Ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης έγινε “αντικείμενο” ή  “στόχος” εξαρτάτε πως το βλέπει ο καθένας  σε άρθρο της Εφημερίδας  Αυγής. Στο άρθρο του το Σάββατο 19/1, ο Πέτρος Κατσάκος “χρησιμοποίησε τον Φίλιππο Αναστασιάδη ως “ΤΟ παράδειγμα” στο επιχείρημα ότι   “Γαλάζιοι” στη συντριπτική τους πλειονότητα αυτοδιοικητικοί πλήρωσαν για να φωνάξουν οι φίλοι τους το όχι στο “ξεπούλημα της Μακεδονίας” και στο τέλος έστειλαν τον λογαριασμό να πληρωθεί ρεφενέ από το σύνολο των δημοτών. Ο αρθρογράφος αναρωτιέται:  Τι κιμπαριλίκια είναι αυτά με τους “μακεδονομάχους” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης που οργανώνουν εκδρομές πατριωτισμού στο Σύνταγμα με έξοδα του δήμου;

Και η εφημερίδα συνεχίζει: Όπως για παράδειγμα ο δήμαρχος του Παγγαίου, που με τον κωδικό “Μεταφορές εν γένει” χρέωσε στις 11 Ιουλίου 2018 τους δημότες με 3.400 ευρώ, τα οποία και πλήρωσε στα ΚΤΕΛ του Νομού Καβάλας για τη μεταφορά κάποιων που αγαπούν την πατρίδα τους «λίγο εριστικά» ώστε να δώσουν δυναμικό «παρών» στο Πισοδέρι για το συλλαλητήριο κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο κατά το άρθρον της Αυγής “Γαλάζιος κιμπάρης “μακεδονομάχος” της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης

 Στο δημοτικό συμβούλιο της 14/1  ο Φίλιππος Αναστασιάδης εισηγείται την μίσθωση λεωφορείων για την μεταφορά  δημοτών στο Σύνταγμα στην Αθήνα. Κάποιοι ψήφισαν παρόν κάποιοι όχι αλλά ο Δήμαρχος εξασφάλισε έστω κατά πλειοψηφία 5  λεωφορεία  για την μεταφορά των Δημοτών στο Σύνταγμα και έδωσε ραντεβού με την Ιστορία.

Αυτή η απόφαση του Δημάρχου για δωρεάν Λεωφορεία (εκτιμώμενο κόστος περίπου 7.000 με 10.000 ευρώ) έλαβε μεγάλη δημοσιότητα τοπικά και Πανελλαδικά και χαροποίησε πολλούς, εκτοξεύοντας την δημοτικότητα του στα social media αφού  για μέρες εκατοντάδες έσπευσαν με καρδούλες, φατσούλες  και δαχτυλάκια πάνω (thumps up)  και σχόλια να του αποδώσουν τα εύσημα.

 

Βέβαια όπως και μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο έτσι και στα media βρέθηκαν και αντίθετες φωνές.

 

Όπως είπαμε η απόφαση αυτή του δημάρχου πέρα από τοπικά πήρε και πανελλήνια δημοσιότητα με αποτέλεσμα πάλι ένθερμους υποστηρικτές αλλά αυτή την φορά πιο έντονες φωνές τις άλλης όχθης με αποτέλεσμα πολίτες, θεσμικοί ακόμα και Αθηναϊκές δημοσιογραφικές πένες  να κρίνουν, να κατακρίνουν και να θέτουν θέμα νομιμότητας στη πληρωμή τέτοιων  μισθώσεων από Δημάρχους.

Την Παρασκευή 18/01  ο Δήμος Παγγαίου ανακοινώνει το πρόγραμμα αναχωρήσεων των λεωφορείων και στην ανακοίνωση γράφει Σας ενημερώνουμε ότι τα λεωφορεία τα οποία θα μισθώσει ο Δήμος Παγγαίου και η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως για τη δωρεάν μεταφορά των δημοτών στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο Διαμαρτυρίας για την Μακεδονία……….

Το Σάββατο 19/1 η εφημερίδα Αυγή δημοσιεύει το άρθρο που προ αναφέραμε (μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο ΕΔΩ)  αλλά και στο διαδίκτυο και στα ΜΜΕ  γίνεται μεγάλος ντόρος πλέον για τις μισθώσεις λεωφορείων από Δημάρχους για συλλαλητήρια.

Χτες 21/1 μία μέρα μετά το συλλαλητήριο λάβαμε δελτίο τύπου από τον Δήμο Παγγαίου που ανακοινώνει :

Η Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου ευχαριστεί ιδιαιτέρως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελευθερουπόλεως κ.κ. Χρυσόστομο, την Ιερά Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως καθώς και τους επιχειρηματίες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Παγγαίου για τη μίσθωση των πέντε λεωφορείων που μετέφεραν εκατοντάδες συνδημότες, δωρεάν, στο Παλλαϊκό Συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019. Η προσφορά τους αυτή είχε ως αποτέλεσμα να μην προκληθεί δαπάνη σε βάρος του προϋπολογισμού του Δήμου Παγγαίου για το οικονομικό έτος 2019.……………………………………

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!