Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως: Είμαστε δίπλα στο Δήμο και στους Πρόσφυγες

Μητρόπολη Ελευθερουπόλεως: Είμαστε δίπλα στο Δήμο και στους Πρόσφυγες

Όπως όλοι γνωρίζουμε ο Ιερά Μητρόπολης Ελευθερουπόλεως  είναι μεγάλος αρωγός της διοίκησης του Δήμου Παγγαίου στο δύσκολο έργο της διαχείρισης και φροντίδας  των προσφύγων που φιλοξενούνται στον Δήμο μας.

Για  τον λόγο αυτό ζητήσαμε και είχαμε μια συζήτηση με τον  Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Ιεράς Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως  Πατέρα  Χρυσόστομο Μπένο, τον οποίο ευχαριστούμε πολύ που μοιράστηκε λίγο από  τον πολύτιμο χρόνο του.

Πατέρα Χρυσόστομε πως βλέπετε το προσφυγικό πρόβλημα;

Ασφαλώς κ. Φραγκίσκο είμαστε προβληματισμένοι, όπως και όλοι οι συμπατριώτες μας, με την δραματική εξέλιξη του προσφυγικού στην πατρίδα μας. Αντιλαμβανόμαστε πως το προσφυγικό πρόβλημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση η μικρή μας πατρίδα, όσο φιλόξενη και αν είναι, να το αντιμετωπίσει μόνη. Ασφαλώς και αγωνιούμε για το μέλλον της Ελλάδος που σε μια δύσκολη στιγμή της, έχει να επιλύσει ένα από τα πλέον σοβαρότερα ζητήματα στην ιστορία της.

Η γνώμη σας και η θέση σας ως Εκκλησία για τους πρόσφυγες στην Ελευθερούπολη;

Δυστυχώς έφθασε το πρόβλημα της φιλοξενίας των προσφύγων και στο Νομό μας και ένα κομμάτι αυτού κλήθηκε να επωμιστεί και ο Δήμος Παγγαίου (κατά τη σύσκεψη των φορέων του Νομού την 27η Φεβρουαρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καβάλας). Νομίζω ότι ο Δήμαρχος Παγγαίου το διαχειρίστηκε πολύ σωστά θέτοντας όριο των ατόμων και ως μοναδικό χώρο προσωρινής εγκατάστασης στο κλειστό γυμναστήριο της Ελευθερούπολης. Τη φιλοξενία δεν την επεδίωξε κανένας! Ποιος άραγε θα ήθελε μέσα στα τόσα προβλήματα που καλείται να επιλύσει να έχει ακόμα ένα;
Όταν ζητήθηκε από τη Μητρόπολη Ελευθερούπολης να συνεισφέρει και να βοηθήσει στην όλη προσπάθεια της φιλοξενίας των 200 προσφύγων, δέχθηκε ευχαρίστως και άμεσα κινητοποίησε τους κληρικούς της οι οποίοι με τη σειρά τους υποδειγματικά ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Επισκόπου τους. Δεν μπορούσε ασφαλώς η τοπική μας Εκκλησία να μείνει αμέτοχη σε αυτό που κλήθηκε ο Δήμος Παγγαίου να αντιμετωπίσει. Ως άνθρωποι και ως χριστιανοί οφείλουμε να κάνουμε πράξη αυτό που μας διδάσκει ο Λόγος του Ευαγγελίου περί Αγάπης.

Υπάρχει πρόβλημα με το Φιλανθρωπικό έργο της Μητροπόλεως προς τους αναξιοπαθούντες της περιοχής μας λόγω της βοήθειάς σας στους πρόσφυγες;

Η τοπική μας Εκκλησία υπευθύνως συνεχίζει το φιλανθρωπικό της έργο, να βοηθά συντελώντας στην ανακούφιση των αναξιοπαθούντων της περιοχής μας λόγω της οικονομικής κρίσης μέσω του Κοινωνικού Παντοπωλείου, της Τράπεζας Αγάπης, του Κοινωνικού Φαρμακείου, των χρηματικών βοηθειών από το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Μητροπόλεως, καθώς και των φιλανθρωπικών δράσεων όλων των ενοριών της επαρχίας μας. Το έπραξε συνειδητά τα τελευταία χρόνια, το πράττει και σήμερα, και θα συνεχίσει να το πράττει…  Μέσα σε αυτό λοιπόν το έργο της Μητροπόλεως μας προστέθηκε και η βοήθεια στους πρόσφυγες χωρίς να επηρεάζει καθόλου το ήδη υπάρχον φιλανθρωπικό της έργο.
Η ευχή μας είναι να δοθεί ένα τέλος στο μαρτύριο αυτών των ανθρώπων και να μπορέσουν γρήγορα να φθάσουν στον πολυπόθητο προορισμό τους, που δεν είναι η Ελλάδα!

Σας ευχαριστούμε Πάτερα Χρυσόστομε καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο σας.

Χτες στο κλειστό γυμναστήριο Ελευθερούπολης βρέθηκε για τέταρτη  φορά και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ.Χρυσόστομος που καλωσόρισε τους νέους πρόσφυγες και μοίρασε κεράσματα στα παιδάκια.

pater

12788143_818687731593872_492061854_n Θυμίζουμε ότι χτες ήταν η σειρά η Ιερά Μητρόπολη Ελευθερούπολης να φροντίσει την πλήρη σίτιση των συνανθρώπων μας που έχουν τόσο μεγάλες ανάγκες.

 

 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
5,159 προβολές
X
+