Νέα «τραγωδία» για τις συντάξεις: Από τις συντάξεις των 800 ευρώ ξεκινάει το «ψαλίδι»

το μαχαίρι στις συντάξεις θα ξεκινήσει από τα 800 ευρώ

Αν και ακόμα δεν έχει βγει το πόρισμα της επιτροπής των σοφών, εκτός από τις αυξήσεις στα όρια ηλικίας οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μαχαίρι στις συντάξεις θα ξεκινήσει από τα 800 ευρώ κάτι που σημαίνει ότι η ανώτατη σύνταξη στην Ελλάδα θα φτάσει κοντά στα 1.000 ευρώ τον μήνα.

Βέβαια, σύμφωνα με την iefimerida.gr, οι αποφάσεις αυτές πρόκειται να ληφθούν μετά την ποσοτικοποίηση των αλλαγών, και μόνο τότε θα γνωρίζουμε ποια θα είναι τα ποσοστά και σε ποια ποσά θα αφορούν. Ωστόσο, η κυβέρνηση πρέπει να εξοικονομήσει το 2016 1,8 δισ. ευρώ από τις συνταξιοδοτικές δαπάνες και 1,6 δισ. ευρώ για την κάλυψη της μαύρης τρύπας των ασφαλιστικών ταμείων.

Με βάση τα παραπάνω όλα δείχνουν ότι στο στόχαστρο μπαίνουν και οι κύριες συντάξεις κοντά στα 800 ευρώ τον μήνα. Έτσι, αν δεν γίνουν μειώσεις της τάξης του 3% στα ποσά από 500 ως 1.000 ευρώ (κύρια και επικουρική) τότε οι μειώσεις από τα 1.000 ευρώ και πάνω θα είναι μεγαλύτερες και υπολογίζεται ότι κλιμακωτά θα φτάσουν ως και το 13%.

Τέλος, το νέο ασφαλιστικό φαίνεται ότι προβλέπει και νέες μειώσεις καθώς το ποσοστό αναπλήρωσης δε θα υπερβαίνει το 55% (κύρια και επικουρική) από 70% που είναι σήμερα.

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,784 προβολές
X
+