Νέα άφιξη προσφύγων και μεταναστών μέσα σε βροχή – Σε Δράμα και Κιλκίς μέσω…διοδίων Μουσθένης

Για μια ακόμα φορά το λιμάνι της Καβάλας αποτέλεσε προορισμό για πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι κατέφτασαν στην Καβάλα με το πλοίο “Νήσος Μύκονος”. Συνολικά αποβιβάστηκαν 397 πρόσφυγες (370 από την Συρία, 23 από το Ιράκ και 4 από την Παλαιστίνη) και περίπου 50 μετανάστες από χώρες όπως το Αφγανιστάν και το Πακιστάν, οι οποίοι κάτω από την βροχή που έπεφτε ασταμάτητα διαχωρίστηκαν σε λεωφορεία ανάλογα με την εθνικότητά τους.
Όπως γράφει ο Αναστάσιος Μαρκουλίδης στο Kavala portal
Οι μετανάστες προωθήθηκαν στο κέντρο κράτησης Παρανεστίου, ενώ οι πρόσφυγες χρειάστηκε να περιμένουν αρκετή ώρα στα λεωφορεία μέχρις ότου δοθούν οι εντολές για την μετακίνησή τους. Τελικά οι 174 από αυτούς μεταφέρθηκαν στο κέντρο φιλοξενίας προσφύγων στην Βιομηχανική Περιοχή Δράμας και οι υπόλοιποι 223 ξεκίνησαν το ταξίδι ως τα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ, διανυκτερεύοντας στα διόδια της Μουσθένης -στο πάρκινγκ του “Χρυσανθίδη”.

Δεν έλειψαν πάντως τα απρόοπτα, καθώς ορισμένοι πρόσφυγες που διέθεταν εισιτήρια λεωφορείων με προορισμό τους Ευζώνους εξέφρασαν την επιθυμία να μεταβούν…στα Διαβατά, καθώς εκεί -σύμφωνα με τους ίδιους- επρόκειτο να συναντήσουν συγγενικά τους πρόσωπα! Αρχικά μάλιστα υπήρχε η πληροφορία ότι οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες (περί τους 10-20) είχαν λάβει πλαστά εισιτήρια, ωστόσο αποδείχτηκε λίγο μετά ότι η πληροφορία αυτή ήταν λανθασμένη. Τελικά οι πρόσφυγες επιβιβάστηκαν κανονικά στο λεωφορείο που τους περίμενε και μεταφέρθηκαν στους Ευζώνους.

ΠΗΓΗ

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,199 προβολές
X
+