Επιστολή στο Δήμαρχο Παγγαίου  Φιλ. Αναστασιάδη έστειλε ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Οφρυνίου- Ορφανίου και Κάριανης “Παραλία”.

Η επιστολή αφορά τα μεγάλα προβλήματα του αποχετευτικού συστήματος της παραλιακής ζώνης Οφρυνίου -Ορφανίου και Κάριανης καθώς και τη μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού.

Η επιστολή απευθύνεται σε πρώτο πρόσωπο στον Φιλ. Αναστασιάδη αφού ο σύλλογος ζητά: κυρίως ΛΥΣΕΙΣ κ. Δήμαρχε…

Ο σύλλογος καταγγέλλει ότι οι πλημμυρισμένοι βόθροι  φέτος έγιναν κανόνας κι όχι εξαίρεση όπως επίσης καταγγέλλει ξαφνικές και τεράστιες αυξήσεις στις τιμές εκκένωσης,  που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν το 150% των περσινών!! Και θέτει δύο σοβαρά θέματα:

Α) Πού αδειάζουν τα λύματα οι εκκενωτές?

Β) Πότε θα λειτουργήσει ο Βιολογικός Καθαρισμός της περιοχής?

Θα ήταν ενδιαφέρον το όλο θέμα να έρθει στο Δημοτικό συμβούλιο ώστε να δοθούν οι απαντήσεις σε όλους. Ειδικά στο Πού αδειάζουν τα λύματα οι εκκενωτές? και στο  Πότε θα λειτουργήσει ο Βιολογικός Καθαρισμός της περιοχής? Ώστε να σταματήσει η ταλαιπωρία και η εκμετάλλευση, αλλά να  εκλείψουν  οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων.

Ακολουθεί η επιστολή.

Οι βόθροι ξεχειλίζουν και παν-ακριβαίνουν σε Τούζλα- Κάριανη, ενώ ο Βιολογικός ακόμη δεν λειτουργεί.

Η απουσία αποχετευτικού συστήματος στην παραλιακή ζώνη  Οφρυνίου-Ορφανίου-Κάριανης καθώς και η μη λειτουργία του Βιολογικού Καθαρισμού, κάνουν τα χιλιάδες εγκατεστημένα νοικοκυριά και επιχειρήσεις απόλυτα εξαρτώμενα από τους εκκενωτές βόθρων.

Το πρόβλημα επιδεινώνεται με την εκρηκτική ανοικοδόμηση της περιοχής.

—Φέτος ο Σύλλογος έγινε αποδέκτης δεκάδων καταγγελιών, τόσο για μεγάλες  καθυστερήσεις στις εκκενώσεις με αποτέλεσμα καθημερινές υπερχειλίσεις, όσο και για ξαφνικές και τεράστιες αυξήσεις στις τιμές,  που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπερνούν το 150% των περσινών!!

—Επειδή οι πλημμυρισμένοι βόθροι -που φέτος έγιναν κανόνας κι όχι εξαίρεση στην Παραλία μας-,  αποτελούν όχι μόνο υγειονομικό κίνδυνο αλλά παραπέμπουν και σε τριτοκοσμική χώρα,

ΖΗΤΑΜΕ από τον Δήμο Παγγαίου και το Σωματείο Βοθροκαθαριστών να μας ενημερώσουν:

–1) Γιατί τα βυτία δεν έρχονται στην ώρα τους αν και έχουν ειδοποιηθεί ημέρες πριν?

–2) Πώς δικαιολογείται η μεγάλη αύξηση του κόστους εκκένωσης?

–3) Πού αδειάζουν τα λύματα οι εκκενωτές?

–4) Πότε θα λειτουργήσει ο Βιολογικός Καθαρισμός της περιοχής?

-Η ταλαιπωρία και οι σοβαροί κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων, επιβάλλουν άμεσες απαντήσεις αλλά κυρίως ΛΥΣΕΙΣ κ. Δήμαρχε. Τις αναμένουμε.

Για το ΔΣ του Συλλόγου

      Ο Πρόεδρος                                         — Η Γεν. Γραμματέας

Σάκης Καραθανάσης                              — Αριάδνη Παπαφωτίου

0
2
X
+
error: Content is protected !!