Το δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου τάχτηκε υπέρ των καμερών στις τάξεις των σχολείων. Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της Παρασκευής κατατέθηκε σχέδιο ψηφίσματος καταδίκης της τροπολογίας του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων στην εκπαιδευτική διαδικασία και την απευθείας αναμετάδοσή της. Το ψήφισμα αφού διαβάστηκε από τον Πρόεδρο του ΔΣ ,τέθηκε σε ψηφοφορία. Από την πρώτη στιγμή οι οκτώ (8) παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης ( όλων των κομματικών αποχρώσεων) συμφώνησαν με το ψήφισμα και δήλωσαν χωρίς δισταγμούς τη θετική τους ψήφο (Μπαταλογιάννης, Χριστοδουλίδης, Ματσάγγος, Παπαθανασίου, Κανταζίδης, Κοντίδου, Διαμαντόπουλος, Τσαβδαρίδης). Όπως γράφει στην σελίδα του ο Δημοτικός σύμβουλος και εκπαιδευτικός που κατέθεσε το ψήφισμα Αν. Τσαβδαρίδης: Δυστυχώς οι δεκατέσσερις Σύμβουλοι της παράταξης του Δημάρχου (Ναι Μπορούμε) μετά από μερικά λεπτά αμηχανίας και ύστερα από σειρά μεθοδεύσεων, που δεν τιμούν κανέναν, ψήφισαν αρνητικά στην υιοθέτηση του ψηφίσματος . Έτσι το ψήφισμα με 14 αρνητικές ψήφους και 8 θετικές δεν πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου.
Για την ιστορία, αρνητικά ψήφισαν: Γάκης, Μποσμπότης, Απαζίδου, Μπενή, Χρυσαφούδη, Αμπατζιά, Γκέντσογλου, Γρηγοριάδης, Τσάκαλος, Καλλινικίδης Ανδρ., Σαραντούδης, Δημητρακούδης, Παρασκευάς , Κατσίνης.
……………………………
ΨΗΦΙΣΜΑ
Mε τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, που ψηφίστηκε πρόσφατα, δίνεται η δυνατότητα αναμετάδοσης μέσω χρήσης κάμερας μέσα στις σχολικές τάξεις κατά τη διάρκεια τού μαθήματος.
Η πρωτοφανής αυτή διάταξη, η οποία ψηφίσθηκε χωρίς την τελική σύμφωνη γνώμη της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και χωρίς διαβούλευση, έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις σύσσωμου τού εκπαιδευτικού κόσμου αλλά και του γονεϊκού κινήματος, για νομικούς και παιδαγωγικούς λόγους.
Μια τέτοια διαδικασία αντίκειται τόσο σε ζητήματα προσωπικών δεδομένων και προσβολής της προσωπικότητας των μελών της σχολικής κοινότητας, όσο και σε θεμελιώδεις αρχές πού διέπουν την εκπαιδευτική διαδικασία.
Η σχολική τάξη δεν είναι δημόσιος χώρος όπως τον εννοούμε όλοι μας. Η εκπαιδευτική διαδικασία είναι παιδαγωγική σχέση, που στηρίζεται στην εμπιστοσύνη ανάμεσα στους ανθρώπους που συμμετέχουν σε αυτήν
Το Δημοτικό Συμβούλιο Παγγαίου δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του σε οποιαδήποτε εφαρμογή η οποία θα προέβλεπε χρήση οπτικοακουστικών μέσων στις σχολικές τάξεις με απευθείας αναμετάδοση τού μαθήματος.

0
0
X
+
error: Content is protected !!