Ο Γιώργος Καρατσιουμπάνης γεννήθηκε στη Καβάλα. Κατάγεται από τη Μεσορόπη. Είναι 39 ετών.

Είναι οικονομολόγος-διεθνολόγος, απόφοιτος του Τμήματος Οικονομικών του Kingston University και του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων στο πανεπιστήμιο των Βρυξελλών. Εντάχθηκε στη Νεολαία Συνασπισμού το 2001.

Από το 2005-2010 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου, υπεύθυνος του τμήματος διεθνών σχέσεων και απόδημου ελληνισμού.  Διετέλεσε πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικτύου Δημοκρατικών Αριστερών Νεολαιών (ENDYL) και συμμετέχει στο κίνημα για μια εναλλακτική παγκοσμιοποίηση από το 2001.
Εργάστηκε ως πολιτικός γραμματέας στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς για οκτώ έτη, όπου το τελευταίο εξάμηνο είχε την ευθύνη συντονισμού της ευρωπαϊκής καμπάνιας για την υποψηφιότητα του Αλέξη Τσίπρα για την Κομισιόν.

Είναι επιστημονικός συνεργάτης της Ευρωομάδας της Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από το 2014 ως σήμερα με ευθύνη στις επιτροπές Περιφερειακής Ανάπτυξης, Γεωργίας και ανάπτυξης της υπαίθρου και αλιείας και στις κοινοβουλευτικές ομάδες σχέσεων με Τουρκία και Κίνα όπου είναι συντονιστής για την ευρωομάδα της Αριστεράς. Συμμετέχει ενεργά στο κίνημα SlowFood για καλό, καθαρό και «δίκαιο» φαγητό.

Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

 

12
0
X
+
error: Content is protected !!