Δύο προκλήσεις έχει να αντιμετωπίσει η περιοχή μας τις επόμενες μέρες. Και οι δύο είναι συνδεδεμένες με την εξέλιξη και με το ότι συνεπάγεται για την κορύφωση της τουριστικής περιόδου. 

Πρώτη πρόκληση έχει να κάνει με τις χθεσινοβραδινές αποφάσεις   που πάρθηκαν στην Ρουμανία, για την μη εξάπλωση του κορωνοϊου στην χώρα τους. .

Άρον άρον αναχωρούν οι Ρουμάνοι τουρίστες. 

Όπως γνωρίζουμε φέτος την πρωτιά σε αφίξεις στην περιοχή την έχουν οι Ρουμάνοι τουρίστες.  Χτες οι Ρουμανικές αρχές έθεσαν την χώρα μας σε χώρα Κίτρινης Ζώνης.  Πράγμα που σημαίνει ότι  οι Ρουμανικές αρχές απαιτούν  από τους Ρουμάνους και και άλλους τουρίστες που επιστρέφουν από διακοπές στην Ελλάδα, αν δεν έχουν κάνει και τα δύο εμβόλια ή δεν έχουν νοσήσει, κατά την είσοδο τους στην Ρουμανία να προσκομίζουν αρνητικό  μοριακό τεστ των τελευταίων ωρών που να πραγματοποιήθηκε στην Ελλάδα. Αλλιώς θα πρέπει να μπαίνουν σε καραντίνα με την επιστροφή τους.

Το μέτρο αυτό ξεκινά από την Κυριακή, με αποτέλεσμα πολλοί Ρουμάνοι ανεμβολίαστοι για να μην επιβαρυνθούν οικονομικά αλλά και με την ταλαιπωρία ανεύρεσης εργαστηρίων και διεξαγωγής του τεστ, να αναχωρούν ή να προγραμματίζουν την αναχώρηση τους πριν την έναρξη του μέτρου την Κυριακή.

Αναμένεται αυτή η απόφαση των Ρουμανικών αρχών να επηρεάσει και τις μελλοντικές αφίξεις αφού πλέον η οικονομική επιβάρυνση μιας οικογενείας με δύο τεστ (ένα κατά την άφιξη και ένα κατά την αναχώρηση) αυξάνει ραγδαία. 

Η δεύτερη πρόκληση έχει να κάνει με τις ανησυχητικές διαστάσεις που φαίνεται ότι  παίρνει το φαινόμενο συγκέντρωσης πλανγκτόν στις ακτές του βορείου Αιγαίου.

Όπως τονίζεται στη σελίδα meteology στο facebook «Συγκεντρώσεις ρεκόρ σε πλανκτον καταγράφονται για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα στο βόρειο Αιγαίο, σύμφωνα με τον χάρτη που κοινοποιήσε το ινστιτούτο ερευνών του Αιγαίου. Εξαιρετικά επιβαρυμένες φαίνονται οι περιοχές της Χαλκιδικής, του Στρυμονικού και της Θάσου καθώς και το θρακικό πέλαγος. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα, έχουν αναφερθεί και μεγάλες συγκεντρώσεις επικίνδυνων μεδουσών».

Η εμφάνιση μεδουσών στη Χαλκιδική οι οποίες εξαπλώνονται και σε άλλες περιοχές προκαλεί ανησυχία σε κατοίκους, επισκέπτες και επιχειρηματίες του τουρισμού. 

11
1
X
+
error: Content is protected !!