Μια παράταξη δυο πρόσωπα και γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο.

Μια παράταξη δυο πρόσωπα και γιατί δεν είναι όλοι το ίδιο.

Το λυπηρό γεγονός της κακοποίησης σκύλου από δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης για κάποιους ήταν η ευκαιρία και μάλιστα μπορώ να πω “πολιτική” ευκαιρία να καταφερθούν ενάντια στο δήμαρχο  για την επιλογή του προσώπου και κάποιοι άλλοι μίλησαν για διασυρμό του Δήμου μας και της κοινωνίας στο Πανελλήνιο.

Κατ΄εμέ και τα δύο είναι μπούρδες!
Για το πρώτο σκέλος να πούμε ότι ο Δήμαρχος δεν έκανε τον κ Βερβερίδη δημοτικό σύμβουλο αλλά οι 380 ψήφοι συνδημοτών μας. Ο Φιλ. Αναστασιάδης τον περιέλαβε σε μια λίστα 180 υποψηφίων και σίγουρα δεν θα το έκανε αν ήξερε ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είχε τέτοιες συμπεριφορές όπως και αν οι 380 φίλοι του, γείτονες συνδημότες του στην μικρή του κοινωνία γνώριζαν δεν θα τον ψήφιζαν. Κανένας δεν γνωρίζει αν αυτές οι συμπεριφορές υπήρχαν και στο παρελθόν.
 
Για το δεύτερο σκέλος κατά την άποψη μου είναι το ακριβώς αντίθετο.
Μια πράξη ενός μεμονωμένου δημότη ή δημοτικού συμβούλου δεν αντανακλά την ποιότητα των δημοτών ενός δήμου αλλά τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας ορίζουν την ποιότητα, και τα αντανακλαστικά της τοπικής κοινωνίας ήταν καταιγιστικά,άμεσα και αποτελεσματικά.
Άμεσα έγινε καταγγελία με αδιάσειστα στοιχεία και εδώ να δώσουμε συγχαρητήρια στον αφανή ήρωα της λήψης του βίντεο ,  άμεσα είχαμε σύλληψη & δίωξη συγχαρητήρια στην φιλοζωική οργάνωση Καβάλας “Αίσωπος” που φρόντισε για αυτό, σωστή ενημέρωση του κοινού έστω και λίγο καθυστερημένη από τα τοπικά Μ.ΜΕ. Από πλευράς του Δήμου ο Δήμαρχος ζήτησε άμεσα την παραίτηση του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου και σύσσωμη η τοπική κοινωνία αλλά και πλέον το πανελλήνιο αφού από χτες μεγάλα κανάλια όπως ΕΤ3, STAR, E κλπ πρόβαλαν το βίντεο και το γεγονός, σύσσωμη λοιπόν η Ελληνική κοινωνία καταδίκασε την αποτρόπαια πράξη.
 
Μια παράταξη δυο πρόσωπα.
 
 Και επανέρχομαι στο πρώτο σκέλος δηλαδή σε αυτούς που θέλουν να αποκομίσουν πολιτικά οφέλη και θέλουν να διασύρουν την διοίκηση λόγω της απαράδεκτης συμπεριφοράς ενός μεμονωμένου δημοτικού συμβούλου. 
 Σε αυτούς τους κυρίους λοιπόν θα τους εξιστορήσω ένα γεγονός που έλαβε χώρα στις αρχές του φετινού καλοκαιριού. 
Στο χωριό μου στη Νικήσιανη εκείνες τις μέρες περιφερόταν στην γειτονιά μου μια σκυλίτσα φοβισμένη, ταλαιπορημένη από τις κακουχίες, αδυνατισμένη, πεινασμένη. Βλέποντας το σκυλί και από την εμφάνιση και την συμπεριφορά έδειχνε ότι ήταν από σπίτι και το είχαν εγκαταλείψει, το σκυλί είχε έρθει από αλλού και δεν ήταν από την περιοχή μας. 
Την σκυλίτσα την πήρα σπίτι μου για λίγες μέρες την περιποιηθήκαμε, την ταΐσαμε γενικά το σκυλί συνήλθε και πάνω από όλα από κει που ήταν πολύ φοβισμένο σύντομα το ξεπέρασε έγινε κοινωνικό και έδειξε μεγάλη χαρά να παίζει με τα ανήλικα παιδιά μου και έδειξε ότι ήταν ένα αξιαγάπητο ζώο. Δυστυχώς το σκυλί  δεν μπορούσαμε να το κρατήσουμε στο σπίτι μου γιατί ήδη έχω έναν μεγάλο αριθμό κατοικίδιων οπότε αναγκάστηκα να απευθυνθώ στον Δήμο Παγγαίου και ειδικότερα στον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο τον Κώστα DSCN1404 (3)Τσάκαλο. Αμέσως ο κύριος Τσάκαλος έκλεισε ραντεβού με κτηνίατρο (το μόνο που ζήτησε και αυτό για εξοικονόμηση χρόνου ήταν αν μπορούσα εγώ να το πάω να το παραδώσω και ότι από εκεί και πέρα εκείνος θα αναλάμβανε) πράγματι πήγα το σκυλί στον γιατρό, εκεί το σκυλί εξετάστηκε, έλαβε φαρμακευτική αγωγή ίσως και εμβόλια και επίσης στειρώθηκε. Το σκυλί μετά την διαδικασία το παρέλαβε ο κ Τσάκαλος ο οποίος το φιλοξένησε για κάποιο χρονικό διάστημα σπίτι του και μετά του βρήκε ένα σπίτι και το σκυλί γλύτωσε από τις κακουχίες. Τότε (εκείνη την εποχή) είχα αναφέρει την υπόθεση και είχα ευχαριστήσει δημόσια τον Κώστα από κεντρικό ραδιοφωνικό σταθμό.
Λοιπόν κύριοι που θέλετε να βγάλετε πολιτικό όφελος από μια θλιβερή ιστορία πάλι παίσατε έξω και αυτό-ρεζιλεύεστε. 
 
Φραγκίσκος Σοφτάς.
paggaionet

 
Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,999 προβολές
X
+