Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του, και δη τον αγροτικό κόσμο του Παγγαίου, σχετικά με τη χθεσινή επίσκεψη που πραγματοποίησε στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Γεώργιο Γεωργαντά και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, παρουσία του Προεδρείου του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κύριο θέμα συζήτησης αποτέλεσε η ολική καταστροφή των αγροτικών καλλιεργειών, που προκάλεσαν οι εντονότατες βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις του περασμένου καλοκαιριού και τονίστηκε η ανάγκη για άμεση αποζημίωση των πληγέντων αγροτών.
Επίσης, συζητήθηκε το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί από τη μη απορρόφηση των σταφυλιών και των αμυγδάλων από τις ξένες αγορές, λόγω του πολέμου της Ουκρανίας.
Ένα ακόμη ζήτημα που τέθηκε είναι η ανάγκη αντιμετώπισης της καταστροφής των δενδροκαλλιεργειών ελαιόδενδρων, αμπελιών και αμυγδαλιών, ενώ εθίγη και το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες με τα ηλεκτρονικά συμβόλαια.
Ο Υπουργός ήταν ενήμερος επί όλων των θεμάτων και διαβεβαίωσε ότι μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των δικαιούχων οι αποζημιώσεις για τα χωριά που δεν ήταν έτοιμα τα πορίσματα.
Επιπλέον, ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι θα ληφθεί μέριμνα για τις αμπελοκαλλιεργητές και τους αμυγδαλοκαλλιεργητές, που δε μπόρεσαν να διαθέσουν τις παραγωγές τους, όπως επίσης και για τις δενδροκαλλιέργειες που έχουν καταστραφεί.
Μέριμνα θα ληφθεί και για το de minimis των ετών 2020-2021 που αφορά τους αμπελοκαλλιεργητές καθώς και για το de minimis που αφορά τους σπαραγγοπαραγωγούς και τους μηλοκαλλιεργητές.
Άλλωστε, λύση θα δοθεί και για το ζήτημα που έχει προκύψει με τα ηλεκτρονικά συμβόλαια, ωστόσο ο Υπουργός προέτρεψε τους αγρότες να απευθύνονται στους λογιστές τους.
Εν συνεχεία, ο Βουλευτής και το Προεδρείο του Αγροτικού Συλλόγου Παγγαίου επισκέφθηκαν τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ, όπου και εξέθεσαν το πρόβλημα της αδυναμίας κάλυψης των ασφαλιστικών εισφορών που αντιμετωπίζουν οι αγρότες του Παγγαίου καθώς και το πρόβλημα που υπάρχει με τα εργόσημα, θέματα για τα οποία υπήρξε θετική ανταπόκριση από τους αρμοδίους του Φορέα.
Επιπροσθέτως, ζητήθηκε να δοθεί λύση στο μεγάλο πρόβλημα υποστελέχωσης του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στην Καβάλα.
Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: «Θερμές ευχαριστίες προς τον Υπουργό που σε όλες τις συναντήσεις μας ακούει με προσοχή τα προβλήματα των αγροτών της Π.Ε. Καβάλας, γνωρίζει τα θέματα και προσπαθεί να τα επιλύει. Ευχαριστώ πολύ και τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ που είδε θετικά τα ζητήματα που εκθέσαμε. Κάνω συνεχείς προσπάθειες για την αποζημίωση των αγροτών λόγω της καταστροφής που προκάλεσε η πτώση του αεροπλάνου Αντόνοφ. Πιστεύω ακράδαντα ότι θα δοθούν λύσεις στα περισσότερα προβλήματα των αγροτών μας.»

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!