Νέο Αλαλούμ με τους πρόσφυγες από την Καβάλα.

Έχουν περάσει παραπάνω από 24 ώρες που  οι 382 Σύριοι πρόσφυγες ξεκίνησαν με 7 λεωφορεία από το εκθεσιακό κέντρο της Νέας Καρβάλης “Απόστολος Μαρδύρης” προς “νέους” προορισμούς.

Τα λεωφορεία ξεκίνησαν χτες με προορισμό τον καταυλισμό του Κουτσόχερου στην Λάρισα αλλά οι πρόσφυγες αρνήθηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία και να εγκατασταθούν στον καταυλισμό όταν έμαθαν θα συμβιώσουν με Αφγανούς μετανάστες που ήδη βρίσκονται εκεί αλλά και επειδή οι συνθήκες διαβίωσης είναι πολύ κακές. Εδώ θυμίζουμε ότι άλλοι 350 Σύριοι πρόσφυγες την Κυριακή που μας πέρασε έφυγαν από το Κουτσόχερο της Λάρισας για τους ίδιους λόγους και έφτασαν στη Νέα Καβάλα Κιλκίς αργότερα από τα 3 λεωφορεία της Ελευθερούπολης και λόγω συνοδείας “επισήμων” “εξυπηρετήθηκαν” πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να παραταθεί η ταλαιπωρία των προσφύγων της Ελευθερούπολης που είχαν αρνηθεί να κατέβουν στα Κατσικά Ιωαννίνων. Ερωτήματα πολλά πως πάρθηκε η απόφαση να μεταφερθούν στο Κουτσόχερο της Λάρισας οι πρόσφυγες από την Καβάλα, αφού υπήρχε το προηγούμενο επεισόδιο με τους άλλους Σύριους που έφυγαν από εκεί.

prosfuges-metanastes-leoforeioΟι 382 πρόσφυγες αναγκάστηκαν να διανυκτερεύσουν στα λεωφορεία και σήμερα έκαναν καθιστική διαμαρτυρία κλείνοντας για λίγη ώρα και την Εθνική οδό. Αποτέλεσμα να παρθεί απόφαση να αποχωρήσουν τα 7 λεωφορεία από την Λάρισα και να κατευθυνθούν στα Κατσικά Ιωαννίνων που υπενθυμίζουμε ότι εκεί είχαν μεταφερθεί πρώτα οι 200 πρόσφυγες από την Ελευθερούπολη και αρνήθηκαν να κατέβουν λόγω των πολύ κακών εγκαταστάσεων.

Σε αναμονή λοιπόν να μάθουμε αν οι πρόσφυγες που έφυγαν από την Καβάλα θα συμφωνήσουν να φιλοξενηθούν εκεί που αρνήθηκαν να φιλοξενηθούν οι 200 της Ελευθερούπολης.

Εμείς πάντως χτες πριν την αναχώρηση τους,  είχαμε γράψει τις ανυσηχίες μας για επερχόμενο Αλαλούμ ΕΔΩ.

Όσο δε για την Άσπρη Άμμο κάτι μας λέει ότι τις επόμενες μέρες θα μας απασχολήσει.  

ΓΡΑΨΤΕ ΣΧΟΛΙΑ
0
απογοήτευση 0
3,102 προβολές
X
+