Μια νέα καταγγελία ήρθε να προστεθεί στο σήριαλ της Αγίας Μαρίνας και στο λόφο Ρέμβη στα Λιμανάκια της Ν. Ηρακλείτσας. Που όπως δείχνει κάποιοι αποσκοπούν στην πλήρη εμπορευματοποίηση τους.

Συγκεκριμένα η γνωστή Καβαλιώτισσα συγγραφέας, σεναριογράφος σκηνοθέτης, παραγωγός Ελευθερία Καραδήμου πριν λίγες μέρες έκανε την πιο κάτω ανάρτηση.

Επόμενο ήταν αυτή νέα καταγγελία και μετά τα πρόσφατα γεγονότα με τις αυθαίρετες κατασκευές στον χώρο στο συγκεκριμένο ξωκλήσι, να πάρει διαστάσεις και χτες Καβαλιώτικος ραδιοφωνικός σταθμός φιλοξένησε την κα Καραδήμου, η οποία μεταξύ άλλων είπε για το επεισόδιο.

Στην ίδια εκπομπή ο επίτροπος του ξωκλησιού αρνήθηκε το γεγονός και είπε ότι η κα Καραδήμου ψεύδεται……..

Αυθαίρετες παρεμβάσεις, αρχικές διαψεύσεις, ύβρεις, εξώδικα, οι συγνώμες και η πολεοδομία. 

Ας θυμίσουμε ότι μια σωρεία παρεμβάσεων, κατασκευών σκυροδέρματος κ.α. έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούντο μέχρι πρόσφατα (χωρίς καμία άδεια) στην δημόσια έκταση (περιοχή φιλέτο) στο χώρο που βρίσκεται το ξωκλήσι της Αγίας Μαρίνας.  Όλες αυτές οι εργασίες και κατασκευές έγιναν έντονες μετά το τέλος του περσινού καλοκαιριού. 

Αυτές οι δράσεις καταγγέλθηκαν στο Δημοτικό συμβούλιο Παγγαίου από τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Δ. Μπαταλογιάννη με αποτελέσματα:

Πρώτον να ξεσπάσει ένας πόλεμος μετά από αναρτήσεις στα social media ΕΔΩ άλλα και δημόσιες υβριστικές δηλώσεις από άμβωνος ενώπιον του εκκλησιάσματος του εφημέριου της Ν. Ηρακλήτσας Χριστόδουλου Αναγνωστόπουλου  κατά του Δ. Μπαταλογιάννη και της Προέδρου του Συλλόγου «ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΤΣΙΑΝΩΝ». Μετά από την ανταλλαγή των σχετικών εξώδικων κλπ, ο εφημέριος της Ν. Ηρακλείτσας ανακάλεσε τις δηλώσεις του και ζήτησε δημοσίως συγνώμη ΕΔΩ  και ζήτησε δημοσίως από άμβωνος αλλά και  κατ΄ιδίαν στον Δ. Μπαταλογιάννη.

Δεύτερον  Διχάστηκε η τοπική κοινωνία μεν από τις δράσεις αλλά και από τις εμπρηστικές δηλώσεις από Άμβωνος του Ιερέως, με πολλούς να παίρνουν το μέρος του Ιερέως που εκτελούσε τα έργα χωρίς καμία νόμιμη άδεια ή έγκριση σε δημόσιο χώρο, Και από την άλλη μεγάλη μερίδα των κατοίκων που βλέπουν μια από της πιο όμορφες περιοχές της Ν. Ηρακλείτσας μετατρέπεται σε πολυχώρο δεξιώσεων και catering και να χάνει την δημόσια χρήση της ακόμα και με χρήση μπάρας και η περιοχή πλέον να περιορίζεται μόνο για Εκκλησιαστικές δραστηριότητες, τέλεση θρησκευτικών μυστηρίων και εκδηλώσεις, δεξιώσεων catering, φοβούμενοι την πλήρη εμπορευματοποίηση της.

Τρίτο αποτέλεσμα της καταγγελίας ήταν να σταματήσουν οι αυθαίρετες κατασκευές και να υπάρξει αυτεπάγγελτη παρέμβαση της υπηρεσίας της πολεοδομίας του Δήμου Παγγαίου, αλλά και του  δασαρχείου με ελέγχους για να κρίνουν αν αυτά τα έργα που γίνονται εδώ και μήνες εν γνώσει όλων και στα φανερά, πρόκειτε για παράβαση πολεοδομικών κανόνων. 

Ο δήμαρχος Παγγαίου με πρόσφατη ανάρτηση του στα social media  προσπαθεί να ρίξει τους τόνους.

Πολλοί μίλησαν για ωμή παρέμβαση του Δημάρχου επί της όποιας διαδικασίας αφού ακόμα κανένα πόρισμα ή του δασαρχείου ή της υπηρεσίας της πολεοδομίας του δήμου δεν έχει εκδοθεί, αφού  όπως χαρακτηριστικά έκανε λόγο ο Δήμαρχος Παγγαίου για λάθη, αστοχίες και παραλείψεις παράλληλα έγραψε για διάθεση για συναινετικές λύσεις, αφήνοντας πίσω κάθε πρόθεση αντιδικίας και αντιπαράθεσης. Και όλα δείχνουν ότι θα υπάρξει προσπάθεια εκ των υστέρων η νομιμοποίηση των κατασκευών, αν και εφόσον αυτό είναι εφικτό.

Η πολεοδομία 

Από την πλευρά της πολεοδομίας η αυτοψία έχει γίνει, η έκθεση της αυτοψίας δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή και όπως χαρακτηριστικά έχει δηλώσει παράγοντας του Δήμου Παγγαίου  Άλλο πράγμα η συγνώμη του Ιερέα και άλλο πράγμα οι αυθαίρετες κατασκευές… και ότι οι διαδικασίες προχωρούν, διαδικασίες τις οποίες κανείς δεν μπορεί να σταματήσει και ας έχει αναλάβει όλες τις ευθύνες των κατασκευών ο Ιερέας , που όπως παραδέχθηκε ήθελε να δημιουργήσει συνθήκες ελληνικού νησιού στην περιοχή ώστε οι πολίτες να προτιμούν την μικρή εκκλησία της Αγίας Μαρίνας για Γάμους, βαπτίσεις, δεξιώσεις κ.λ.π.  

Η προσέγγιση ότι πρόκειτε για ήπιες παρεμβάσεις δεν καλύπτει τους υπηρεσιακούς παράγοντες και έτσι πιθανότερο είναι ότι έγινε να χαρακτηριστεί αυθαίρετο και δεν αποκλείεται η όλη υπόθεση να αποκτήσει ποινική διαδικασία.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Μαρίνας στην πρώτη του μορφή τοποθετήθηκε τον Ιούλιο του 2002  δωρεά του Ομίλου Ερασιτεχνών Αλιέων ΄΄ΑΡΕΘΟΥΣΑ΄΄ της Νέας Ηρακλείτσας. Το έτος 2019  τοποθετήθηκε μεγαλύτερο προκατασκευασμένο ιερό παρεκκλήσιο.

Από το καλοκαίρι του 2020 άρχισαν μεγάλα έργα και κατασκευές στο σημείο του λόφου Ρέμβη στην περιοχή Λιμανάκια ώστε ο περίβολος (δημόσια έκταση) του ξωκλησιού να μετατραπεί σχεδόν σε πολυχώρο εκδηλώσεων και δεξιώσεων.

Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την συνέντευξη της κα Καραδήμου στο ραδιόφωνο της πρωινής ΕΔΩ 

4
10
X
+
error: Content is protected !!