Πληροφορίες από την Αθήνα ήρθαν και έφεραν τα πάνω κάτω στο Ν. Καβάλας και βέβαια και στον Δήμο Παγγαίου. Αθηναϊκά δημοσιεύματα θέλουν τον Νυν υφυπουργό εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη ως υποψήφιο βουλευτή Ν.Δ. για την Καβάλα στις επόμενες εκλογές.

Στο Νομό Καβάλας η Ν.Δ. σήμερα έχει τρεις εν ενεργεία βουλευτές,  και μάλιστα ο ένας εξ αυτών είναι υπουργός Εθν. Άμυνας και από όσα γνωρίζουμε κανένας από τους τρεις  δεν σκέφτεται να αποχωρίσει από την ενεργή δράση και υποψηφιότητα τους και πάλι.

Ο Ν. Παναγιωτόπουλος που από ότι φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις δεν φαίνεται να έχει λόγους αποχώρησης.

Ο δεύτερος κατά σειρά σε σταυρούς Βουλευτής στο Ν. Καβάλας Γιαν. Πασχαλίδης συνεχίζει να αποδεικνύεται σε έναν πολύ χαμηλών τόνων, δραστήριο και αποτελεσματικό βουλευτή, μακριά από ίντριγκες, φώτα δημοσιότητας και λαϊκισμούς, αγαπητός σε μεγάλη μερίδα της λαϊκής βάσης της Ν.Δ.

Τρίτος ο νεοφερμένος Μακ. Λαζαρίδης αμφιλεγόμενος βουλευτής, με συμπάθειες αλλά και πολλές αντιπάθειες αφού πολλοί τον βρίσκουν λόγω συμπεριφορών εριστικό και της υπερβολής. Πολιτικό παλαιάς κοπής, λαϊκιστή και του ρουσφετιού. Του αποδίδονται πολλά παρατσούκλια όπως “ο κατόπιν ενεργειών μου”,  ο “τρακαδόρος” αφού φέρεται πολλές φορές ζητά τα εύσημα και να καπηλεύεται ενέργειες άλλων, πρόσφατα απέκτησε το “ψάλτης” αφού έγινε πρώτη είδηση όταν μια μέρα διάβασε το Πάτερ ημών σε μια εκκλησία και βέβαια το γνωστό σε όλους ” ο Α.Τ.Μ τάκιας” αφού οι ενέργειες του για την τοποθέτηση ενός Α.Τ.Μ. στη Νικήσιανη έλαβαν τόσο μεγάλη δημοσιότητα ακόμα και σε πανελλήνιο επίπεδο λες και ήταν κατασκευή Νοσοκομείου ή σχολείου.
Άγνωστο γιατί….; Ο Μακάριος Λαζαρίδης μαζί με τον Δήμαρχο Παγγαίου Φιλ. Αναστασιάδη είναι τα “χαϊδεμένα” και “αγαπητά” πολιτικά παιδιά για τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Καβάλας. Οι κάμερες, και τα φώτα της δημοσιότητας τους ακολουθούν παντού σε καθημερινή βάση. Στα social media και τις σελίδες των Μ.Μ.Ε καθημερινά θα βρεις τουλάχιστον 2-3 post ή re post σχετικά με αυτούς, κανένας άλλος βουλευτής ή δήμαρχος της π.ε. Καβάλας δεν απολαμβάνει τόση προβολή όσο αυτοί οι δύο. Ούτε ο ίδιος ο υπουργός Ν. Παναγιωτόπουλος, ούτε ο Γ. Πασχαλίδης. Και βέβαια ούτε ο Δήμαρχος Καβάλας ή οι δήμαρχοι Νέστου και Θάσου αντίστοιχα.

Βέβαια κανείς δεν γνωρίζει πόσους βουλευτές θα έχουν τα κόμματα μετά τις εκλογές όταν γίνουν, αλλά όπως φαίνεται οι υποψηφιότητες για υποψήφιους Βουλευτές της Ν. Δημοκρατίας στις βουλευτικές είναι πολλές. Σίγουρα θα υπάρξει και η συμμετοχή γυναικών αφού το ορίζει και ο νόμος. Φήμες και πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς μνηστήρες, διάφοροι είναι που έχουν ασχοληθεί με τα κοινά και βλέπουν μονόδρομο την εξέλιξη τους σε βουλευτή.

Τώρα βέβαια αν ισχύει η υποψηφιότητα του υφυπουργού εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη, ο συνωστισμός και ανταγωνισμός γίνονται μεγάλοι. Και ως γνωστόν για το ποιοι χρίζονται υποψήφιοι έχει να κάνει με και με αποφάσεις της κεντρικής κομματικής εξουσίας. (Προβλέπω πολλά ταξίδια κάποιων στην Αθήνα). Επίσης ο χρόνος διεξαγωγής και η αλλαγή του εκλογικού νόμου θα παίξουν μεγάλο ρόλο.
Ίσως ήρθε η ώρα κάποιοι να αναθεωρήσουν τους σχεδιασμούς τους και τις μεγάλες φιλοδοξίες και να περιοριστούν στα ταπεινά τους σημερινά καθήκοντα. Βέβαια για κάποιους που η συνέχιση των καθηκόντων τους για μια ακόμα θητεία είναι πολιτική φθορά τότε καλό θα ήταν να εξετάσουν προσωρινά τις δυνατότητες τους σε περιφερειακό επίπεδο. Εγώ μόνο λυπάμαι κάποιους Γ.Γ. που τώρα δεν ξέρουν τι θα γίνει με το δαχτυλίδι που είχαν εξασφαλίσει και ίσως τώρα θα τους το πάρουν πίσω.

Όσο για τον πιθανολογούμενο νέο υποψήφιο βουλευτή Καβάλας υφυπουργό εξωτερικών Κώστα Φραγκογιάννη να πούμε ότι γεννήθηκε το 1959 στην Καβάλα, όπου ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές. Στις 9 Ιουλίου 2019, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, τον διόρισε Υφυπουργό Εξωτερικών για θέματα Οικονομικής Διπλωματίας και Εξωστρέφειας, θέση στην οποία παρέμεινε και μετά τον ανασχηματισμό του Ιανουαρίου. Σπούδασε μάρκετινγκ στο Βρετανικό Ινστιτούτο Marketing και συνέχισε τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, λαμβάνοντας πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στο Διεθνές Μάρκετινγκ και τα Συστήματα Πληροφορικής από το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Για περισσότερα από 30 χρόνια εργάστηκε ως υψηλόβαθμο στέλεχος σε επιχειρήσεις και ομίλους.

Ο κ Φραγκογιάννης είχε συσχετισθεί με την μη καρποφορούσα επένδυση της V.W την Θάσο

8
0
X
+
error: Content is protected !!