. Οδηγίες προς ΑΣΘΕΝΕΙΣ:

 Γενικός πληθυσμός:  Όταν αισθανθείτε πόνο επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας, ώστε να σας συμβουλέψει τηλεφωνικά και να αξιολογήσει το επείγον ή όχι του προβλήματός σας.  Όταν εμφανισθεί οίδημα (πρήξιμο) στην περιοχή του στόματος, του προσώπου και του τράχηλο, επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.  Για κάθε άλλη έκτακτη ανάγκη επικοινωνήστε με τον οδοντίατρό σας.  Όλες οι μη επείγουσες θεραπείες συνιστάται να προγραμματιστούν εκ νέου.

2  Πληθυσμός σε καραντίνα: Επικοινωνήστε με τον ΕΟΔΥ και με τον οδοντίατρό σας για λήψη τηλεφωνικών οδηγιών. Ε.Ο.Δ.Υ.: τηλέφωνα 1135 (24ωρη λειτουργία) 2105212000

ΔΕΝ ΠΑΡΑΜΕΛΟΥΜΕ ΤΗ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑ Η Στοματική Υγεία και η καλή Στοματική Υγιεινή συμβάλλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος

Β. Οδηγίες προς ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ:
Συνάδελφοι, ΔΕΧΕΣΤΕ στα οδοντιατρεία: Ασθενείς οι θεραπείες των οποίων, η αναβολή θα έχει μη αναστρέψιμα αποτελέσματα ή θα προκαλέσει βλάβη στην υγεία του ασθενούς, λαμβάνοντας τα μέτρα προφύλαξης.

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ 1) Λήψη από τηλεφώνου λεπτομερούς ιστορικού:  για πρόσφατα ταξίδια σε Ελλάδα και εξωτερικό.  εάν ο ίδιος ή κάποιος στο στενό περιβάλλον εμφανίζει βήχα, πυρετό, δύσπνοια, διάρροια ή καταβολή δυνάμεων.

2) Αυστηρή εφαρμογή των μέτρων αποφυγής διασποράς λοιμώξεων. Επιμελής καθαρισμός και απολύμανση των επιφανειών εργασίας και των χώρων με κατάλληλα διαλύματα. Επιμελημένη καθαριότητα δαπέδων. 3) Ενίσχυση των παγίων μέτρων Ατομικής υγιεινής Ιατρών και Ασθενών (π.χ. διάθεση αλκοολούχων διαλυμάτων στο χώρο αναμονής). 4) Ταυτόχρονη χρήση προστατευτικών γυαλιών ή προσωπίδας, με χειρουργική μάσκα και καλυπτικό κεφαλής, μακρυμάνικη αδιαβροχοποιημένη ποδιά, γάντια μιας χρήσης από το οδοντιατρικό και το βοηθητικό προσωπικό. 5) Επαρκής συχνός αερισμός του χώρου. 6) Εξορθολογισμός χρονικής διάρκειας ραντεβού, ώστε να επαρκεί ο χρόνος για τα πρόσθετα μέτρα και να αποφεύγεται ο συνωστισμός των ασθενών στους χώρους αναμονής. 7) Περιορισμός πράξεων που παράγουν αερόλυμα. Σε αντίθετη περίπτωση, προστασία από το αερόλυμα με:  Αξιοποίηση της τεχνικής του ελαστικού απομονωτήρα.  Χρήση ισχυρών αναρροφητικών συστημάτων . 8) Αυστηρή διαχείριση των μολυσματικών αποβλήτων. 

0
0
X
+
error: Content is protected !!