Άκαρπη και η νέα συνάντηση & ευχές να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα

Πάνω από 40 επιχειρηματίες συμμετείχαν στην χτεσινή συνάντηση με την πρόεδρο της Κοινωφελούς κα Χρυσαφούδη.
Το ρεζουμέ της συνάντησης πλήρες ΑΔΕΞΙΟΔΟ. Υπήρξαν στιγμές έντασης αλλά πρυτάνευσε ο υγιής διάλογος, η κα Χρυσαφούδη δήλωσε ότι από πλευράς Δήμου δεν υπάρχει περίπτωση για περαιτέρω ενίσχυση κονδυλίων των εκδηλώσεων και ζήτησε από τους εμπόρους να λάβουν εκείνοι δράσεις. Όσο για τις  ευθύνες για την σημερινή κατάσταση η κα Χρυσαφούδη τις επέρριψε σε πολλούς, ανώτερους και κατώτερους νυν και πρώην της διοίκησης,  τις περικοπές τις απέδωσε στα άδεια ταμία και άφησε υπονοούμενα για σπατάλες σε άλλες εκδηλώσεις κατά την διάρκεια του έτους. Σε προσωπικό επίπεδο εξέφρασε το παράπονο ότι παρότι την απειρία της πολλοί ήταν αυτοί που την εγκατέλειψαν και δεν την βοήθησαν φωτογραφίζοντας  πρόσωπα και καταστάσεις.

Αισθητή και κατακριτέα η απουσία στην συνάντηση άλλων μελών της διοίκησης και ιδιαίτερα των ανθρώπων της Ελευθερούπολης.

Από την πλευρά των εμπόρων μεγάλη η απογοήτευση και εξετάζουν προσεκτικά τις επόμενες κινήσεις τους μπας και καταφέρουν να διασώσουν κάτι από την λάμψη των προηγούμενων ετών και να φέρουν κόσμο στην αγορά. Πιθανή παράσταση των εμπόρων στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο και ήδη έχει προγραμματιστεί από τον Εμπορικό Σύλλογο Ελεθευρούπολης για αύριο Πέμπτη έκτακτη συνέλευση στις 8 το βράδυ στο Αμφιθέατρο Φρ. Παπχριστίδη ανοιχτή σε όλους.

«Να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα»

   Την ώρα που γινόταν η συνάντηση μεταξύ εμπόρων και κοινωφελούς για να βρεθεί λύση στο αδιέξοδο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πρωτεύουσα Ελευθερούπολη, εκδηλώσεις που είναι μια από τις λίγες ανάσες για τις δύσκολες εποχές της αγοράς της Ελευθερούπολης  ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης της Περάμου Ανέστης Τσαβδαρίδης έγραφε στην σελίδα του.

                   Βέβαια στην πορεία άλλαξε σε …….

 Όπως βλέπετε η ευχή σας κ Τσαβδαρίδη πραγματοποιήθηκε και η πρόεδρος δεν ενέδωσε στο κατεστημένο και τους βαρόνους και τώρα που έφυγαν οι έμποροι με άδεια χέρια και  βρίσκονται   “Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα” με το δίλημμα ή πρέπει να βάλουν χοντρά το χέρι στη τσέπη και να τρέξουν ή να δουν να χάνεται η ευκαιρία της Χριστουγεννιάτικης σεζόν, που μαζί με την Λευκή Νύχτα και κάτι εκπτώσεις είναι οι μοναδικές μικρές τονωτικές ενέσεις στην δοκιμαζόμενη αγορά της Ελευθερούπολης.  Και αυτό είχε κατά νου ο πρώην δήμαρχος Βασ. Ξουλόγης όταν δημιούργησε το “Χριστουγεννιάτικο Όνειρο”  στην πρωτεύουσα του Δ. Παγγαίου στην  Ελευθερούπολη.  Με τα χρόνια και ειδικότερα από το 2015 και μετά το “Ονειρο” απλώνει. Μήπως το κατεστημένο και οι πολιτικοί βαρόνοι  θα πρέπει να μετανιώνουν για το άπλωμα και την αλλαγή που προσπαθούν; 

Ότι καλλίτερο η Ευχή σας στον μικρό και μεσαίο οικογενειάρχη έμπορο, μαγαζάτορα και εργαζόμενο της Ελευθερούπολης που θα ήθελε να έχει Καλά Χριστούγεννα. Έπιασε τόπο!

Η Ελευθερούπολη  με τις ευχές σας και ψήφο σαν… (αλήθεια τι ήθελε να πει ο ποιητής;) αν δεν προκύψει το κάτι θεαματικό και άμεσο θα χάσει μια από τις λίγες ανάσες που έχει. Και αυτό γιατί σαν μη Τουριστική περιοχή  σε αντίθεση με άλλες περιοχές (παραλίας) δεν μπορεί μέσα σε 4-5 μήνες καλοκαιριού να επιτύχει τους Τζίρους  όπως αυτές, ώστε να έχει περίσσιο λίπος για τον χειμώνα. Δεν του φτάνουν τα μνημόνια, τα χαράτσια, φόροι, τα αυξημένα δημοτικά τέλη τώρα έχουν και τις…. ευχές σας…σύντροφε.

Αυτό το κατεστημένο και πολιτικοί βαρόνοι εκτός τραγικού είναι και τραγικά αστείο να βγαίνει από το στόμα του ανθρώπου που προεκλογικά έλεγε και έγραφε 

Αλήθεια πως και γιατί ; Οι γκλαμουράτοι μετατράπηκαν σε Γνωστοί Πολιτικοί Βαρόνοι ξαφνικά; Θα τους κατονομάσετε; 

Πάντως οι εκλογές σίγουρα έδειξαν ότι οι δημότες Παγγαίου έχουν κάτι άλλο στο μυαλό τους για τον όρο πολιτική στα Δημοτικά και όχι σαν αυτήν που έχετε εσείς.  

 

 

 

 
X
+
error: Content is protected !!
No Notify!