Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο ότι μετά από καίριες παρεμβάσεις του θα διατεθούν επιπλέον 8.135.593,22 € στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ειδικότερα, με απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Γεωργαντά και του αρμόδιου Υφυπουργού Γιώργου Στύλιου και μετά από εισήγηση του Γενικού Γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών κ.Δημήτρη Παπαγιαννίδη θα διατεθούν πρόσθετοι πόροι ύψους 100 εκ. ευρώ στο πρόγραμμα των Νέων Γεωργών προκειμένου να ικανοποιηθεί το μεγάλο ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε στην πρόσφατη πρόσκληση του μέτρου του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014-2022.
Η κατανομή των επιπλέον πόρων ύψους 100 εκ. ευρώ που θα διατεθούν για την κάλυψη μέρους της υπερβάλλουσας ζήτησης ως υπερδέσμευση, μαζί με 20 εκ. ευρώ που δύναται να ανακατανεμηθούν, καθώς η αρχική κατανομή δεν καλύφθηκε από τη ζήτηση σε τέσσερις περιφέρειες (Νότιο Αιγαίο, Ιόνια Νησιά, Αττική, Ήπειρος), γίνεται με βάση τη συμμετοχή κάθε περιφέρειας στην υπερβάλλουσα ζήτηση (σύνολο δηλαδή κατανομής 120 εκ. ευρώ). Συνολικά διατίθενται στη συγκεκριμένη πρόσκληση του μέτρου των Νέων Γεωργών 524,7 εκ. €.
Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε: « Είμαι ιδιαιτέρως ικανοποιημένος από την απόφαση αυτή. Ήδη από τις 24 Φεβρουαρίου 2022, όταν και είχα την πρώτη μου συνάντηση με τον κ.Γεωργαντά, ως Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, είχα θίξει το ζήτημα και είχα ζητήσει την υπερδέσμευση πόρων και την ανακατονομή των ποσών από Περιφέρειες από τις οποίες περίσσευαν σε Περιφέρειες που είχαν μεγαλύτερη ανάγκη, όπως η δική μας. Ευχαριστώ θερμά τόσο τον Υπουργό όσο και τον Υφυπουργό για την άριστη συνεργασία.»

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

0
0
X
+
error: Content is protected !!