Τον έφεραν στην Καβάλα, τον επέβαλαν, όταν ήρθε δεν σεβάστηκε τίποτα και κανέναν και τα έκανε όλα άνω κάτω. Η μόνη περγαμηνή του ο τίτλος μερικών μηνών: Σύμβουλος Επικοινωνίας του Κυριάκου και το υφάκι της ανωτερότητας Καρδιναλίου. Έκανε μια γύρα, φορτώθηκε με φωτογραφίες από περαστικές και περιστασιακές χειραψίες και χαιρετούρες στο κάθε καφενείο και ΚΑΠΗ του κάθε χωριού του Νομού και τους φόρτωσε με το χιλιοειπωμένο ευκολάκι θα και θα σε κάθε φράση του, εκμεταλλευόμενος την επιθυμία του κόσμου για αλλαγή και το νέο. Και τελικά με την αμέριστη συμπαράσταση του συστηματικού τύπου κατάφερε και βγήκε τρίτος και καταϊδρωμένος.
Στην πορεία σύντομα αποδείχτηκε λίγος, ακόμα και επικοινωνιακά για τον εαυτό του και πάει ξεφούσκωσε.
Όταν νομίζεις ότι μόνο με αναρτήσεις στα social media και δελτία τύπου με χειραψίες και το προσφιλές θα και θα και με την φράση “κατόπιν ενεργειών μου“. Νομίζοντας ότι είσαι “ο ΜΟΝΟΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ” και θες να οικιοποιηθείς τα πάντα , όταν σαν Πάπας μοιράζεις κομματικά συγχαρητήρια και μπράβο εδώ και εκεί, νομίζοντας ότι πάντα ο λαός θα τρώει αμάσητο ότι του λες, τότε επικοινωνιακά αποτυγχάνεις και τα ευκολάκια γυρνάνε μπούμερανγκ.
Τα παρατσούκλια Γκρουέζας ή ο κύριος “κατόπιν ενεργειών μου” δεν αργούν και γρήγορα επισκιάζουν την πάλε ποτέ μόνη περγαμηνή σου, τον τίτλο Σύμβουλου Επικοινωνίας του Κυριάκου….. Όταν φτάνεις στο σημείο να σε χλευάζουν και να σε παρουσιάζουν σαν φαινόμενο προς αποφυγήν ακόμα και έξω από τον νομό σου (Καβάλα), τότε έχεις χάσει την μπάλα.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις επιστολές που έφευγαν σωρηδόν από ΝΟΔΕ Καβάλας προς τα κεντρικά για τις ίντριγκες του.
Είναι τόσες πολλές οι τζούφιες τζάμπα μάγκικες “κατόπιν ενεργειών μου” υποσχέσεις του. Τι να πρωτοθυμηθείς;
Μπορείς να ξεχάσεις τα πιο πρόσφατα, δηλαδή τις τζάμπα μάγκικες “κατόπιν ενεργειών μου” τζούφιες υποσχέσεις προς τους εμπόρους και κατοίκους της πόλης της Καβάλας για τα διόδια, αλλά και επιθέσεις και τις πισώπλατες μαχαιριές προς συνάδελφο του Βουλευτή για το ίδιο θέμα.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις τζούφιες τζάμπα μάγκικες “κατόπιν ενεργειών μου” υποσχέσεις προς τους άμοιρους αγρότες του Παγγαίου Χριστουγεννιάτικα για τις αποζημιώσεις. Αλήθεια τι να πρωτοθυμηθείς;
Αλλά το χειρότερο ρεζιλίκι είναι το να παραπλανείς τον κόσμο και να θες να οικιοποιηθείς αγώνες άλλων, ειδικά στον τομέα της υγείας, όταν από την βιασύνη σου να είσαι ο πρώτος, να γράφεις ακόμα και το όνομα του φαρμάκου λάθος.
Το φάρμακο ονομάζεται VIDAZA και οι αντιδράσεις από τους αρμόδιους δεν άργησαν για αυτή την ενέργεια του κ. Λαζαρίδη.
Πρώτος ο πρώην διοικητής του νοσοκομείου Καβάλας σε ραδιοφωνική εκπομπή μίλησε για πολιτική εκμετάλλευση από τον Μακάριο Λαζαρίδη.
Αλλά δεν ήταν ο μόνος που τον άδειασε, σε ευχαριστήρια επιστολή των ασθενών αιματολογικών παθήσεων, το όνομα του δεν υπάρχει πουθενά, σε αντίθεση με το όνομα του Βουλευτή Καβάλας Ν.Δ. κ. Γιάννη Πασχαλίδη που μνημονεύεται στις ευχαριστίες.
Ακολουθεί η επιστολή.
Αξιότιμε κ. Υπουργέ Υγείας, Υφυπουργέ Υγείας, κ. Γενικέ Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας, Βουλευτή Καβάλας Ν.Δ. κ. Πασχαλίδη, Βουλευτή Δράμας ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Κεφαλίδου, Διοικητή 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Τσαλικάκη, αξιότιμοι κύριοι συνεργάτες του Πρωθυπουργού,
Όλοι εμείς οι ασθενείς αιματολογικών παθήσεων των Νομών Καβάλας – Δράμας – Ξάνθης, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε για τον αγώνα που δώσατε προκειμένου να κάνουμε τις θεραπείες μας στο Νοσοκομείο της Καβάλας.
Πρόκειται για μια εφ’ όρου ζωής θεραπεία, εφτά ημέρες κάθε μήνα, με λήψη του φαρμάκου Vidaza (υποδόριες ενέσεις) που προμηθευόμαστε από το φαρμακείο του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και πραγματοποιείται σε Τμήμα Βραχείας Νοσηλείας, χωρίς να γίνεται εισαγωγή των ασθενών σε Αιματολογική Κλινική.
Επισημαίνουμε τον δραστήριο Διοικητή της 4ης Υ.ΠΕ. Μακεδονίας-Θράκης κ. Τσαλικάκη Δημήτριο και τον Βουλευτή Ν.Δ. κύριο Πασχαλίδη Ιωάννη οι οποίοι είχαν τα τηλέφωνά τους διαθέσιμα και μας διαβεβαίωναν ότι το πρόβλημά μας θα λυθεί (τουλάχιστον ως προς το πρώτο στάδιο) και ότι η θεραπεία μας (με το φάρμακο VIDAZA για εφτά ημέρες κάθε μήνα), θα πραγματοποιείται στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας και δεν θα χρειάζεται να μεταβαίνουμε στα Νοσοκομεία της Αλεξανδρούπολης ή της Θεσσαλονίκης.
Ευχαριστούμε επίσης και τη Βουλευτή Δράμας του ΚΙΝ.ΑΛ. κ. Κεφαλίδου Χαρά που ασχολήθηκε με το πρόβλημά μας και κατέθεσε ερώτηση προς το Υπουργείο Υγείας.
Πρόσφατα, ο Βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ. κ. Πασχαλίδης Ιωάννης, την ώρα που ήταν στο Υπουργείο Υγείας, επικοινώνησε τηλεφωνικά μαζί μας και μας διαβεβαίωσε ότι ο κ. Εμμανουήλ Σπανουδάκης (Επίκουρος Καθηγητής, ειδικός αιματολόγος του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης) θα βρίσκεται μία (1) φορά την εβδομάδα στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας. Όλοι εμείς οι ασθενείς και των τριών Νομών (Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης) γνωρίζουμε ότι ο κύριος Σπανουδάκης είναι ένας λαμπρός επιστήμονας και πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Τον ευχαριστούμε που δέχτηκε να έχει την επίβλεψη για τις θεραπείες μας.
Τέλος, θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε όλους πάρα πολύ που δώσατε λύση στο μεγάλο πρόβλημά μας όλων των ασθενών και των τριών Νομών (Καβάλας, Δράμας, Ξάνθης) και μπήκε ένα λιθαράκι για την αναβάθμιση του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου της Καβάλας.
Λίγη σεμνότης και ειλικρίνεια δεν βλάπτει κύριε Λαζαρίδη.