Ήταν λίγες μόλις μέρες πριν το Άγιον Όρος σφραγιστεί  λόγω Κορονοϊού όταν μία ομάδα από τον Δήμο Παγγαίου επισκέφτηκε το Άγιο Όρος συγκεκριμένα ήταν 6-7-8 Μαρτίου. Η ομάδα αποτελείτο από τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Παγγαίου Κώστα Γάκη, τους αντιδημάρχους Χρ. Μποσπότη και Χρ. Πριονίδη και βέβαια τον υποφαινόμενο.
Το ταξίδι πέρα από τον περιηγητικό και προσευχητικό χαρακτήρα του, είχε και επαγγελματικό σκοπό αφού αφορούσε σκοπό που δεν θα τον αναλύσουμε εδώ και τώρα. Τον κατάλληλο χρόνο και τα αρμόδια όργανα θα τον ανακοινώσουν.
Σε αυτό το ταξίδι ψυχικής ανάτασης, είχαμε την ευκαιρία να επισκεφτούμε Τις Καρυές, Το Πρωτάτο, την Σκήτη του Αγ. Ανδρέα, την Σκήτη του Προφήτου Ηλία, την Ι.Μ Σταυρονικήτα, Ι.Μ. Παντοκράτορος και την Ιερά Μονή Βατοπεδίου.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω τον Αντιδήμαρχο Παγγαίου Χρήστο Πριονίδη, ο οποίος με τις υψηλές διασυνδέσεις του στο Άγιο Όρος μου εξασφάλισε ειδική άδεια (Ευλογία) για ελεύθερη βιντεοσκόπηση στις περισσότερες Μονές που επισκεφτήκαμε και σε σημεία που οι κάμερες δύσκολα φτάνουν. Έχω συλλέξει μοναδικό υλικό ωρών και κάποια στιγμή θα προχωρήσω στην δημιουργία ενός πραγματικού ντοκιμαντέρ.
Το πρώτο βίντεο που ακολουθεί είναι ένα “μικρό” δείγμα και είναι μια απλή αποτύπωση της επίσκεψης. Το δεύτερο βίντεο είναι η Αναφορά του Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ στο πρόσωπο του αντιδημάρχου Χρ. Πριονίδη.

Δείτε το βίντεο της επίσκεψης.

Φραγκίσκος Σοφτάς

0
0
X
+
error: Content is protected !!