Κανένας άλλος Πρωθυπουργός ή έστω αρχηγός Κόμματος δεν έχει επισκεφτεί την Ελευθερούπολη ή τον Δήμο Παγγαίου όσο ο Κ. Μητσοτάκης.
Τρεις επισκέψεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα επί θητείας Φ. Αναστασιάδη. Τόσα ταξίδια, φιέστες και τόσα λίγα (δλδ τίποτα) έκανε για αυτόν τον τόπο. Και τόσο απλά το παραδέχτηκε κατά την επίσκεψη του με την σιωπή του.

Τις δύο πρώτες επισκέψεις του είχε έρθει ως υποψήφιος αρχηγός Ν.Δ και την δεύτερη ως υποψήφιος Πρωθυπουργός. Να τα μεγάλα λόγια, να τα μεγάλα μπουκάλια κρασί, να οι κονκάρδες “Μαζί με τον Κυριάκο”, να το ένα χέρι νίβει το άλλο, να τα “Στηρίζω το αναπτυξιακό πρόγραμμα Αναστασιάδη (το ποιο;), Στηρίζω το Γεωθερμικό Πεδίο Ακροποτάμου (ακόμα γελάνε οι βάνες και οι τζιβάνες).

Την τρίτη φορά πριν λίγες μέρες που ήρθε σαν πρωθυπουργός δεν είχε τίποτα να πει, ούτε ένα ότι έκαναν στο τόπο μας αλλά κυριότερα δεν είχε τίποτα να πει για το αύριο.

Αλλά το πρώτο χαστούκι ήταν της Κομοτηνής. Όταν κατά την παρουσίαση του Κυρ. Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής του αναπτυξιακού προγράμματος και τα έργα στην Αν. Μακεδονία και Θράκη δεν υπήρξε ΟΥΤΕ ΚΑΝ η λέξης ΠΑΓΓΑΙΟ στην “Βίβλο 360 + έργα” αλλά ούτε καν μια προφορική αναφορά…… στην περιοχή μας και την ανάπτυξη της.

 

Παρόλο που οι μεν & οι δεν υπόσχονταν πολλά.

Το δεύτερο και χαριστικό χαστούκι για τον Δήμο μας και βέβαια για την διοίκηση Αναστασιάδη ήρθε στην τρίτη επίσκεψη του Κ. Μητσοτάκη στην Ελευθερούπολη στις 27 Απριλίου 2023. Σε εκείνη την “θλιβερή” συγκέντρωση σε υπόγειο χώρο μη ορατό στους διερχόμενους και ανυποψίαστους, σε μια εκδήλωση που αν αφαιρούσες την ασφάλεια του Μητσοτάκη, τους παρατρεχάμενους του, τους υπουργούς του , τους τοπικούς βουλευτές, τους υποψήφιους, τα μέλη της τοπικής ΝΟΔΕ, τους παλαίμαχους  της παράταξης, την διοίκηση Παγγαίου, τους δημοτικούς συμβούλους, κάποιους υπάλληλους του Δήμου, φωτογράφους , κάμερες άντε να  ήταν και 15-20 απλοί πολίτες.

Στην ομιλία που τους απεύθυνε πέρα από τα γνωστά  που λέει σε όλες τις  προεκλογικές του ομιλίες τα μόνα που είχε να πει για τον Δήμο μας ήταν:

Θυμάστε ότι όταν είχα έρθει να σας μιλήσω πριν από τέσσερα χρόνια, είχα αναλάβει απέναντί σας ορισμένες απλές δεσμεύσεις. Σας είχα πει ότι θέλω να μειώσω τους φόρους και μείωσα τους φόρους και τις εισφορές. Σας είχα πει ότι θέλω να δημιουργήσω πολλές νέες θέσεις εργασίας και να προσελκύσω πολλές επενδύσεις και να ξεκλειδώσω, αγαπητέ μου Δήμαρχε, την αναπτυξιακή δυναμική κάθε γωνιάς της Ελλάδος. Ήδη, βλέπετε, εδώ, στη δική σας Περιφερειακή Ενότητα αλλά και στο δικό σας Δήμο, πνέει ένας καινούργιος αναπτυξιακός αέρας. Προσελκύουμε επενδύσεις. Στηρίζουμε την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού με πρωτοφανή χρηματοδοτικά εργαλεία.

Πότε, αλήθεια, είχε δει η Τοπική Αυτοδιοίκηση τόσους πόρους για σημαντικά έργα υποδομής; Εδώ, ας πούμε, έχετε πολλά ζητήματα που αφορούν την αγροτική σας οδοποιία, τη στήριξη των αγροτών, τα αρδευτικά δίκτυα. Όλα αυτά έγιναν πράξη από αυτή την Κυβέρνηση.

Κρατάμε τα μόνα “έργα” αγροτική σας οδοποιία , τη στήριξη των αγροτών, τα αρδευτικά δίκτυα και ας αποφασίσουν οι αγρότες μας αν είπε αλήθεια….

Αφήνουμε το  “Σας είχα πει ότι θέλω να δημιουργήσω πολλές νέες θέσεις εργασίας” Όποιος κάνει μια βόλτα στα χωριά του Παγγαίου θα αντικρίσει κλειστά το 80% των καταστημάτων και τους νέους (και όχι μόνο) να έχουν φύγει…

Όσο για την αοριστία/αερολογία  στο δικό σας Δήμο, πνέει ένας καινούργιος αναπτυξιακός αέρας γιατί δεν μας ποιος είναι αυτός ο άνεμος με το όνομα του; 

Γιατί για μια φορά ακόμα μετά την Κομοτηνή δεν έκανε καμία αναφορά στο Γεωθερμικό Ακροποτάμου ; Στην περασμένη επίσκεψη  του, μας είχε πει: Θα ήθελα να σταθώ ιδιαίτερα στη σημασία που αποδίδω στο γεωθερμικό πεδίο του Δήμου Παγγαίου

Ας θυμηθούμε τι μας είχε πει: 

 

και βέβαια να θυμίσουμε ότι ο Φιλ. Αναστασιάδης στο πάρα πέντε και 2 μόλις 24ωρα πριν την επίσκεψη Μητσοτάκη σε Καβάλα, Κομοτηνή επαναφέρει το ξεχασμένο θέμα Ακροποτάμου μέσα από συνέντευξη του ως υπενθύμιση αλλά ο Μητσοτάκης τον αγνόησε παντελώς. ΕΔΩ

Πλέον για πολλούς το κεφάλαιο Γεωθερμικό έχει κλείσει οριστικά (μεταξύ αυτών και ο περιφερειάρχης Χρ Μέτιος; ).

Να δούμε τώρα πως ο Αναστασιάδης θα το χρησιμοποιήσει προεκλογικά;

ΑΛΑΝΑ / ΛΟΥΤΡΑ = ΕΛΛΗΝΙΚΟ

Ο γνωστός παπαγάλος Μακάριος Λαζαρίδης μας έπρηζε ότι:   «Θα έλεγα ότι η συγκεκριμένη επένδυση (Αλάνας) μαζί με αυτήν των Λουτρών των Ελευθερών είναι τα «Ελληνικά» της Καβάλας, συγκρίνοντας τες, τηρουμένων των αναλογιών, με την επένδυση στο Ελληνικό στην Αθήνα που είναι άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ. » 

Γιατί λοιπόν ο Μητσοτάκης δεν έκανε καμία αναφορά στην Αλάνα Ηρακλείτσας; Καμία αναφορά για την “επιτυχία” του ΤΑΙΠΕΔ, για την μεγάλη επένδυση, για τις δεκάδες θέσεις εργασίες που τάζουν ( Ο Αλεξ Χαντιτάτζι μιλά για 250 θέσεις εργασίας για κατοίκους της περιοχής) ΕΔΩ . Γιατί δεν αναφέρθηκε στην μεγάλη επιτυχία της άμεσης προτεραιότητας για την κυβέρνηση της ΝΔ.» 

Όσο για την επένδυση στην Αλάνα Ηρακλείτσας σίγουρα βαδίζει στα βήματα του “Ελληνικού”. Και να οι μακέτες, και να οι προπωλήσεις, και αφού όλα λύθηκαν μας είπαν ότι 1 Μαρτίου 2023 θα άρχιζαν τα έργα…… και ο Αλεξ Χαντιτάτζι δηλώνει παράδοση τον Αύγουστο 2024

Τώρα μας λένε όλα για μετά τις εκλογές και εντέλει το μόνο έργο που θα γίνει είναι η περίφραξη του χώρου.

Μάλιστα το τελευταίο το σχολίασε και ο Δήμαρχος Παγγαίου, λέγοντας: Η Περίφραξη δεν με φοβίζει !! Τώρα μπορεί η περίφραξη να είναι η είδηση ! Σε αυτή την επένδυση τώρα θα έπρεπε ήδη να κατασκευάζετε το progect το οποίο έχουν μελετήσει……… και ότι υπάρχει διαβούλευση για χάραξη δυο δρόμων για πρόσβαση στη θάλασσα…..

Βέβαια ο Αναστασιάδης πέρα από την τάχα “δυσφορία” του και έκπληξη δεν μας λέει σαν δήμαρχος και πολιτικός προϊστάμενος της πολεοδομίας Παγγαίου αν το HAMPTONS έχει οικοδομική άδεια για να αρχίσει εργασίες; Γνωρίζουμε αν ο Δήμος Παγγαίου έχει τις υποδομές , αποχέτευσης, υδροδότησης, ασφαλείς δρόμους πρόσβασης κλπ κλπ για τόσες νέες κατοικίες και ξενοδοχείο.

Αλλά το βασικότερο ο Δήμαρχος Παγγαίου δεν μας λέει πως αποδέχεται την διαφημιστική καμπάνια του Αλεξ Χαντιτάτζι που συνεχίζει να τρέχει μέχρι σήμερα:

Δεν μας λέει πως θα αντιμετωπίσει ο ίδιος σαν δήμαρχος αλλά και ο Δήμος Παγγαίου την υπόσχεση του Αλεξ Χαντιτάτζι προς τους αγοραστές του για Ιδιωτική παραλία ενός χιλιομέτρου. Ήδη μας λένε ότι έχουν προπωληθεί 70 διαμερίσματα και ξέρουμε ότι οι τιμές κυμαίνονται κάθε διαμερίσματος είναι 3.888.000 (USD) και των μπροστά στην Θάλασσα 4.300.000 (USD) άντε να πεις μετά σε όλους αυτούς που έδωσαν 4.000.000€ για διαμέρισμα και ιδιωτική παραλία, ότι κάναμε λάθος δεν υπάρχει ιδιωτική παραλία…….

Και μην ξεχνάμε ότι κάποια διαμερίσματα συνοδεύονται με την παροχή Ελληνικής ιθαγένειας και golden visa…

Φανταστείτε λοιπόν για το μεν Γεωθερμικό πόση μεγάλη σημασία απέδωσε ο Μητσοτάκης εδώ και 4 χρόνια που πλέον ούτε το όνομα του δεν αναφέρει (και μεταξύ μας πιστεύω ότι ούτε καν ξέρει που βρίσκεται ο Ακροπόταμος και ο φάκελος).
Ερώτημα λοιπόν: Γιατί ο Μητσοτάκης δεν ανέφερε τίποτα για την Αλάνα; Μήπως ξέρει κάτι;

Πάμε τώρα στην άλλη μεγάλη επένδυση που η επίσημη Ν.Δ. μας έλεγε ότι είναι άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ, τα περίφημα Λουτρά Ελευθερών και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ανέφερε ούτε κουβέντα.

Βέβαια το πρώτο δείγμα για το πόσο άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι τα Λουτρά Ελευθερών, ήρθε στην επίσκεψη της υφυπουργού Τουρισμού Σαφίας Ζαχαράκη που καν δεν γνώριζε ότι τα Λουτρά Ελευθερών είναι κλειστά και κατεστραμμένα εδώ και 10 χρόνια. ΕΔΩ

Παράξενο γιατί ο Κυριάκος θα έπρεπε να γνωρίζει πολλά από τον οικογενειακό του φίλο τον Νταβέλη, που παρέλαβε λειτουργικά τα Λουτρά Ελευθερών προς αξιοποίησή και ανάπτυξη και για χρόνια τα εγκατάλειψε με αποτέλεσμα την πλήρη καταστροφή τους (καμία ποινική ευθύνη σε κανέναν για αυτή την καταστροφή).

Εδώ και δυο χρόνια, Νέος επενδυτής, νέες μακέτες, νέες υποσχέσεις για δεκάδες θέσεις εργασίες, για glamour αλλά πάλι χιλιάδες τα προβλήματα και προσχήματα και το έργο δεν έχει κάνει ούτε ένα βήμα μπροστά γιατί απλά όπως μας λένε η επένδυση κολλάει σε γραφειοκρατικά θέματα και στην περιβαλλοντική μελέτη.

Πριν μέρες διαβάζαμε τις πιο κάτω δηλώσεις του Αρχέλαου Γρανά αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης στην ΠΡΩΙΝΗ της Καβάλας.

Τα είπε όλα και σύντομα…..

Αποτέλεσμα τώρα να μας λένε ότι χρειάζεται ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ για να διευθετηθούν τα προβλήματα και να υπάρξει αδειοδότηση.

Όσο για την επένδυση (Αλάνας) μαζί με αυτήν των Λουτρών των Ελευθερών που ο Λαζαρίδης μας έλεγε ότι είναι άμεση προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ. »  4 χρόνια τώρα όχι πετραδάκι δεν έχει μπει, αλλά και η αποφυγή αναφοράς αυτών από τον Μητσοτάκη και γενικά από την προεκλογική ατζέντα των κυβερνητικών βουλευτών καλύπτεται με πέπλο μυστηρίου και πολλές πολλές επιφυλάξεις.

Πάντως ο Μακάβριος εν μέρει δικαιώνεται στην σύγκριση με το Ελληνικό , αφού όντως οι πιο πάνω επενδύσεις (τουλάχιστον προς το παρόν) αποδεικνύονται ΦΟΥΣΚΕΣ & ΛΟΓΙΑ ακριβώς όπως και η επένδυση του Ελληνικού.

Και κλείνω με κάτι που πραγματικά προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και σχόλια. Αν ο Μητσοτάκης στην ομιλία του ήθελε να μιλήσει για κάποιο έργο στο δήμο Παγγαίου, θα μπορούσε πχ να αναφερθεί στα αθλητικά έργα και εκδηλώσεις που γίνονται στο Δήμο Παγγαίου. Οι φήμες λένε ότι το απέφυγε για διάφορους λόγους μεταξύ αυτών … ο ένας λέγε Αυγενάκης…. και ο δεύτερος ΣΕΓΑΣ ή καλλίτερα Σοφία Σακοράφα (ΜΕΡΑ 25).
Αποτέλεσμα όπως λένε οι φήμες για αυτό το λόγο ο Χρ. Μποσμπότης ούτε εμφανίστηκε αυτή την φορά στην επίσκεψη Μητσοτάκη (και μην πείτε ανειλημμένες υποχρεώσεις) απόδειξη ότι ο πρώην “ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ) πέρα από την απουσία του πουθενά και ποτέ δεν αναφέρθηκε σε αυτή την επίσκεψη Μητσοτάκη ………

Γιατί έχω την εντύπωση ότι ο Κυριάκος άδειασε και τον Φίλιππο Αναστασιάδη και άλλους μη κάνοντας μια αναφορά στο έργο της διοίκησης που γίνεται και μάλιστα εν όψει των δημοτικών εκλογών…..

Όσο για το έργο Μητσοτάκη και την προσφορά του στο Παγγαίο και στη χώρα ας κρίνουν οι σκεπτόμενοι δημότες και όχι τα πρόβατα…..

19
0
X
+
error: Content is protected !!