Με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, η Πρεσβεία της Ιαπωνίας σε συνεργασία με τον βουλευτή της Π.Ε. Καβάλας και μέλος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Ιαπωνίας κ. Ιωάννη Πασχαλίδη συνδιοργανώνει με το Σύλλογο Μικρασιατών Καβάλας, τη Θρακική Εστία Ν. Καβάλας και τη Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας εκδήλωση, στην αίθουσα της “Μεγάλης Λέσχης” Καβάλας την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2022, με τίτλο «Tokei Maru 1922-2022: Επέτειος μνήμης των 100 χρόνων από το ταξίδι ενός ιαπωνικού πλοίου στη Σμύρνη». Όλες οι δράσεις που θα γίνουν με αφορμή την εκδήλωση απόδοση μνήμης και τιμής τελούν υπό την αιγίδα του Δήμου Καβάλας.

Η εκδήλωση, της Παρασκευής, περιλαμβάνει διάλεξη της Δρ. Nanako Murata-Sawayanagi, Αντιπροέδρου του Πανεπιστημίου Toyo στο Τόκιο , διάλεξη του κ. Σταύρου Τ. Σταυρίδη, καθώς και προβολή της ταινίας animation μικρού μήκους του Ζάχου Σαμολαδά.

Οι οργανωτές, Ο βουλευτής της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης, ο Δήμαρχος Καβάλας Θεόδωρος Μουριάδης, ο Σύλλογος Μικρασιατών Καβάλας, η Θρακική Εστία Ν. Καβάλας και η Λέσχη Ποντίων Ν. Καβάλας θα παραχωρήσουν συνέντευξη τύπου σχετικά με τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον καπετάνιο και το πλήρωμα του Ιαπωνικού πλοίου “TOKEI MARU” που θα πραγματοποιηθούν στην Καβάλα.

Η συνέντευξη τύπου, όπου θα ανακοινωθούν και οι παράλληλες δράσεις της κύριας εκδήλωσης, θα δοθεί στο Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού αύριο, Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, και ώρα 14.00 το μεσημέρι.

0
0
X
+
error: Content is protected !!