχο το ερώτημα πολλών για ποιο αστέρι φέτος θα πάμε στα 900€.

Παρακολουθήστε και θαυμάστε εντεταλμένη αποστολή………και εκτέλεση.

 

 

 

 

 

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!