Παλλαϊκό μήνυμα ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και την εμπλοκή της χώρας μας, έστειλαν χιλιάδες Θεσσαλονικείς και Βορειοελλαδίτες με τη συμμετοχή τους στην μεγαλειώδη αντιπολεμική συναυλία στην πλατεία Αριστοτέλους το απόγευμα της Κυριακής.

65 καλλιτέχνες ένωσαν τις φωνές τους ενάντια στην εισβολή στην Ουκρανία και τον πόλεμο.

Συγκροτημένα εργατικά σωματεία και φορείς του φιλειρηνικού κινήματος, η ΕΔΥΕΘ, η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Ενάντια στη συμφωνία για τις βάσεις, Σύλλογοι Γυναικών, μέλη της ΟΓΕ, φοιτητικοί Σύλλογοι, δίνουν τον τόνο με συνθήματα όπως «Στον ιμπεριαλισμό καμία υποταγή, η μόνη υπερδύναμη είναι οι λαοί», οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από τα σύνορα δεν έχουνε δουλειά».

«Να σταματήσει άμεσα ο πόλεμος στην Ουκρανία. Να σταματήσουν όλοι οι πόλεμοι. Όλοι οι ιμπεριαλιστές, οι φασίστες και οι έμποροι του πολέμου να κάνουν στην άκρη, να αφήσουν τους λαούς να ζήσουν ελεύθεροι και μονιασμένοι. Ζήτω η ανθρωπιά ζήτω η ειρήνη», διαμήνυσε ο καλλιτέχνης «Νομικ» του συγκροτήματος «Seahorse».

«Δεν μπορούσαμε να λείπουμε όσοι συμμετείχαμε στην εκδήλωση πριν από 23 χρόνια, τότε που στη Γιουγκοσλαβία το ΝΑΤΟ μακέλεψε λαούς και λαούς» τόνισε νωρίτερα σε δήλωση του ο Θ. Γκαϊφίλιας.

«Είμαι στο σωστό μέρος τη σωστή ώρα», είπε ο Γιώργος Νταλάρας ανεβαίνοντας στη σκηνή.

0
0
X
+
error: Content is protected !!