Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε σχετικά για τους λόγους των κλειστών συνόρων.
Ήταν μια απόφαση που μας αιφνιδίασε όλους τους θεσμικούς φορείς, την τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και τα ξενοδοχειακά Επιμελητήρια. Για τον λόγο αυτό επικοινώνησα με κυβερνητικά στελέχη και διαπίστωσα ότι ο λόγος του προσωρινού κλεισίματος όλων των μεθοριακών σταθμών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, διότι δεν είναι μόνο η Νυμφαία, αλλά ο Κυπρίνος και η Εξοχή, έγινε καθαρά για επιδημιολογικούς λόγους, αφού στην νότια Βουλγαρία υπάρχει έξαρση του ιού, αλλά και στην Ρουμανία.
«Υπάρχει ένας προβληματισμός από το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας, αλλά και στον Ε.Ο.Δ.Υ. Για τον λόγο αυτό ελήφθη η απόφαση να κλείσει ο σταθμός της Νυμφαίας, που είναι η κύρια πύλη εισόδου από Βουλγαρία και Ρουμανία», αναφέρει ακόμη ο Κώστας Αντωνιάδης.
«Αυτή την στιγμή, κανείς δεν γνωρίζει πόσο θα κρατήσει αυτή η απαγόρευση. Πάντως στα σχέδια της Κυβέρνησης είναι να γίνει όσο το δυνατόν συντομότερη αυτή η απαγόρευση και να ξεπεράσει η Βουλγαρία αυτή την επιδημιολογική κατάσταση που υπάρχει με τον covid 19. Αυτό που με προβληματίζει είναι πως και στην Αλβανία υπάρχει απαγόρευση εξόδου. Αυτή την στιγμή υπάρχουν πολλοί αγρότες στην περιοχή μας, στα συσκευαστήρια, στα αμπέλια ή στις ελιές. Χρειαζόμαστε εργατικά χέρια και δεν μπορούμε να τα έχουμε από την Αλβανία, την Βουλγαρία ή τα Σκόπια. Θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στους επισκέπτες, τουρίστες και εργαζόμενους από τις γειτονικές μας Βαλκανικές χώρες. Η ενημέρωση μας είναι πως θα είναι προσωρινό το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού. Μπορεί να ανοίξει σε δέκα μέρες, όμως δεν θα υπήρχε καμία αντίδραση και από τους ξενοδόχους και από το Επιμελητήριο αν υπήρχε μια ενημέρωση για την επιδημιολογική κρίση που υπάρχει αυτή την στιγμή σ αυτές τις χώρες.
Παρόλα αυτά σήμερα που μιλάω με ξενοδόχους, λέμε ότι είναι καλύτερο να προσέχουμε πως θα διασφαλίσουμε την καλύτερη εικόνα που θα έχουμε το 2021, γιατί την χρονιά την έχουμε χάσει. Απλώς θα προσπαθήσουμε να περιορίσουμε την ζημιά.
Την Πέμπτη (2/7) έγινε και η πρώτη πτήση από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» – Τις επόμενες ημέρες αναμένονται πτήσεις από την Τσεχία και την Πολωνία, καθώς και από τις Σκανδιναβικές χώρες
«Αυτό που πρέπει να προσέξουμε ως κόρη οφθαλμού είναι να μην έχουμε κρούσματα του ιού στην περιοχή μας ή στην Θάσο και να προσπαθήσουμε να μην δυσφημίσουμε τον τόπο μας, για την επόμενη καλοκαιρινή σεζόν. Επομένως, οι ξενοδόχοι το έχουν αντιληφθεί, όμως υπάρχει προβληματισμός και αναστάτωση. Την Πέμπτη (2/7) έγινε και η πρώτη πτήση από το Ντίσελντορφ της Γερμανίας στο αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος», στην οποία βρέθηκα. Οι επιβάτες ήταν άνθρωποι που ήρθαν να επισκεφθούν την ιδιαίτερη πατρίδα τους, αλλά και αρκετοί τουρίστες. Τις επόμενες ημέρες περιμένουμε πτήσεις από την Τσεχία και την Πολωνία, καθώς και από τις Σκανδιναβικές χώρες. Κατά την άφιξη των επιβατών έγιναν 60 τεστ από γιατρούς του Στρατού, οι οποίοι έχουν την αρμοδιότητα να το κάνουν. Αυτός ο αριθμός των τεστ για τον κορωνοϊό, δεν φτάνουν για όλους, αφού θα έχουμε αρκετές πτήσεις την ημέρα, αλλά θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι, όπως επίσης γίνονται και στον Προμαχώνα. Είναι δύσκολο να προστατευτούμε, αλλά κάνουμε ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατόν για να περιορίσουμε την εξάπλωση του ιού. Τώρα έχουμε το τρίπτυχο της δυσκολίας. Υγεία, τουρισμός, εργασία! Τι από τα τρία να επιλέξουμε; Φυσικά όλοι θέλουν να διατηρήσουν την καλή τους υγεία, η οποία έχει αντίκτυπο στην εργασία και την φήμη της χώρας μας που θέλει να κρατήσει ψηλά τον τουρισμό της». Πηγή εφημερίδα ΕνΉμερος.

0
0
X
+
error: Content is protected !!