Δίμηνα και παράβαση καθήκοντος !

Γνωστή είναι η ιστορία με τα δίμηνα στον Δήμο Παγγαίου μετά από καταγγελία του Β. Ξουλόγη και να λοιπόν που έφτασε και το Ποινικό μέρος της υπόθεσης αφού όλοι οι νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι κλήθηκαν  από την εισαγγελία Καβάλας να απολογηθούν. Η κατηγορία που τους βαραίνει είναι “Παράβαση καθήκοντος από πρόθεση, κατ εξακολούθηση και συν αυτουργία”.

Οι κλήσεις έφτασαν στους κατηγορούμενους και καλούνται σε απολογία τις επόμενες 48 ώρες.

 

Οι 56 δημοτικοί σύμβουλοι όλων των παρατάξεων βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά την από 26/4/2016 καταγγελία του Βασίλη Ξουλόγη και οι κατηγορίες μετά την καταγγελία  Ξουλόγη συνιστούν και ποινικό αδίκημα και για αυτό τον λόγο και οι 56 νυν και πρώην δημοτικοί σύμβουλοι έχουν κληθεί σε απολογία περισσότερα ΕΔΩ.

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο ίδιος ο Βασ. Ξουλόγης και αναμένεται με ενδιαφέρον η απολογία του αφού μετά την «αυτοκαταγγελία» του  σήμερα είναι κατηγορούμενος  και ο ίδιος. 

Στους δημοτικούς συμβούλους έχουν καταλογισθεί τα μισθολόγια αυτών των προσλήψεων και αν κριθούν ένοχοι  θα  κλιθούν να τα πληρώσουν περίπου το ποσόν 1.800.000€, καθώς επίσης εκπίπτουν από τα καθήκοντα τους και θα υποστούν και άλλες κυρώσεις όπως δέσμευση Α.Φ.Μ, τραπεζικών λογαριασμών και άλλες ποινικές κυρώσεις. 

Facebook Comments
0
απογοήτευση 0
2,608 προβολές
X
+