Ένα μεγάλο μπράβο στην Διεύθυνση υγείας και στον νομίατρο Χρ. Παπαδόπουλο. Ο άνθρωπός με πλήρη υπευθυνότητα και τιμώντας τον όρκο του στον Ιπποκράτη χειρίστηκε με άψογο τρόπο την υπόθεση των 8 κρουσμάτων. Χωρίς την έγκυρη και άμεση ενημέρωση του, πιθανόν σήμερα να βρισκόμαστε στο σκοτάδι ή σε χειρότερη σύγχυση.  Βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και κατηγορήθηκε για τις δηλώσεις του, πρώτον από μια ομάδα “πολιτικάντηδών” και μετά από μια μερίδα του τύπου……… Ο νομίατρος, διευθυντής της Δ. Υγείας  και άνθρωπος Χρ. Παπαδόπουλος εξ΄αρχής (Δευτέρα απόγευμα  6/7) ενημέρωσε με ακριβέστατα στοιχεία για την κατάσταση, στοιχεία που επαληθεύτηκαν 100%  όταν “κάποιοι” μετά από ώρες  αποφάσισαν να κάνουν τηλεδιάσκεψη και όλες αυτές τις ώρες χανόταν πολύτιμος χρόνος και κάποιοι ανυποψίαστοι πολίτες ερχόντουσαν σε επαφή με τους χαμένους φορείς. Πολλοί έτρεξαν να τον κατηγόρησαν για υπέρβαση καθήκοντος, ότι έσπειρε τρόμο και ότι η ενημέρωση γίνεται από τον ΕΟΔΥ ή άλλους φορείς.
Να λοιπόν που τα στοιχεία δικαιώνουν τον κ. Χρ. Παπαδόπουλο, πρώτον από που ο νομίατρος είχε από την Δευτέρα τα ακριβή στοιχεία; δηλαδή αριθμό κρουσμάτων, ακριβή αριθμό ανά Δήμο στοιχεία που είχε μόνο ο Ε.Ο.ΔΥ. Επίσημα από την Δευτέρα 6/7 ο Ε.Ο.Δ.Υ. στον ημερήσιο χάρτη κρουσμάτων είχε “αναβαθμίσει” τον Νομό Καβάλα από νομό τον 5 έως 10 κρουσμάτων σε Νομό 10 με 50 κρούσματα και στα περαιτέρω στοιχεία που τον συνοδεύουν η αναγωγή να δίνει 14 κρούσματα στο Ν.Καβάλας.

Χάρτης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων 5 Ιουνίου

Χάρτης επιβεβαιωμένων κρουσμάτων 6 Ιουνίου

Ο κ Παπαδόπουλος όταν “διέρευσε” τα στοιχεία δήλωσε ότι “επίσημη” ενημέρωση θα υπάρξει Τρίτη 7/7. Εντέλει υπεύθυνη ενημέρωση δεν υπήρξε, όλη την ημέρα οι “πολιτικάντηδες” έπαιζαν κρυφτούλι από τα Μ.Μ.Ε μερικοί από αυτούς μάλιστα κατηγορούσαν για ανευθυνότητα τον Διευθυντή Υγείας και τα μέσα, όταν στην Θάσο κυκλοφορούσαν για ώρες ανενόχλητοι μέσα στο γενικό πληθυσμό Φορείς κορονοϊου. Αλήθεια ποιοι είναι οι ανεύθυνοι; Οι ειληκρηνείς ή ……. ;

Ο νομίατρος φροντίζει για τα “συμφέροντα” δηλαδή για την υγεία του γενικού πληθυσμού και θέλει να προστατέψει. Από ότι φαίνεται κάποιοι αν όχι όλοι οι άλλοι μάλλον έχουν επικεντρωθεί μόνο στο τουριστικό κομμάτι. Για να θυμηθούμε μερικοί χτεσινοί τηλεδιασκούμενοι τί είχαν αποφασίσει πριν λίγο σε μια άλλη σύσκεψή…

3. Να δεσμευτεί ένα χρηματικό ποσό που να χρησιμοποιηθεί άμεσα για επικοινωνιακή πολιτική – αντεπίθεση σε περίπτωση που εμφανιστούν κάποια μεμονωμένα κρούσματα Covid-19 στον Νομό Καβάλας, τα οποία θα βλάψουν την τουριστική εικόνα της περιοχής. ΕΔΩ

Την εποχή που η χώρα δονείτε από τις αποκαλύψεις για την χρηματοδότηση των Μ.Μ.Ε με εκατομμύρια τάχα για το κορονοϊό μέλημα κάποιων είναι να δώσουν και άλλα λεφτά στα Μ.Μ.Ε για να παρουσιάζουν κάποια εικόνα που επιθυμούν……..

Το ζήσαμε και χτες με δηλώσεις και σήμερα σε πρωτοσέλιδα. Χτες ακούγαμε από τον Πρόεδρο ξενοδόχων Θάσου: «Η φημολογία κάποιων σάιτ για λίγα παραπάνω κλικ, κάνει κακό στο νησί». Αλήθεια κύριε; Φημολογία ή αλήθεια υψηλού κινδύνου που εσείς το μόνο που θέλατε ήταν να χρυσόσετε το χάπι. Κακό στο νησί κάνει η αλήθεια ή οι φορείς που αλωνίζουν.

σημερνό πρωτοσέλιδο

Ας μαζέψουμε τις υπερβολές….. που και ποιος είναι ασφαλής όταν αποδεδειγμένα υπάρχουν κρούσματα που κυκλοφορούν ανάμεσα μας. Δεν καταλαβαίνεται ότι με το ψέμα και τις υπερβολές σας υποτιμάτε το πρόβλημα και κάνετε τον απλό πληθυσμό ή αδιάφορο ή ανήμπορο να προστατευτεί. Η διασπορά είναι γρήγορη και μεγάλη, πολλά τα μέρη που τόσους μήνες δεν είχαν ποτέ κρούσμα και τώρα με το άνοιγμα των συνόρων αποκτούν γρήγορα.
Στην Σύρο πρώτο κρούσμα ένας ξένος και σε λίγες μέρες έφτασαν 5 τα κρούσματα και μετά χάθηκε η ενημέρωση.
Το ίδιο Κάρπαθος ένα εισαγόμενο κρούσμα πριν μια βδομάδα και προχτές τα κρούσματα έφτασαν τα έξη.
Γιανούλι νομίζω είναι το όνομα του χωριού στη Λάρισα που μια ομογενής έφτασε πριν μέρες και διαγνώστηκε φορέας και χτες 10 μετρούσαν τα κρούσματα στο περιβάλλον της.
Σκιάθος, Χανιά, Χαλκιδική και άλλοι τουριστική προορισμοί δηλώνουν εισαγόμενα κρούσματα.

Κύριοί “πολιτικάντηδες κάντε εσείς την δουλειά σας σωστά και μέχρι στιγμής δεν έχετε δώσει τις καλλίτερες εντυπώσεις….. αφήστε εμάς και τους άλλους να κάνουμε την δουλειά μας.

Αλλά σημαντικότερο από όλα αφήστε τον Νομίατρο να κάνει την δουλειά του και όπως ένας γιατρός (Τσιόδρας) τόσους μήνες μας ενημέρωνε, αφήστε τον να ενημερώνει υπεύθυνα και αληθινά τους κατοίκους του Ν. Καβάλας. Αφήστε τον να πει τις αλήθειες, δώστε του το βήμα να μας αφυπνίσει και να μας υπενθυμίσει τα μέτρα προστασίας μας που τα έχουμε ξεχάσει γιατί κάποιοι μας παραμυθιάζουν ότι όλα είναι καλά…… Δώστε το δικαίωμα στους κατοίκους να προστατευτούν, Αφήστε τα παραμύθια να τα λένε άλλοι και στους άλλους.

Δεν είναι όλα Ο.Κ. και ασφαλή, ακόμα και ένα μικρό παιδί το καταλαβαίνει ! Ο Νομός μας (Καβάλας) τόσους μήνες είχε μόνο 5 κρούσματα και από τότε που άνοιξαν τα σύνορα πέταξαν στα 14.

Και ας αναλογιστούμε όλοι από μια αλήθεια που είπε χτες σε κανάλι ο Νομίατρος Χρ. Παπαδόπουλος.

“Μόνο σε μια μέρα 22.000 άνθρωποι πέρασαν μόνο από τον Προμαχώνα !! Και σε όλη την Ελλάδα γίνονται 3.500 – 4.000 τεστ ημερησίως”

Και αυτές είναι οι αλήθειες που θέλουμε και όχι χτύπημα στην πλάτη και χρυσό χάπι…….

Φραγκίσκος Σοφτάς.

0
0
X
+
error: Content is protected !!