Πριν λίγο ο αρχηγός την Αντιπολίτευσης Δημ. Μπαταλογιάννης μας έκανε γραπτώς την κάτωθι δήλωση σχετικά με το πρόβλημα στα Τενάγη..

Πολλοί αγρότες μας δεν θα μπορέσουν ούτε να σπείρουν φέτος. Πρέπει άμεσα να υπάρξει κινητοποίηση απ όλους τους αρμόδιους φορείς. Η Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου δεν έχει κάνει τίποτα μέχρι τώρα. Δεν έκανε κατά την διάρκεια του χειμώνα κανένα καθάρισμα των ταφρων απορροής των ομβρίων. Αν το είχαν κάνει η κατάσταση δεν θα ήταν τόσο άσχημη όσο είναι τώρα παρολη την έντονη βροχόπτωση. 

Ο κ.Μπαταλογιάννης μας έκανε γνωστή την επιστολή που έστειλε νωρίτερα προς τους:

Περιφερειάρχη Α.Μ.-Θ. (κ. Χρήστο Μέτιο)
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας (κ. Κώστα Αντωνιάδη)
Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (κ. Γεώργιο Ζημπίδη)
Βουλευτές Π.Ε. Καβάλας (κ.κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο, Γιάννη Πασχαλίδη, Μακάριο Λαζαρίδη, Τάνια Ελευθεριάδου)
Δήμαρχο Καβάλας (κ. Θόδωρο Μουριάδη)
Κοινοποίηση
Δήμαρχο Παγγαίου (κ. Φίλιππο Αναστασιάδη)
Αξιότιμοι κύριοι και κυρία βουλευτά,
Η κατάσταση στα Τενάγη Φιλίππων με τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν την περιοχή το τελευταίο διάστημα είναι αποκαρδιωτική και απαιτούν την λήψη άμεσων και αναγκαίων μέτρων, προκειμένου να δοθούν ουσιαστικές λύσεις στο επαναλαμβανόμενο φαινόμενο.
Απευθυνόμαστε σε σας, ώστε από κοινού και με συντονισμένες ενέργειες να προκαλέσουμε την άμεση παρέμβαση των αρμοδίων Υπουργείων και Υπηρεσιών, για να προχωρήσουν έργα που θα λυτρώσουν τους αγρότες μας από την συνεχή ανασφάλεια στην οποία βρίσκονται κάθε φορά που τα έντονα καιρικά φαινόμενα …πλημμυρίζουν την περιοχή των Τεναγών.
Απαιτούνται άμεσες δράσεις όπως:
– Χρηματοδότηση αποστραγγιστικών έργων και αγροτικής οδοποιίας.
– Ένταξη της ΠΕ Καβάλας, στην διαδικασία αποζημίωσης ζημιών μέσω ΠΣΕΑ.
– Ενεργοποίηση του μηχανισμού του ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις στις ήδη χειμερινές καλλιέργειες που έχουν πληγεί.
– Επιτάχυνση της διαδικασίας εκπόνησης της Μελέτης η οποία «λιμνάζει» στο Υπουργείο Υποδομών.
Απαιτούνται επίσης δράσεις όπως:
– Σύσταση φορέα διαχείρισης των Τεναγών Φιλίππων. Η περιοχή των Τεναγών όπως γνωρίζετε συνορεύει με 2 Περιφέρειες, 3 Περιφερειακές Ενότητες και 5 Δήμους, άρα ο φορέας διαχείρισης είναι μονόδρομος.
– Απορρόφηση του ποσού που δεσμεύθηκε ότι θα διαθέσει για τα Τενάγη η εταιρεία του Διαδριατικού Αγωγού (Trans Adriatic Pipeline – TAP). Το έργο έχει σαν τίτλο: Επέκταση Τρικάναλου Αρδευτικού Δικτύου Βοϊράνης και αφορά στη βελτίωση της υποδομής άρδευσης στα Τενάγη Φιλίππων, με τη δημιουργία συμπληρωματικών δεξαμενών που θα συμβάλλουν στην ενίσχυση των αποθεμάτων νερού στο τοπικό αρδευτικό δίκτυο.
– Βελτίωση των έργων υποδομής για την άρδευση των Τεναγών, έργο ουσιαστικό που εδώ και χρόνια παραμένει στις μελέτες…
Παρακαλούμε για την άμεση κινητοποίησή σας ώστε να μπει ένα τέλος στην δοκιμασία και αγωνία των αγροτών της περιοχής και ιδιαίτερα του Δήμου Παγγαίου που βιώνουν την προβληματική αυτή κατάσταση σε μια περίοδο όπου ο πρωτογενής τομέας στον Δήμο Παγγαίου περνά μια σκληρή δοκιμασία γενικότερα.

Ο επικεφαλής της παράταξης
ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ για τον ΔΗΜΟ ΠΑΓΓΑΙΟΥ
Δημήτρης Μπαταλογιάννης

0
0
X
+
error: Content is protected !!