Μαθητές και μαθήτριες μουσικών συνόλων και χορωδιών των Μουσικών σχολείων Άρτας, Βόλου, Γιαννιτσών, Δράμας, Ζακύνθου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Κατερίνης, Λευκάδας, Ξάνθης, Πτολεμαΐδας, Πρέβεζας, Σερρών, Τρικάλων στα πλαίσια των εκδηλώσεων “Άδοντες και ψάλλοντας έν τή Καρδία” πρόσφεραν υψηλού επιπέδου θέαμα και ακούσματα σε όποιους βρέθηκαν χτες στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.  

Η νύχτα μαγική αφού ο καιρός ήταν σύμμαχος και η προσέλευση κόσμου μεγάλη.  Κάτω από ένα γεμάτο και λαμπρό φεγγάρι και με υπέροχο φωτισμό, όσοι βρέθηκαν εκεί είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τους μαθητές και τις μαθήτριες μουσικών συνόλων και χορωδιών των Μουσικών Σχολείων να ερμηνεύουν ύμνους της ορθόδοξης χριστιανικής παράδοσης και έργα της λόγιας παραδοσιακής ελληνικής μουσικής.  Την παρουσίαση της εκδήλωση έκανε ο Αλέξης Κωστάλας και την ανάγνωση κειμένων ο Άγγελος Αντωνόπουλος.  
Η πλήρης συναυλία.

Η Βραδιά ξεκίνησε με Χορό  Αγιορειτών Πατέρων υπό τη διεύθυνση του γέροντος Δαμασκηνού και της συνοδείας του.

 

Μετά η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα και ο Σεβασμιότατος μητροπολίτης ΦΝΘ κ. Προκόπιος τίμησαν τον καθηγητή Στάθη Θ. Γρηγόριο και τον Ακαδημαικό Θεόδωρο Αντωνίου.

Η συναυλία αυτή σήμανε και το τέλος εκδηλώσεων “Άδοντες και ψάλλοντας έν τή Καρδία” αφιερωμένες στον Πολιούχο της Καβάλας Απόστολο Παύλο.

Εκδηλώσεις που οργάνωσαν το Μουσικό σχολείο Καβάλας , ο Δήμος Καβάλας, και η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου. Εκδηλώσεις  που οραματίστηκε και έβαλε σε εφαρμογή ο Διευθυντής  του Μουσικού Σχολείου Ιώαννης Κακάρας   και μαζί με τους υπόλοιπους συνδιοργανωτές φιλοδοξούν αυτές οι εκδηλώσεις να καθιερωθούν σαν θεσμός κάθε χρόνο στη Πόλη της Καβάλας.  

Πάνω από 700 μαθητές με τους συνοδούς τους βρέθηκαν στην Καβάλα στο διάστημα 5 με 9 Μαΐου για να παρακολουθήσουν μουσικά & βιωματικά εργαστήρια και βέβαια να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις οι οποίες περιλάμβαναν πολλές  συναυλίες και δράσεις σε  Αμφιθέατρα, Πλατείες, σχολεία, ακόμα και ναούς, με αποκορύφωμα την χθεσινή μεγαλειώδη συναυλία  στους Φιλίππους.

Συγχαρητήρια στους οργανωτές, θερμά συγχαρητήρια στον διευθυντή του Μουσ. σχολείου Καβάλας Ι. Κακάρα, σε όλους τους καθηγητές του μουσ. Σχολείου. Θερμά συγχαρητήρια στον σύλλογο Γονέων και την πρόεδρο Σούλη Κουταλιάγκου με την αστείρευτη  ενέργεια και θερμό χαμόγελο.  Μπράβο στη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα που από την αρχή αγκάλιασε και στήριξε την ιδέα και τις εκδηλώσεις. 

Και το πιο μεγάλο Μπράβο και ευχαριστώ σε όλα αυτά τα παιδιά των μουσικών σχολείων που έδειξαν την φωτεινή πλευρά της μαθητικής ζωής και της εκπαίδευσης.  

Εις το επανιδείν σας περιμένουμε και του χρόνου……..

 

 

 

 

0
0
X
+
error: Content is protected !!