Με μία κυβίστηση 180 μοιρών, (περίσσευμα αλαζονείας κατά άλλους), ο Χρ Μέτιος αγανάκτησε τη αντιπολίτευση και αποχώρησαν όλες οι παρατάξεις διαμαρτυρόμενες μαζί με πολλούς πολίτες από το περιφερειακό συμβούλιο. Σύσσωμη η αντιπολίτευση του Περιφερειακού Συμβουλίου αποχώρησε όταν ο κ. Μέτιος αφού πρώτα είχε συμφωνήσει να μετέχει στην επιτροπή για τα κέντρα απεξάρτησης ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη, μετά αποφάσισε, μόνο οι θέσεις των αναπληρωτών να δοθούν στην αντιπολίτευση.
Όπως χαρακτηριστικά έγραψε ο πρώην αντιπεριφερειάρχης Καβάλας και νυν περ. σύμβουλος Θεόδωρος Μαρκόπουλος για τον συμβάν και τον κ Μέτιο:

Ο κ. Μέτιος αναίρεσε όσα ο ίδιος είπε περί συναίνεσης και έτσι οδήγησε όλες τις παρατάξεις που εκπροσωπούν τους πολίτες της ΑΜΘ σε αποχώρηση. Ο ίδιος μέσα σε ένα νέφος αλαζονείας και παραλογισμού συνέχισε να προκαλεί, μαζί με τα «δεκανίκια» του, πλήρως αποκομμένος από κάθε έννοια ηθικής και δημοκρατίας αλλά και από κάθε εύλογη επικοινωνία με τους πολίτες και έτσι, εμμονικά, συνέχισε τους ορισμούς εκπροσώπων μέσα από ασαφείς και προφανώς νομικά έωλες διαδικασίες.
Το περιφερειακό συμβούλιο είχε τη δυνατότητα να αξιοποιήσει και να αναδείξει μέσα από έντιμες συναινετικές και δημοκρατικές διαδικασίες εκπροσώπους. Στον αντίποδα, όμως, ο κ. Μέτιος επέμενε να αρνείται όχι μόνο τις θεμιτές διαδικασίες αλλά και τις αρχές της δημοκρατίας.
Λυπούμαστε αλλά δεν θα τον ακολουθήσουμε ούτε αυτόν, ούτε τα «δεκανίκια» του. Έτσι εμμένοντας στις αρχές μας αποχωρήσαμε διαμαρτυρόμενοι μαζί με το σύνολο των συμβούλων όλων των παρατάξεων (Περιφερειακή Σύνθεση, Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία, Λαϊκή Συσπείρωση και Ανταρσία), ενώ ο Περιφερειάρχης, Χρ. Μέτιος, επέλεξε να συνεχίσει την πορεία διάλυσης του Π.Σ. και της Περιφέρειας.

Μετά την αποχώρηση της αντιπολίτευσης ο κ Μέτιος  έμεινε με  τις συνεργαζόμενες παρατάξεις των Κωστή Σιμιτσή και Ανδρέα Καραγιώργη, να συνεδριάζουν με τα περισσότερα έδρανα άδεια.

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!