Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει σχετικά με τις αποζημιώσεις που έλαβαν οι αγρότες της Π.Ε. Καβάλας για τις ζημίες που είχε υποστεί η παραγωγή τους το 2019.
Ειδικότερα, το 2019 εξαιτίας υψηλών θερμοκρασιών οι παραγωγοί σόγιας στην Π.Ε. Καβάλας και οι παραγωγοί ξηρών φασολιών στην περιοχή του Δήμου Νέστου είχαν υποστεί εκτεταμένες ζημίες, οι οποίες οδήγησαν ουσιαστικά σε απώλεια της παραγωγής τους.
Έπειτα από προσωπικές και επίμονες ενέργειες του Βουλευτή και με την βοήθεια του γεωπόνου, κ. Γρηγόριου Τιμοσίδη, ευοδώθηκε η πολύμηνη προσπάθεια τους και εχθές καταβλήθηκαν στους δικαιούχους αγρότες αποζημιώσεις, για την απώλεια της παραγωγής τους, μέσω των Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΚΟΕ-ΠΣΕΑ).
Ειδικότερα, σε 661 δικαιούχους παραγωγούς καταβλήθηκε το ποσό των 714.983,06 ευρώ ως αποζημίωση. Εξ αυτών, το ποσό των 565.653,84 ευρώ αφορούσε την απώλεια παραγωγής σόγιας και αναλογεί σε 578 δικαιούχους, ενώ το ποσό των 149.329,22 ευρώ που σχετίζεται με την παραγωγής των ξηρών φασουλιών, αφορά 109 δικαιούχους.
Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γεώργιο Γεωργαντά, τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και τον κ Γρηγόριο Τιμοσίδη, για τη συνδρομή του καθενός ώστε να καταστεί δυνατή η αποζημίωση των αγροτών της περιοχής μας.»

Με εκτίμηση,

Γιάννης Πασχαλίδης
Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας

1
0
X
+
error: Content is protected !!