Χτες ο Μακάριος Λαζαρίδης για να υποβαθμίσει το μαθητικό κίνημα και να λοιδορήσει τους μαθητές της π.ε Καβάλας που απαιτούν δικαίως τα αυτονόητα για την ασφάλεια της υγείας τους, της κοινωνίας και καλύτερη μόρφωση, ζητώντας 15 μαθητές ανά τάξη και καλύτερες συνθήκες υγιεινής, καθαριότητας και μεταφοράς στα σχολεία, ο βουλευτής της Ν. Δημοκρατίας Λαζαρίδης σε δηλώσεις του σε Μ.Μ.Ε δήλωσε ότι: «βασικός υποκινητής των καταλήψεων είναι η ΕΛΜΕ Καβάλας». Βέβαια ο πάντα λαλίστατος και με άποψη για όλα Λαζαρίδης δεν μας είπε για τις κινητοποιήσεις των μαθητών σε όλη την Ελλάδα αν φταίει και για αυτές η ΕΛΜΕ Καβάλας……..

Οι δηλώσεις αυτές που στοχοποιούν όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού Καβάλας και όχι μόνο, δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους εκπαιδευτικούς και η ΕΛΜΕ Καβάλας δηλώνει ότι επιφυλάσσεται για την χρήση ένδικων μέσων, έναντι οιουδήποτε επιχειρεί παντός είδους συκοφαντική δυσφήμιση της ΕΛΜΕ και του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ.

Με έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό Τύπο δηλώσεις του Μακάριου Λαζαρίδη, βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας στην Καβάλα, σύμφωνα με τις οποίες «βασικός υποκινητής των καταλήψεων είναι η ΕΛΜΕ Καβάλας». Με τις δηλώσεις του αυτές και χωρίς ίχνος τεκμηρίων προέβη σε καταγγελίες που στοχοποιούν όλους τους εκπαιδευτικούς του νομού μας.
Η ΕΛΜΕ Καβάλας, όπως και οι υπόλοιπες ΕΛΜΕ, αλλά και η ΟΛΜΕ, από την αρχή της σχολικής χρονιάς -και νωρίτερα- κατέγραψε, κατέδειξε, αλλά και δημοσιοποίησε τις αστοχίες, τις παλινωδίες και τους λανθασμένους χειρισμούς της κυβερνητικής πολιτικής σε σχέση με την Παιδεία και τον τρόπο λειτουργίας των σχολείων σε καιρό πανδημίας.
Η ΕΛΜΕ Καβάλας, υπεύθυνα, ως όφειλε, πριν την έναρξη των μαθημάτων (14 Σεπτεμβρίου), ανάρτησε πανώ σε ΟΛΕΣ τις σχολικές μονάδες του Νομού, αφού πρώτα ενημέρωσε τους Διευθυντές και τις Διευθύντριες, με το πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας: «Μέχρι 15 μαθητές ανά τμήμα». Αίτημα που προβάλλει πλέον επιτακτικά, για
την ασφάλεια της κοινωνίας, σε καιρό πανδημίας.
Η ΕΛΜΕ Καβάλας και στο σύνολό της η εκπαιδευτική κοινότητα δεν είναι υπέρ των κλειστών σχολείων και δεν υποκινεί καταλήψεις. Αντιθέτως υπεύθυνη για τις καταλήψεις και αυτή που τις υποκινεί, είναι η ανεπαρκής και επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, που θέτει σε κίνδυνο όλη την κοινωνία, απαγορεύοντας τις συναθροίσεις πέραν των εννέα ατόμων, αλλά στοιβάζοντας 27 μαθητές σε κάθε τάξη.
Ο κ. Λαζαρίδης, αντί να προβαίνει σε παντελώς αβάσιμες και προβοκατόρικες καταγγελίες εναντίον της ΕΛΜΕ και των εκπαιδευτικών, ας φροντίσει να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί στις σχολικές μονάδες της Καβάλας, η οποία πυροδοτεί τις αντιδράσεις, και ας απαντήσει στα εξής ερωτήματα :
1. Πώς εξασφαλίζεται η υγειονομική θωράκιση των σχολείων, όταν οι μαθητές στοιβάζονται σε πολυπληθή τμήματα; Το 60% των σχολικών τμημάτων στο νομό φιλοξενούν 21-29 μαθητές.

2. Πώς εξασφαλίζεται η υγειονομική θωράκιση των σχολείων, όταν οι μαθητές ασφυκτιούν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς κατά την προσέλευση και αποχώρησή τους από τα σχολεία;
3. Πώς εξασφαλίζεται η υγειονομική θωράκιση των σχολείων, όταν οι σχολικές καθαρίστριες δεν επαρκούν για τον στοιχειώδη καθαρισμό των σχολείων, πόσο μάλλον 
για τη σχολαστική καθαριότητα που απαιτείται σε συνθήκες πανδημίας; 4. Πώς εξασφαλίζεται η υγειονομική θωράκιση των σχολείων, όταν οι μάσκες που μοιράστηκαν στα σχολεία ήταν μία (1) για κάθε μαθητή και σε πολλές περιπτώσεις κάκιστης κατασκευής;
Το τελευταίο διάστημα η ΕΛΜΕ αποδέχτηκε αιτήματα για συνάντηση και ενημέρωση για τα προβλήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας από διάφορους πολιτικούς φορείς. Συστήνουμε στον κ. Λαζαρίδη, πριν προβεί στο μέλλον σε οποιαδήποτε καταγγελία, να φροντίζει να ενημερώνεται πρώτα από τους καθ’ ύλην αρμοδίους (εν προκειμένω, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές).
Η επίθεση στους εκπαιδευτικούς καλύπτει την ανυπαρξία πολιτικής παρέμβασης, όσων θα έπρεπε να φροντίσουν για την υγεία και την ασφάλεια των μαθητών πρωτίστως.
Σε κάθε περίπτωση, η ΕΛΜΕ Καβάλας επιφυλάσσεται για την χρήση ένδικων μέσων, έναντι οιουδήποτε επιχειρεί παντός είδους συκοφαντική δυσφήμιση της ΕΛΜΕ και του κλάδου των εκπαιδευτικών.

Καβάλα, 24 – 9 – 2020
Το Δ.Σ.
της ΕΛΜΕ
Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!