Νέα Πέραμο και Καβάλα Συλλήψεις για παράνομη διακίνηση μεταναστών

Συνελήφθησαν την Πέμπτη 11 Μαΐου 2017 το πρωί στο νομό Καβάλας από αστυνομικούς του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας 2 αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 27 και 23 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης στην Εγνατία Οδό Ξάνθης-Θεσσαλονίκης την εν λόγω μέρα, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήματα στάσης στους οδηγούς δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, πλην όμως αυτοί δεν συμμορφώθηκαν, συνέχισαν την πορεία τους και ακολουθήθηκαν από τους αστυνομικούς.

Ο οδηγός του ενός αυτοκινήτου, αφού το ακινητοποίησε στην Εγνατία Οδό (ύψος Καβάλας), διέφυγε πεζός σε παρακείμενη δασική περιοχή και έκτοτε αναζητείται. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του οχήματος, εντοπίστηκαν 3 μη νόμιμοι μετανάστες, υπήκοοι Πακιστάν.

 

Το δεύτερο όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό και κινήθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό Καβάλας-Θεσσαλονίκης. Πλησίον της Νέας Περάμου, ο 27χρονος οδηγός του το ακινητοποίησε και μαζί με τον 23χρονο συνοδηγό, επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν.

 

Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο διακινητές μετέφεραν με αυτό παράνομα στην ενδοχώρα 7 μη νόμιμους μετανάστες, 5 από τους οποίους είναι υπήκοοι Πακιστάν και 2 υπήκοοι Ινδίας.

Κατασχέθηκαν 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, το χρηματικό ποσό των 60 ευρώ και 2 κινητά τηλέφωνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Διαχείρισης Μετανάστευσης Καβάλας

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
1,212 προβολές
X
+