Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων καταγράφεται στα σχολεία του Ν. Καβάλας. Με το άνοιγμα των σχολείων αυτή την βδομάδα, καταγράφηκαν 143 κρούσματα μαθητών και 14 εκπαιδευτικών στα σχολεία του Δ. Καβάλας , Δήμου Παγγαίου, Νέστου και θάσου. Η ανάλυση είναι 53 κρούσματα μαθητών και 7 εκπαιδευτικών στη πρωτοβάθμια και 90 κρούσματα μαθητών και 7 εκπαιδευτικών στην Δευτεροβάθμια.

Επίσης καταγράφεται μεγάλος αριθμός αναπνευστικών προβλημάτων και ιώσεων και γενικά απουσιών από τα σχολεία.

Πάντως το αλάλούμ που επικρατεί με το ποιος και με τι κριτήρια αποφασίζει το άνοιγμα ή το κλείσιμο των σχολείων συνεχίζεται αφού τα σχολεία μπορεί να παραμένουν κλειστά με 0c και να παραμένουν ανοιχτά σε άλλες περιοχές του νομού με -5c ή -7c και αποτυπώνεται στις διαμάχες γονέων, εκπαιδευτικών, Δήμων και πολιτείας.

Ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του δημάρχου Πόρου, Γιάννη Δημητριάδη όσο αναφορά το κλείσιμο των σχολείων, ο οποίος καταγγέλει την ΚΕΔΕ, πολλούς δημάρχους και τον πρόεδρό της ότι λειτουργούν ως εκπρόσωποι της κυβέρνησης και όχι των δήμων.

Πάντως είναι σοκαριστικές οι φωτογραφίες μαθητών σε αίθουσες σχολείων του Ν. Καβάλας που πηγαίνουν στο μάθημα με κουβέρτες……

0
11
X
+
error: Content is protected !!