Το πρώτο “έργο” που θα εκτελεστεί στο όρος Παγγαίο μετά από χρόνια και έγινε γνωστό στο παρά πέντε Εθνικών Εκλογών δεν αφορά την αξιοποίηση ή ανάδειξη του. Αλλά αφορά την διέλευση καλωδίων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας για λογαριασμό της ΙΔΕΑ ΦΩΣ 2 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ !

Το πρότζεκτ προωθείται από την ΙΔΕΑ ΦΩΣ 2 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ και αφορά φωτοβολταϊκό σταθμό ισχύος 55,8 MW. Το σχέδιο βρίσκεται σε θετικό δρόμο με απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας εξασφάλισε την Έγκριση Περιβαλλοντικών Όρων.

Το έργο αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία ΦΣΠΗΕ συνολικής ισχύος 55,86504 ΜW, στην θέση «Πετρωτό 1» της ΔΕ Αλιστράτης, του Δήμου Νέας Ζίχνης της ΠΕ Σερρών, με συνοδό έργο την υπόγεια γραμμή Μέσης Τάσης για την διασύνδεση του πάρκου με τον Υποσταθμό 33/150 kV στη θέση Κορμίστα που θα αδειοδοτηθεί περιβαλλοντικά σε επόμενο στάδιο.

Η Γραμμή Μέσης Τάσης Διέρχεται κατά θέσεις από δασικού χαρακτήρα εκτάσεις καθώς και από την προστατευόμενη περιοχή «Κορυφές Όρους Παγγαίο ( Νatura) – Πηγαία Νερά Κεφαλαρίου Φιλίππων – Σπήλαιο Αρκουδοσπηλιά» του δικτύου Natura.

Για την υλοποίηση του έργου θα πραγματοποιηθούν εργασίες διαμόρφωσης του χώρου, όπως αποψιλώσεις και εξομάλυνση του εδάφους, εργασίες εκσκαφής για τη θεμελίωση των στηρίξεων των φωτοβολταϊκών πλαισίων, εργασίες διάνοιξη τάφρων για την τοποθέτηση των καλωδίων μεταφοράς της ηλεκτρικής ενέργειας και των απαραίτητων επιχωματώσεων στη συνέχεια.

Στην έρευνα μας για περισσότερες πληροφορίες μάθαμε:

H εταιρία ΙΔΕΑ ΦΩΣ 2 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε. συστάθηκε το 2021 και αποτελεί μέλος μιας σειράς “αλυσίδας” Μονοπρόσωπων Α.Ε. «Ιδέα Φως» που πρωτοσυστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2020. Την αρχική εταιρεία«Ιδέα Φως», ακολούθησαν οι «Ιδέα Φως 2» το 2021 και «Ιδέα Φως 3» καθώς και οι «Ιδέα Φως 4» που συστάθηκε στις 11 Μαρτίου 2022 και «Ιδέα Φως 5», η οποία συστάθηκε στις 24 Μαΐου 2022, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο μόλις 25.000 ευρώ. Οι εταιρείες αυτές είναι “συγγενικές” της Ιδέα Επενδύσεων. 

Πιο συγκεκριμένα η εταιρεία ΙΔΕΑ ΦΩΣ 2 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ, εξασφάλισε βεβαίωση παραγωγού για τρεις φωτοβολταϊκούς σταθμούς.

-φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος
89 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 89 MW, στους Δήμους Ιάσμου και Κομοτηνής, στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

-φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος
43 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 43 MW στη θέση. Οι εγκαταστάσεις θα βρίσκονται στο Δήμο Μαρωνείας-Σαπών , στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

-φωτοβολταϊκό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, εγκατεστημένης ισχύος
29 MW και μέγιστης ισχύος παραγωγής 29 MW. Ο σταθμός προβλέπεται να υλοποιηθεί στον Δήμο Προσοτσάνης , στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Η συγκεκριμένη εταιρία (  ‘ΙΔΕΑ ΦΩΣ 2 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.) επίσης έχει πάρει ακόμα δύο άδειες για την εγκατάσταση και λειτουργία Φωτοβολταϊκού Σταθμού Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας ΦΣΠΗΕ, ισχύος 29,601 MW, φερόμενης ιδιοκτησίας της ‘ΙΔΕΑ ΦΩΣ 2 ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.’, στη θέση ‘ΕΡΕΤΡΙΑ 6’, της Τ.Κ. Ερέτριας, Δ.Ε. Πολυδάμαντα, Δ. Φαρσάλων, Π.Ε. Λάρισας, της Τ.Κ. Περίβλεπτου, Δ.Ε. Φερών, Δ. Ρήγα Φεραίου, Π.Ε. Μαγνησίας και της Τ.Κ. Αλμυρού, Δ.Ε. Αλμυρού, Δ. Αλμυρού, Π.Ε. Μαγνησίας, Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Περισσότερα ΕΔΩ γιατί δεν βρέθηκαν site για τις Μονοπρόσωπες εταιρίες: ‘ΙΔΕΑ ΦΩΣ, «Ιδέα Φως 2»,«Ιδέα Φως 3», «Ιδέα Φως 4»,«Ιδέα Φως 5».

1
20
X
+
error: Content is protected !!